zondag 10 september 2017

De medicijnkluis van de apotheek deel 2.

Hier schreef ik over de medicijnkluis van mijn apotheek.
Afgelopen vrijdag heb ik eindelijk mijn medicijnen opgehaald. Een deel had een tijdje in de kluis gestaan en een deel in de koelkast van de apotheek.
Het was rustig, er waren maar 9 wachtenden voor mij, na een kwartiertje wachten was ik al aan de beurt. In de loop van de middag is het vaak veel drukker, ik heb er aan het einde van de middag wel eens bijna een uur gezeten, daarom probeer ik grote drukte te mijden.
Het bleek dat er meerdere fouten waren gemaakt bij het aan mij aanbieden van de medicijnen in de kluis.
In de apotheek lagen toestemmingsformulieren en folders met uitleg. Mij was helemaal niets gevraagd wat dat betreft. Ik had geen toestemming gegeven, ik kreeg ineens een mailtje dat ik pillen uit de kluis kon halen. De tweede fout was de samenstelling van mijn medicijnen. Omdat er ook medicijnen in de koeling bewaard moeten worden, moet ik alsnog in de apotheek op mijn beurt wachten, ook al geef ik toestemming voor gebruik van de kluis. Er is geen snelbalie, dus ook dan moet ik een tijd wachten, van grotere efficiëntie is geen sprake.

De assistente erkende dat er fouten gemaakt zijn. Mijn gegevens zijn in het systeem gewijzigd. Er staat nu dat ik geen toestemming geef voor gebruik van de medicijnkluis.
Op zich zijn het kleine foutjes, ik zit er niet mee. Het systeem met de medicijnenkluis zit in de opstartfase en dan gaat er wel eens iets mis. Veel beter zulke foutjes dan fouten in de verstrekking van medicijnen.

2 opmerkingen:

  1. Administratie en bureaucratie, daar gaat inherent wel iets bij fout :)
    Maar fijn dat je het nu weer naar normaal hebt kunnen aanpassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die wachtenden... 9 stuks, is dat RUSTIG ?? Ik probeer het altijd zo uit te mikken dat het er minder dan vijf zijn! En, dat dan weer wel, ik neem mijn eigen boek mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.