dinsdag 22 november 2016

Zorgverzekering kiezen in 2017

Het wordt tijd om mij te beraden op de zorgverzekering in het volgende jaar.

Eind 2015 ben ik voor de allereerste keer overgestapt. Dat had ik nog nooit eerder gedaan en ik zag er wel wat tegenop. Mijn hoofdreden was dat ik weg wilde van 1 van de 4 zorggiganten die samen bijna 90% van de markt in handen hebben. Daarnaast was ook de prijs van belang.

Het bleek dat ik beren op de weg zag en die beren bleken er niet te zijn. De overstap ging vlotjes en zonder problemen. Die ervaring maakt het natuurlijk gemakkelijker om weer over te stappen.
Beren op de weg
Die beren zijn verdwenen, dus kan het vergelijken beginnen.
Eén probleem bij vergelijken: de aanvullende verzekeringen verschillen per zorgverzekering. Ik wil wel een aanvullende verzekering omdat ik die vrijwel ieder jaar nodig heb en ik per saldo voordeliger uit ben met aanvulling dan zonder aanvullende verzekering.

Toch heb ik gisteren een poging gewaagd op vergelijkingssite Independer en op Zorgwijzer.nl. Bijna alle zorgverzekeringen werden vergeleken en mijn huidige verzekering bij DSW  kwam bij beide sites als 1 na goedkoopste uit de vergelijking, maar wel met het allerhoogste klantcijfer 8,4. Zoals ik al schreef, zijn de aanvullende verzekeringen niet helemaal hetzelfde, dus het is een beetje appels met peren vergelijken. Ik heb de details vergeleken en dan is voor mij vanwege een iets ruimere vergoeding voor fysiotherapie en tandartskosten de huidige verzekering echt het voordeligst.
Mijn conclusie: ik stap niet over.

16 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik al een aantal jaar verzekerd bij een van de giganten. Mijn polis voor volgend jaar heb ik al ontvangen. Momenteel ben ik op zoek naar een verzekeraar met een goede aanvullende verzekering, vooral tandartskosten vind ik belangrijk. Laatst had ik weer een leuke en fijne rekening van de tandarts voor ruim € 215,-. Bedankt voor dit bericht, ik ga deze week kijken en vergelijken en misschien ook overstappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor ons wordt het tijd ons weer te beraden over de zorgverzekering van volgend jaar. Er zijn echter nog twee onzekere factoren: 1) of verwacht wordt dat onze zoon volgend jaar aan de beugel moet en 2) ik een kroon moet. Dingen die al langer in de lucht hangen, maar elk jaar zijn 'uitgesteld' door de tandarts. De afspraak staat half december gepland. Pas dan hebben wij zekerheid. Tot die tijd de diverse opties maar eens afwegen. En ongetwijfeld volgt daar ook bij mij dan een blog over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb, financieel gezien weinig keus. In onze bedrijfstak is een collectieve verzekering afgesproken. Daarbij zitten in het basispakket meer vergoedingen (meer fysiobehandelingen bv) voor een lagere prijs.
  Als ik me daarnaast aanvullend verzeker bij deze verzekeraar krijg ik ook nog eens ruim €200 terug van mijn werkgever. Daar kan geen korting tegenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf zitten waar ik zit omdat het al jaren aan mijn wensen voldoet.

  Bij de tandartsverzekering is er bijna altijd een wachttijd om de vergoeding te verhogen. Als je dat wilt doen krijg je de vraag of er het komend jaar hogere kosten in het vooruitzicht zijn, dus is er 1-2 jaar wachttijd.

  Misschien is er iemand die een tandartsverzekering weet die die eizen niet heeft lees ik het graag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VGZ; als ik de campagne moet geloven die door het marketingteam op ons callcenter werd uitgelegd. Check het aub zelf, want de adviesteams van de meeste grote verzekeraars zijn callcenters. Training van een uurtje en adviseren maar. Op minimumsalaris.

   Verwijderen
 5. Independer is geen onafhankelijke vergelijker. Hangt onder de vlag van Achmea!! Is ooit een keer in Radar geweest.
  groet, joanne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou best wel eens kunnen zijn dat er geen enkele vergelijker onafhankelijk is. Het is een bepaald verdienmodel en ze moeten toch ergens hun geld vandaan halen.

   Verwijderen
 6. DSW is een goed besluit.

  Heb je een tip hoe je die reclame onderaan je blogje kreeg in blogger?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik niet meer, ik zoek het voor je op!

   Verwijderen
  2. Ik heb aangevinkt bij de openingspagina van Adsense:

   Ad Setup for blog - advertenties onder mijn berichten en in de zijbalk weergeven

   Het format heet: main blog 336x280
   In de linker of rechter kolom heten de formats: sidebar- left en sidebar-right

   Verwijderen
  3. Zo staat die bij mij ook ingesteld en niks dus. Helemaal niks. Het is de meest linkse van den drie keuzes.

   Bedankt voor de moeite. Succes.

   Verwijderen
  4. Je moet bij "Mijn advertenties" - "Advertentieblokken" - dan nog wel een bepaald format kiezen, anders gebeurt er niets.

   Verwijderen
 7. Bedankt Zuinigaan, ik heb nu een allergie minder, je snapt mij vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit al 25 jaar bij DSW. Altijd 100% tevreden. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Ik stap ook niet over.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.