zondag 9 april 2017

Bijna geen pijn meer!

In december liet ik mij aan mijn linker hand opereren. Ik had last van carpaaltunnelsyndroom. Hierbij raakt in de pols een zenuw bekneld en dat geeft klachten zoals tintelingen, krachtverlies en pijn. Vooral omdat ik 's nachts flinke pijn had, liet ik mij opereren. Die tintelingen had ik al wel ruim 25 jaar, dat ervoer ik niet echt als een probleem.
De klachten aan deze hand zijn nu bijna weg, op zo nu en dan wat lichte tintelingen na, maar doordat ik de hand na de operatie niet gebruikte of in ieder geval ontzag, ging een oude klacht flink opspelen: een tennisarm.
Het is lang geleden dat ik getennist heb, maar de klachten kun je ook krijgen als je niet tennist. Veel bewegingen deden pijn: een sleutel omdraaien in het slot, een deurkruk naar beneden doen om de deur te openen, een tas optillen, de deken optillen als ik mij omdraai in bed, een kleinkind dragen op de arm.
De pijn zit aan de buitenkant van de elleboog. Jaren geleden had ik er ook al eens last van, dat is zeker 12 jaar geleden, misschien wel veel langer. Mijn huisarts adviseerde toen een brace. Die kocht ik en droeg ik een tijdje. De pijnklachten verdwenen en de brace lag wel 12 jaren in een bureaulade. Nooit meer last van gehad tot eind januari en tot nog toe zit er niet erg veel schot in verbetering.
Afgelopen maandag had ik mijn handen nogal overbelast en dat werkte door in die tennisarm. Als ik dat geweten had, dan had ik niet zo veel met mijn handen gedaan.
Pijnlijk dat die arm was! Op woensdagavond herinnerde ik mij ineens de brace. Marie Kondo heeft hier nog niet haar intrede gedaan, dus  die brace was er vast nog wel! En ja hoor, die brace had ik binnen een paar seconden gevonden.
Het is verbazend hoeveel effect zo'n eenvoudige brace heeft. De pijn is vrijwel verdwenen. Ik kan van alles doen en toch doet dat geen noemenswaardige pijn. Natuurlijk ga ik mijn arm niet overbelasten en gun ik de arm de tijd om te herstellen, maar voor nu werkt het prima! Ik kan doen wat ik altijd al deed vrijwel zonder pijn!
Precies dezelfde brace had ik in een lade liggen. Nieuwprijs nu €26,95. Ik kocht hem in een speciale medische winkel en de brace zal toen ook niet goedkoop zijn geweest.

Ik blij dat ik met brace geen pijnklachten heb. Natuurlijk moet ik over een tijdje weer zonder kunnen, maar voorlopig ben ik er heel blij mee. Wie wat bewaart, die heeft wat!

6 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo'n brace liggen, van wel tien jaar terug. Maar vanwege mijn kantoorbaan met regelmatige overbelasting tegen wel of niet naar de fysio, gooi ik m toch niet weg. Hij kostte ook zoiets.
  Iets anders: ik word helemaal blij van je achtergrond met bloesem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De aanhechtingsplek van de pees op het bot bij de elleboog was vreselijk gevoelig. Ik kon die plek niet aanraken zonder erg veel pijn. Nu zoek ik om die plek en weet ik niet meer waar het nu precies zo'n pijn deed. Die pijn is vandaag helemaal weg!

   In mijn tuin bloeit de kersenboom en daar achter de enorme (zeker 3,5 meter hoog) camelia! Dat roept om een bloesemfoto op mijn blog!

   Verwijderen
 2. Dat lijkt een zeer goedkope en effectieve oplossing, helemaal omdat je de brace al in je bezit had. Helemaal geen kosten dus en als je jarenlang volledig klachtenvrij was, dan geeft dat goede hoop voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je van beide kwetsuren (bijna) af bent! Dat je die brace nog had is wel heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.