Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 12 juni 2016

Iets te digitaal gereageerd!

Sinds december 2014 heb ik een e-reader en dat bevalt prima! Zelfs zo goed, dat ik denk dat een gewoon boek op dezelfde manier werkt. Ik doe het boek dicht en dan verwacht ik, als ik het boek weer open doe, dat ik weer op de pagina kom waar ik stopte met lezen.
Oeps, nu weet ik niet meer waar ik gebleven ben.
Ik ben even vergeten dat je bij normale boeken een boekenlegger nodig bent.
Ik vind het wel grappig!
Heb jij zulke vergissingen ook wel eens?

6 opmerkingen:

 1. Ha ha, ja bij een draaideur bij een winkel. Ik ging er vanuit dat die deur vanzelf zou draaien. Dat deed hij dus niet! Ik moest duwen.....
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahum, ik durf het bijna niet te zeggen maar ik probeer af en toe te scrollen in een gewoon boek. Of kleine plaatjes in een tijdschrift met duim en wijsvinger te vergroten.......

  Groet, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga wel eens een toilet op en verwacht dan dat de lamp vanzelf aan gaat. Ook probeer ik wel eens te swipen op het schermpje van mijn TomTom. Of ik probeer bij mijn werktelefoon deze te ontgrendelen met mijn vingerafdruk terwijl dat alleen bij mijn privé telefoon werkt. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha, ja dat ken ik, dat je verwacht dat lampen vanzelf aangaan. Dat had ik toen mijn moeder in een verpleeghuis verbleef. Op mijn werk gingen de lampen vanzelf aan en bij mijn moeder ook. Dus ging ik thuis met mijn armen zwaaien om te zorgen dat het licht aan ging. Dat hielp niet echt ;-)

   Verwijderen
 4. In de lift gaan staan zonder op het knopje te drukken en dan verwachten dat ie vanzelf gaat, zoals op mijn werk gebeurt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op vakantie 2 weken in een automaat gereden en toen we weer thuis waren, gewoon de koppeling niet intrappen tijdens het starten.....hahaha en jezelf dan eventjes afvragen, na, waarom doet ie het nu niet....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen