vrijdag 12 augustus 2016

Een groot, comfortabel dekbed voor €2,50

In 2011 kocht ik in de koopjeshoek van het geel-blauwe woonwarenhuis voor €2,50 een dekbed van 2 meter x 2 meter.
Het was een showmodel geweest.
Aanvankelijk lag hij in de kast, voor gasten of voor er bij als het heel koud is, maar de afgelopen zomers gebruik ik hem als zomerdekbed. Mijn gewone wollen vierseizoenendekbed is veel te warm, ook als ik alleen het zomerdeel gebruik, maar dit goedkope dekbed is ideaal. Ik ben er blij mee.
Hij is van polyester en ik slaap er heerlijk onder. Het is niet benauwd en ik zweet er niet onder. Als het heel heet is, dan gebruik ik een oude katoenen deken en een laken, of soms alleen een laken.

Dan denk je misschien: kan dat wel wat zijn, een dekbed van twee euro vijftig?
Doe je jezelf dan niet tekort?
Kun je niet beter een comfortabel zijden dekbed kopen?
Misschien slaapt dat nog lekkerder, dat is goed mogelijk, daar is de prijs dan ook naar. Ik vond op internet dekbedden die 100x zo duur zijn

Als jij denkt dat ik mijzelf tekort doe, dan vermoed ik dat je beïnvloed bent door reclameslogans als: "omdat je het waard bent"
Dit soort slogans maken dat mensen veel te veel geld uitgeven voor dingen die dat helemaal niet waard zijn.
Ik hoef helemaal geen dure dingen, ik ben zonder die prijzige dingen ook al de moeite waard!

16 opmerkingen:

 1. Haha, gelijk heb je. En een goede deal zeg, die zou ik ook gekocht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo zuinigaan!
  het inzicht:" Ik ben de moeite waard"
  ik wou dat iedereen die dit leest hardop zou kunnen zeggen
  " Ik, john, ik ben de moeite waard"
  en het dan voelen
  zo mooi
  het drukt de gedachten " ik ben niet goed genoeg / ik doe niet genoeg / ik heb nodig ..."
  in een 1x weg
  ik ben de moeite waard mmm
  ik waardeer mezelf mmmm
  ik hou van mezelf mmmm
  je voelt de liefde binnenstromen
  allemaal een fijne dag en weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou denken: juist omdat je al zoveel waard bent, heb je geen duur dekbed meer nodig ;-) Een mooi koopje is toch altijd goed? Snap niet zo goed dat je daar tegenwoordig ook aan moet twijfelen, of je dan wel hebt wat je waard bent :')

  BeantwoordenVerwijderen
 4. iid het hoeft niet duur te zijn. In de buurt heb ik een Dorcas (soort van kringloop maar eigenlijk veel luxer) Zoonlief heeft een 2 persoons bed gekregen van familie en daar moest dus beddegoed op. Dekbedovertrekken bij Dorcas gekocht. Twee stuks, 1 x 8,50 en 1 x 4,00. Even in de kookwas (wat leeft is dan dood - grapje) en zoonlief is er heel blij mee. Zo wie zo ga ik graag naar de Dorcas. De opbrengst is voor de allerarmsten en gebruikte spullen worden opnieuw gebruikt. Ook je eigen gebruikte spullen kun je er inleveren, altijd handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar er is toch niemand die zegt dat je zelf tekort doet ? Ik begrijp je stukje niet, ik vat het niet.
  Als mensen die een fijn gevoel krijgen van dure spullen kopen, dergelijke opmerkingen ZOUDEN maken tegen mij , dan haal ik mijn schouders op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede deal. Ik kijk en luister geen reclames meer omdat ze er op uit zijn je ontevreden te maken en daardoor duurdere spullen te laten kopen, die je vaak helemaal niet nodig hebt. Ik wil juist tevreden zijn met wat ik wél heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijk bedrag, maar 2,50 voor een dekbed! En als het nog lekker slaapt ook is het perfect wat mij betreft.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het gaat hier dus niet over het goedkope dekbed, maar over reclamejongens die op een handige manier je gedrag proberen te manipuleren, zodat jij vind dat je de spullen waar zij reclame voor verzinnen gaat kopen.
  er zijn op dit moment zoveel van deze slogans, voorbeeld: omdat je het waard bent heb je zelf al gegeven, nog een voorbeeld: niet omdat het moet, maar omdat het kan.
  gewoon de reclames de reclames laten en doen waar je je zelf goed bij voelt. ik dacht dat een vrouw van in de zestig, dat toch wel geleerd had?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, daar gaat het bericht vooral over: hoe consumenten als het ware verleiden door bepaalde slogans te gebruiken. "Omdat het kan" is ook een zeer goed voorbeeld.

   Verwijderen
 9. Ik ben ook in de zestig en toch trapte ik er bijna in deze week. Ik moest voor mijn vader een nieuwe molton kopen en de reclame was, 2e halve prijs. Ik stond al in de rij bij de kassa en toen dacht ik, hij heeft er helemaal geen twee nodig, hij heeft er eigenlijk met deze er bij gewoon genoeg. Ik heb er snel eentje terug gelegd. Zo werkt reclame dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik begrijp dit blogje ook niet zo goed! Is er iemand die beweert dat jij iets niet waard bent of is het grappig bedoeld? Het was iig een leuk koopje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik zou dat dekbed ook meegenomen hebben. Was achterin de 2dehands had niwinkel en er stopt een truck. Nieuwe matrassen achterop,1 in plastic. Hadden in een vacantie trailer gelegen en er had niemand op geslapen. Winkel accepter geen matrassen. Ik vroeg of ik e mocht en of ie het bij mij thuis wilde brengen(past niet in mijn Jeep). Natturlijk!! En zo heb ik voor dochter een springbox voor noppes. Nu nog een mooi dekbed voor goedkoop!!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, wat een achterlijk blog is dit! Ik zie hier alleen maar reclame!
  Jij was toch ook degene, die zo geweldig de Sociale Dienst had opgelicht met je erfenis en je begrafenispolissen?
  En daarna een een blog schreef, dat die oplichting verjaard was?
  Jezus wat ben jij schijnheilig, zeg!
  Nou ja, verdien lekker aan de reclames hier en ga dan weer iedereen lopen afzeiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker lopen afzeiken? Op welke manier dan?

   En over die erfenis die helemaal niet van mij was, maar van mijn exvriend is de discussie gesloten.

   Verwijderen
 13. Wat een zure opmerking hier boven.
  Leven gaat in fases en alles speelt volgens mij niet te gelijke tijd.
  Ieder leven heeft zijn up en downs en misschien kun je ook kijken naar de kracht welke zuinigaan heeft laten zien onder de omstandigheden die zij gehad heeft, zeker niet makkelijk.
  Dankbaarheid voor het goede wat je 'ontvangt'in het leven en mededogen voor de medemens maakt een mens mooi.
  Het geeft vrede in je hart. Ik hoop/wens voor je anoniem dat je dat mag ervaren. Het maakt dat je meer open staat voor de ander en het maakt je milder.

  BeantwoordenVerwijderen