Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 26 juli 2017

Salaris voor vrije tijd

Gisteren ontving ik weer salaris.
Altijd leuk en nu in de zomer vind ik het extra bijzonder. Ik heb ruim 4 weken vrij, vanaf 24 juli t/m 23 augustus, minstens een maand dus en toch krijg ik salaris.
Ik word betaald voor vakantie, hoe leuk is dat?
Zomaar vanzelf komt er geld op mijn rekening en ik hoef er helemaal niets voor te doen!
Ik leun als het ware achterover en het geld stroomt binnen.
Geen tegenprestatie nodig.
Wat een weelde!
En dan heb ik in de maand mei ook nog eens € 1183,- vakantiegeld gehad.
Ik ben vergeleken met heel veel andere mensen op deze wereld een ongelooflijke bofkont!

8 opmerkingen:

 1. Fijn is dat he?! Ik vond die laatste maand van mijn contract (niet gewerkt en wel betaald ivm vakantiedagen) ook zo'n weelde.

  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke, positieve instelling! Geniet van je vakantie en van je centjes. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat herken ik wel! Iedere 23ste van de maand wordt de AOW-uikering op onze rekening gestort en in mei zelfs vakantiegeld. Als je nooit betaalde vakantiedagen en geen vakantiegeld hebt gehad ivm eigen bedrijfje, voelt dat steeds weer als een geschenk 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet ervan, hier net zo :), althans; bijna 3 weken vrij, maar ook geen plannen om weg te gaan, dus we kunnen het mooi elders insteken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap je niet. Vakantiegeld is verplicht door de werkgever achtergehouden salaris.
  Aangezien investeren 7% rendeert per jaar gemiddeld, loop je dus een behoorlijk bedrag mis per jaar. Bovendien bepaal ik zelf nog altijd wat ik met mijn geld doe en niet deze zeer betuttelende maatregel van de overheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het helemaal met je eens.... het is een sigaar uit eigen doos... En het ergste is, het lijt er op dat de "haaien" zoals deurwaarders dit isbruiken hoewel het eigenlijk een loonbestanddeel is....

   Verwijderen
 6. Ahhh, werkte eerst in het onderwijs. Nu bij een commercieel bedrijf. En die zomervakantie mis ik wel heel erg hoor! Geniet jij er maar extra van dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen