Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 9 juni 2016

Dochter heeft een bloedhekel aan criminele aso's!

Dochter vertelde gisteren dat haar fietstassen zijn gestolen! Bijna nieuwe, grote fietstassen, gekocht voor 50 euro, "gewoon" van de fiets gejat!
Dochter leeft van een minimuminkomen en dat gaat prima, maar het is wel budgetteren en uitkijken waar je je geld aan uitgeeft en dan komen diefstallen bepaald niet goed uit.
In de afgelopen jaren zijn er al 2 fietsen van haar gestolen, 2x is een zadel van de fiets gepikt en nu dus haar mooie grote fietstassen. Bovendien is op diezelfde avond haar afvalcontainer tot aan de rand gevuld met tassen met bierblikjes van onbekende "gulle gevers". De volgende afvalronde is pas over 1,5 week.
Vervolgens wist ik haar te melden dat mijn auto, die ze afgelopen maandag leende, krassen heeft opgelopen, waarschijnlijk in de parkeergarage in Leeuwarden. Natuurlijk heeft diegene die deze krassen gemaakt heeft, geen briefje onder de ruitenwisser gedaan met zijn/haar contactgegevens. Het is weliswaar geen grote schade, maar een kleine beschadiging van de lak, maar toch vervelend!
Ik heb geen allrisk verzekering, ik heb besloten niets aan de beschadiging te doen. Het heeft absoluut geen gevolgen voor de veiligheid en misschien rijd ik of dochter ook nog wel eens ergens tegenaan, een paaltje is tenslotte gemakkelijk over het hoofd te zien, en dan kan ik altijd nog besluiten tot reparatie!

Op het moment dat ik dochter belde, had ze door deze gebeurtenissen een enorme hekel aan mensen in het algemeen. Hoe kunnen mensen zo gemeen zijn dat ze je bestelen en dat ze schade veroorzaken zonder dat eerlijk te melden! Dochter had het wel even gehad met de mensheid!
Heb jij dat ook wel eens?

33 opmerkingen:

 1. Tjee, wat vervelend! Dergelijke gebeurtenissen maken een mens wantrouwend en dat is zo jammer! Ik heb 2 keer andermans auto beschadigd, 1x meteen kunnen regelen en de 2E keer een briefje met tel.nr en naam erop achtergelaten en dat is ook allemaal keurig geregeld! Fietsen worden zelfs in mijn woonplaats (dorp in Drenthe) gestolen :-( ook al zit er een goed slot op. Misschien een keertje naar een kijkdag van de politie gaan, daar hebben wij ook onze gestolen fuets terug gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Harregat, wat een naar bericht zeg!! Ja, ik ben dan ook gelijk pissig op alles en iedereen hoor.... Gewoon met je tengels van andermans spullen afblijven! Slaat nergens op. Ook ik heb eens een fijne deuk opgelopen in mijn vorige auto, natuurlijk geen briefje erbij. Heb het niet laten maken, maar was zo sneu op dat moment he.... Of bloempotten kapot trappen...ook zo "grappig" .....Mijn schoonmoe zet al niets meer buiten, het is toch te zot voor woorden! H

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend voor je dochter, fietstassen zijn toch echt wel erg hanig voor op de fiets. Jammer dat je dochter nu nieuwe moet kopen.

  En ik kan me voorstellen dat je dochter het even gehad heeft en behoorlijk boos is.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom leeft je dochter met een behoorlijk diploma of zo u wilt een bachelor van een minimum inkomen. Er is ook een partner. Leeft ze bewust van een minimum inkomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom ... er is ook een partner.
   Lijkt verdorie wel alsof ze verantwoording moet afleggen. Waarschijnlijk bedoel je het niet zo, maar het komt niet leuk over.

   Verwijderen
  2. ...waarom zou iemand met een goede opleiding niet van een minimumloon leven! Passend werk is niet zo eenvoudig te vinden en om dan toch werk te doen waarvoor je niet bent opgeleid (voor een minimum-inkomen) verdient alle lof. Waarom begin je over een partner? Er zijn ook mensen die zelf graag hun broek ophouden!

   Verwijderen
  3. Wat een merkwaardige reactie, Opnieuw Beginnen. Deze post gaat over dat Zuinigaans dochter zich kl*te voelt n.a.v. een aantal vervelende gebeurtenissen zo kort na elkaar. Ik kan me zo voorstellen dat ze zich ook rot zou voelen als ze wél een royaal inkomen had en heel gemakkelijk zomaar even een nieuwe fiets, een nieuw zadel of nieuwe fietstassen zou kunnen kopen.

   Een behoorlijk diploma c.q. bachelor is tegenwoordig trouwens geen garantie meer voor een goed betaalde baan. En ook als dochter heel bewust zelf kiest voor leven van een minimum inkomen is dat geheel en al haar eigen zaak.

   Verwijderen
  4. Daarom vroeg ik of ze het bewust deed. Als dat zo is, dan staat de keuze voor de soort fietstassen los van het inkomen.
   Is het geen bewuste keuze, dan is het bijzonder dat beide goed opgeleide partners bezuinigen. Is dit bewust. Werkt partner deeltijd? Of is het histoire se répète.

   Ik vind het bijzonder,

   Verwijderen
  5. @Opnieuw beginnen: je gaat te veel uit van een economie waarin iedereen een goedbetaalde baan heeft en iedereen zeer voorspoedig door een studie heen dendert. Soms valt er niet veel te kiezen. Die banen liggen niet overal voor het oprapen en ook studies stagneren wel eens.

   Verwijderen
  6. Sorry, maar ik moet Opnieuw beginnen gelijk geven. Sommige studies geven nou eenmaal geen uitzicht op een baan, of zijn "pretstudies" die de student leuk vindt, maar niet aansluiten bij de vraag. Duidelijk verspilling! Dus niet jammeren, zelf schuld! En verder mis ik inderdaad het inkomen van partner! Tot slot, je kan je lot afroepen door onflexibel in de markt te blijven staan, maar ik ben er van overtuigd dat het elders in den lande/EU wel kansen op een passende baan geeft!

   Verwijderen
  7. Ik heb een topic geopend op het forum Consuminderen. Over beroepen enz, http://groups.omni-chat.com/consuminderen/Varia.ocgp?thread=2012110

   Verwijderen
  8. Ik neem mijn woorden terug. Er zijn nog meer redenen dat het leven tegen zit. Veel succes ZuinigAan!

   Verwijderen
  9. Waarom mijn partner en ik van een minimum inkomen leven? Partner studeert nog, ikzelf deed een opleiding in zorgsector, waar men beweerde goede perspectieven te kunnen bieden wat niet waar bleek te zijn. Tijdens mijn studie zijn overal bezuinigingen ingezet. Mensen zijn ontslagen en de vacatures worden opgevuld door mensen met ervaring. Ik heb geen 'pretstudie' gedaan en ik 'jammer' ook niet over een minimum inkomen. Ik ben hartstikke blij dat ik toch nog ander werk (buiten mijn opleiding) heb kunnen vinden! Waar ik over 'jammer' is dat mensen niet met hun tengels van andermans spullen af kunnen blijven.
   Bedankt Opnieuw Beginnen en Anoniem, voor het nog verder omlaag schoppen van mijn vertrouwen in mijn medemensen...

   Dochter

   Verwijderen
  10. Je mag niet zeuren als er iets van je gestolen wordt, dan moet je maar gewoon meer geld verdienen? Sorry? *kots*

   Verwijderen
  11. Oh, en mag ik zelf even weten wat ik belangrijk vind in het leven? Veel inkomen vind ik niet belangrijk, grote, goede, duurzame fietstassen wel. Waarom ik niet een minimum inkomen zou mogen verdienen of daarvan 50 euro aan fietstassen zou mogen uitgeven is mij een compleet raadsel. Niet iedereen hoeft op dezelfde manier te leven als jij toevallig doet.

   Dochter

   Verwijderen
  12. Hoi dochter van zuinigaan, misschien kun je eens kijken naar fietstassen van fastrider. Deze kunnen veel gewicht hebben, en kun je heel eenvoudig op en af de bagagedrager klikken als je de winkel in gaat. Mij bevallen ze heel goed!

   Verwijderen
 5. Ja, als er hier weer eens herrie op de buurt is, of er is afval gedumpt, of er is iets vernield dan ben ik veel mensen wel even helemaal zat. Gelukkig duurt dat altijd maar kort en gebeuren er ook veel leuke dingen die het je weer doen vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ter vervanging gewoon goedkope afneembare fietstassen van de À.ldi of iets dergelijks. Kosten weinig en superhandig! Gescande boodschappen gaan er zó in, hoef dus nooit de boodschappen twee keer extra door mijn handen te laten gaan! K

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Xenos heeft af en toe ook leuke voor 9 Euro oid

   Verwijderen
 7. He wat naar voor je dochter. (en voor jou het gekibbel in de reacties)
  Bij mij zijn de fietstassen ook eens gestolen...ik heb de huidige fietstassen met een slot aan het achterrek vastgemaakt. Maakt het dat soort boeven toch net even wat lastiger. En lastig betekent dat ze liever een andere fiets uitzoeken.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem van 07.06 en ook anderen: ik wil hier in verband met de privacy van mijn kinderen hier niet in gaan de keuzes die mijn dochter en haar partner gemaakt hebben.
  Als dochter of schoonzoon zelf een reactie heeft, dan is dat prima natuurlijk.
  Ik wil jullie er op wijzen dat het hoger onderwijs er op gericht is om zo veel mogelijk studenten binnen te halen. Het gaat om marktaandeel, om werkgelegenheid binnen de sector. Hoogleraren en docenten worden liever niet werkloos en daarnaast blijft het management van een universiteit of hogeschool ook gráág op het goedbetaalde pluche zitten. De voorlichting is ook op gericht op het binnenhalen van studenten. In het TV programma De Monitor was daar aan uitzending over. Studenten worden gelokt met leuke verhalen over wat je allemaal met een studie kunt, maar in de realiteit valt dat soms drommels tegen. Als je niet een marktanalist bent met een gedegen economisch inzicht, dan kiezen 17 en 18 jarigen soms op grond van verkeerde informatie. Om dan te zeggen dat ze kiezen voor een pretstudie, vind ik te kort om de bocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook! Bovendien kan het na een aantal jaar studeren ineens heel anders gaan in die branche op t moment dat je bent afgestudeerd!

   Verwijderen
 10. Getver wat een vervelende zaken! Mijn fietstassen ook ooit gejat. Mijn oplossing: Als je ze definitief op je fiets wil laten zitten: 2 rechthoekige multiplex plankjes: 1 op de fietstas en 1 onder de bagegedrager. met een paar kruiskopschroeven door de fietstas heen boren. Daarna kruiskoppen stukmaken met een ijzerboortje! Klaar! zit al 22 jaar groeten, Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend voor je! Ik werk in de zorg, hangt af van de regio en niveau, maar wij zoeken altijd VIGGers 🙃 Als je meer info wil hoor ik het wel. Woon in NH

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kon dit eerdergenoemde hier plaatsen, sorry. VIGG is verzorgende IG, we zoeken ook verpleegkundigen en soms maatschappelijk werk. Gr. Marjolein

   Verwijderen
  2. Verzorgende in de Individuele Gezondheidszorg. Het is een wettelijk beschermde titel, volgens artikel 34 van de Wet BIG.

   Groet,Greet

   Verwijderen
 12. Zuinigaan dat is Verzorgende IG. Niveau 3 - we zoeken ook altijd verpleegkundigen. En ik weet ook maatschappelijk werk soms. Maar intra muraal. Groet, Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is altijd balen en dan maakt het niet uit wat je salaris is; het voelt gewoon rot als er spullen van jou gestolen worden. Ook omdat je daarna je niet veilig voelt. Kan ik mijn fiets daar nog wel neerzetten? En inderdaad; kan ik straks weer dure fietstassen erop doen of toch maar liever niet steel-waardige, maar minder fijne. Je verliest gewoon wat van je zorgeloosheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn fietstassen zijn nooit gestolen en mijn fiets ook niet. Gelukkig maar. Wel is mijn afneembare mandje jaar of 5 terug gestolen. Ik liep even een winkel in en 10 minuten later was het mandje eraf gehaald. Wel balen voor je dochter. Ik vind die duurdere wel vaak mooier dan goedkope. Ik heb er altijd van basil. Gaan ook erg lang mee. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ken de frustratie helaas. Ik durf mijn fiets niet eens zonder twee extra sloten op slot te zetten, zo erg is het. Mijn fietstassen zijn wel eens gestolen toen ik jonger was... zo frustrerend. Het is ook zo'n aanslag op je persoonlijke spullen :(
  Je kunt tegenwoordig nergens meer op vertrouwen, niets is veilig.

  Zelf zit ik ook onder het minimumloon en ik kon alleen met vakantiegeld een compleet wiel verwisselen.

  Ik ben wel blij dat als we naar de bioscoop gaan er altijd extra agenten bij de fietsen staan, want er worden teveel fietsen gestolen. 10% komt bij de eigenaar terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb helaas steeds meer twijfel over de mensheid, dus ik begrijp je dochter volkomen! (ik denk overigens dat dochter en ik niet heel veel van leeftijd verschillen) Je werkt ergens hard voor, ongeacht welk salaris compensatie je daarbij krijgt, mensen moeten gewoon met hun vingers van andermans spullen of van mensen an sich afblijven, het is toch te gek voor woorden.

  Ik ben onlangs zelfs "bestolen" door wat ik dacht dat 1 van mijn beste vrienden was.. zelfs na 15 jaar kan je je daar blijkbaar erg in vergissen.

  Sowieso vind ik dat dochter zich niet hoeft te verantwoorden en\of verdedigen.
  @dochter, sommige reacties of dingen die mensen doen zegt meer over hun dan over jouzelf!

  BeantwoordenVerwijderen