woensdag 6 december 2017

Geen internet!

Gisteravond had ik mijn computer een update van Windows 10 laten uitvoeren. Het duurde eindeloos en vervolgens deed de Wifi het niet meer. Ik moest het wachtwoord opnieuw invoeren, en als ik dat deed, dan bleef de computer om het wachtwoord vragen en had ik nog steeds geen internet. Overigens was het verwarrende ook nog dat er gevraagd werd om een beveiligingssleutel en niet om een wachtwoord. Ze bedoelden wel wachtwoord, bleek later.
Dat was vreselijk balen zonder internet op mijn computer, want ik moest nog een bericht voor vandaag maken.
Dit bericht dus!
Ik heb de computer opnieuw gestart en het modem opnieuw gestart, maar nee, nog steeds geen internet.
Mijn jongste dochter en haar man werken beiden in de ICT sector. Ik belde, het was nog voor tienen, ze waren nog niet naar bed, dochter kwam er niet uit wat er mis kon zijn, maar mijn schoonzoon had een tip die goed werkte. Ik moest de huidige internetverbinding verwijderen en dan opnieuw verbinding maken met mijn Wifi netwerk. De verbinding kwam tot stand via een knopje op het modem, en dat werkte!
Ik had niet geweten hoe het anders moest fixen!

3 opmerkingen:

  1. Bij mij werkte het aloude Outlook niet meer.
    Nu heb ik overal nieuwe icoontjes om meer te kunnen communiceren en die ga ik nooit ga gebruiken, wil dat graag zelf in de hand houden.
    Bij afsluiten krijg ik elke keer de melding dat er nog een app open staat, welke geen idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ajjj, dat is lastig ja, vooral als je wilt bloggen ;)... Hier recent ook nog een keer gehad. Echt heel frustrerend. Manlief is behoorlijk handig en anders heb ik nog een zwager die werkzaam is in de ICT. Heerlijk zulke familieleden ;)... Zelf ben ik handig met van alles en nog wat, maar dat soort dingen gaat m'n pet te boven...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat het toch gelukt is! Computerproblemen zijn soms zo lastig.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.