zondag 31 december 2017

Een fijne en gezonde jaarwisseling en een goed 2018!

Ik wens al mijn lezers een rustige, maar gezellige jaarwisseling en een voorspoedig 2018!
Officieel mag vuurwerk afsteken pas op 18:00 uur op oudejaarsavond en tot  2:00 uur op nieuwjaarsdag, maar er zijn mensen die niet zo lang kunnen wachten.
Andere jaren werd hier altijd intensief geknald, zo erg dat ik in 2015 geklaagd heb bij het meldpunt vuurwerkoverlast. Vorig jaar viel het mee en ook dit jaar valt het erg mee en viel er dus ook helemaal niets te klagen. Veel beter, want ik weet niet hoeveel ik met klagen bereik.
Ik vind het wel prettig dat het rustiger is, vooral voor de kat die dat geknal heel naar vindt. Ik durf haar bij veel geknal ook niet meer naar buiten te laten, te bang dat ze een doodsschrik krijgt!

Gisteren viel er weer eens een dodelijk vuurwerkslachtoffer en er waren kinderen getuige van dit ongeluk. Heel vreselijk! Onvoorstelbaar dat je je buurman of vader dood ziet gaan bij het illegaal afsteken van vuurwerk.
Het lijkt wel of het normaal is dat er bij vuurwerk doden vallen, net als in een oorlog. Daar vallen nu een keer ook doden, dat hoort bij oorlog. Iemand anders heeft misschien meer geluk en ontspringt de dans.
Wat is dit voor waanzin? Kiezen we met ons allen vrijwillig voor een soort oorlogssituatie, waar mensen gewond raken aan handen, ogen of doof worden door een ongelukkig terecht gekomen projectiel?
Willen we dat?
Wat mij betreft niet!

Hopelijk is de vuurwerkellende over een aantal jaren van de baan en gaat iedereen zonder ongelukken of verwoeste levens een nieuwe jaar in!

Wat wens ik voor 2018?
Gezondheid, vrede, geluk en voorspoed voor iedereen.
Maak er een mooi jaar van!

20 opmerkingen:

  1. Ik houd er ook totaal niet van, maar hier in de buurt denken ze daar anders over. Het gaat de hele week al aardig heftig en we horen het hier al sinds september. Niet af en aan hoor, maar wel dat ik echt even dacht van.. 'dusssss'.

    De kat houden we binnen, zeker nu ze vanaf *nu* ook met carbid aan de gang gaan. Het arme beest schrikt zich steeds naar. Maar ondanks dat, kijk ik uit naar 2018 :-)

    Een hele fijne jaarwisseling en een prachtig 2018 toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Zuinig aan , voor je blog elke dag van de week het afgelopen jaar. Ik hoop er nog vele van te mogen lezen. Ik wens jou en jouw familie ook een mooi jaar toe!
    Warme groet, Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zuinigaan, jij ook een fantastisch 2018 gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een heel goed en gezond 2018 gewenst, alles wat wenselijk is zoals we hier zeggen. Ik woon iin klein dorpje in Friesland waar vrijwel geen vuurwerk en geknal is. Nog geen last gehad gelukkig, maar goed ook, want we hebben een asielhond sinds mei dit jaar en weten nog niet hoe hij hier op reageert.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wens je een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar :-)

    Bedankt voor je leuke blogs!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jij ook een fijne en succesvol blogjaar gewenst.
    Ik woon buiten het dorp en daardoor is het allemaal niet zo erg. Om 12 uur is het uit de verte ook best mooi en wat ook leuk is de grote bollen die boven de Oosterschelde worden afgestoken vanaf boten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De beste wensen voor 2018 en dat je nog gezellig zo mag door bloggen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Volgens mij houdt de overgrote meerderheid van de Nederlanders niet van vuurwerk. Ik zit nu op een plek waar geen vuurwerk wordt afgestoken, dus ik heb een heerlijk rustige dag en nacht! Ook voor jou een mooi 2018!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De beste wensen voor 2018! ik houd ook niet meer van vuurwerk afsteken, heb geen zin om letsel op te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook van mij de beste wensen voor het nieuwe jaar. Een jaar dat, als ik het goed heb tenminste, veel veranderingen zal brengen. (Pensioen?). Hopelijk ook een gezond jaar met veel genietmomentjes met je (klein)kinderen en voor ons, volgers, hoop ik nog veel leuke en interessante, informatieve blogjes te kunnen lezen. Fijne ouderjaarsavond. Leontine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Beste wensen Zuinigaan, en bedankt voor weer een heel jaar leuke blogs. Alle medelezers hier, ook allemaal de beste wensen voor een vredig en gezond 2018.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goede jaarwisseling en een heel mooi 2018!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 'n Heel gelukkig 2018 voor jou en je gezin!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijne jaarwisseling en een spetterend begin van 2018. En blijf bloggen want we houden van je artikelen! Weest trots op jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goede jaarwisseling gewenst en beste wensen voor 2018. We hadden het er vandaag nog over dat het geen slecht idee zou zijn als mensen die vuurwerk af gaan schieten, ook een vergunning moeten aanvragen bij de politie onder overleggen van de bestellijst. En dat de politie dan een pasje verstrekt en daar ook op kan controleren en met lik op stuk beleid overtreders binnen houden. Ook kind die vuurwerk gaat afschieten vond dat een heel goed plan dat de bewustwording en de veiligheid ten goede zou komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Voorheen werden er in mijn wijk al rond oktober regelmatig vuurwerkbommen afgeschoten, nu is dat verplaatst naar de wijk waar mijn dochter sinds een paar jaar woont. Bovendien is er vlakbij haar flat een weitje aangewezen waar vandaag carbid geschoten mag worden, dus zit ze regelmatig rechtop op de bank als er weer een keiharde knal klinkt, haar kat die nooit buitenkomt slaapt dwars overal doorheen , gelukkig maar. Zelf hebben wij nog nooit ook maar een euro uitgegeven aan vuurwerk, zonde van het geld en ook nog eens behoorlijk gevaarlijk en slecht voor het milieu. Bovendien draaien we allemaal ook nog eens op voor de kosten van het opruimen van de rommel , schade van vuurwerk en het verzorgen van mensen en dieren die gewond raken tijdens oud en nieuw door vuurwerk al dan niet door hun eigen schuld , soms ook doordat anderen onzorgvuldig met vuurwerk omgaan

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Tot 18.00 uur is het hier redelijk rustig, maar dan begint het knallen.. Het lijkt wel oorlog inderdaad.
    Ik wens jou ook een gezellige jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2018!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hier begint het nu wat onrustiger te worden en onze kat is al erg nerveus .Wat mij betref mag het afgeschaft worden al dat vuurwerk .Ik lees altijd met plezier je blog en hoop dat komend jaar ook weer te doen
    Ik wens jou een goed en gezond 2018
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het is hier vrij rustig nog met vuurwerk. Het regent dan ook stevig door.
    De beste wensen voor het nieuwe jaar en een gezellige jaarswisseling!
    VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar.

    Hier regent het. Jammer, want dan kunnen we onze sterretjes niet aansteken. Verder ben ik altijd blij als het half uurtje knallen hier in het dorp weer voorbij is (met regen gaat het sneller ;-)).

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.