Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 13 mei 2017

25 euro per week - week 6 - moeilijk hoor!

Het is deze week niet gelukt om beneden de 25 euro te blijven.
Ik was het wel van plan om er ruim onder te blijven, maar toch heb ik het budget overschreden, waarschijnlijk komt dat omdat ik gewoon heel veel kocht, waaronder ook duurdere dingen: twee soorten gerookte vette vis, kaas, tofu, blauwschimmelkaas, vla.

week 6 - van 6-13 mei 2017
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
Voeding
karamelvla, 2 pakken* AH 2,00
witlof* AH 0,32
haringfilet, gerookt, 3 stuks* AH 2,00
halvarine AH 0,69
tofu, 900 gram (2x 450 gram) Toko 2,38
taugé, 225 gram Toko 0,36
oude goudse kaas, 2x 190 gram* AH 3,00
trostomaten, 5 stuks* AH 1,25
puntpaprika's 2 stuks* AH 1,25
appels* AH 0,78
afbakbroodjes AH 0,49
brood, heel volkoren AH 1,19
mayonaise, 500 ml AH 1,04
gerookte makreel, 364 gr.* AH 2,59
radijs, bosje Lidl 0,49
komkommer Lidl 0,59
bananen Lidl 0,69
cottage cheese Lidl 0,69
blauwschimmel kaas, 200 gr Lidl 1,69
totaal voeding 23,49
Snacks
kopsoep, 2 pakjes AH 0,99
gemberkoek Lidl 0,89
totaal snacks 1,88
Dranken
melk Lidl 1,29
totaal dranken 1,29
Kat 0,00
totaal diervoeding
Verzorging 0,00
TOTAAL week 6 26,66 26,66

Overschrijding: €1,66
Reserve week 1 t/m 5: €4,71
Over na 6 weken: €3,05

9 opmerkingen:

 1. Ik vind het knap wat je doet! Zeker als je nog wat reserves hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb je weer heerlijk gegeten deze week. Bereid je je (gerookte) vis nog op een bepaalde manier, of snoep je hem lekker zo op? Alleen of had je gezelschap?
  Ik heb gemerkt dat ik, wanneer ik alleen ben, het gemakkelijk red met 25 euro per week. Dan houd ik zelfs over. Maar zodra er mensen langskomen vlieg ik uit de bocht.
  Gistermorgen had ik alle boodschappen voor de komende week al in huis, maar 's middags, het was lekker weer en een paar mensen in onze woongroep zaten lekker buiten met een - al dan niet alcoholische - versnapering. Dan wil je ook je 'aandeel in de feestvreugde leveren'. Mijn koelkast is dus geplunderd en de planning klopt niet meer. Vandaag wederom naar Lidl.

  Grappig dat de prijzen van AH best wel meevallen, wanneer ik je boodschappenlijstjes zie. Om prijstechnische redenen loop ik al een paar jaar om deze supermarkt heen, maar dat is niet reeel, blijkbar. Toch eens rekening mee houden bij het maken van de planning.

  Goed weekend. Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gerookte haring at ik tijdens de maaltijd op, maar niet door de warme maaltijd. Ik kookte zonder vlees, vis, kip, ei of peulvruchtproducten en at in een 2e gang een haring of een stuk makreel.

   De prijzen van AH vallen best mee, let vooral op voordelige aanbiedingen.

   Verwijderen
 3. Een kleine overschrijding, maar nog binnen je reserves - en misschien ook weer wat voorraad zodat je volgende week weer minder kwijt bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij sommige dingen is AH goedkoper dan andere winkels was mijn ervaring toen we nog in NL woonde . Je moet eigenlijk zoasl jij doet van alles de prijzen opschrijven om een goed vergelijk te kunnen maken . En een kleine overschreiding valt mee , vind het knap hoe je het weet te doen .

  Goed weekend Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar je hebt nog steeds over na 6 weken! knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De AH valt inderdaad erg mee, en zo kan je voor rond de 25,- nog best wel lekker en goed eten ook. Al koop ik fruit/groente liever bij de Lidl, dat is daar beter.

  Ik krijg spontaan zin om de broekriem weer wat aan te trekken ;-) Dat is best nodig, want met een voorraad koffie en wc-papier is ons boodschappengeld er de afgelopen weken best hard doorheen gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je koopt best wel luxe producten zoals schimmelkaas en mayonaise, ongeveer binnen je budget. Vraagje: waarom koop je die cup a soup ( kopsoep)? Zit zoveel zout in en vind ik helemaal niet bij jou koken passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kook er niet mee, het is bedoeld als tussendoortje. Ik zie voedingsbewuste collega's ook regelmatig een soepje nemen.
   Die zes zakjes gaan niet in 1 week op, ik doe er langer over. Omdat het een persoonlijke aanbieding was bij de AH, heb ik nog maar weer wat gekocht. Mijn voorraad nu: 13 zakjes = 4 1/3 doosjes.

   Verwijderen