Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 22 februari 2018

Bijna voorjaarsvakantie en bijna voorjaar!

Vanaf vanavond begint voor mij de voorjaarsvakantie. Tot 5 maart heb ik vakantie. Hoewel het flink koud is, is het wel prachtig zonnig weer! Hopelijk blijft dat zo de komende week, zodat ik heerlijk van de zon kan genieten.
De bollen schieten in mijn tuin de grond uit en de mininarcissen bloeien al bijna.
Hopelijk blijven de slakken er dit voorjaar van af, vorig jaar aten de slakken de bloemen van de narcissen op zodra ze begonnen te bloeien.  Ik ga niet met slakkenkorrels in de weer. Als er veel slakken zijn, dan is dat niet anders.
Ook staat er sneeuwroem in mijn tuin, ook wel chionodoxa geheten. Die bollen heb ik 1,5 jaar geleden geplant. Het sneeuwroem bloeit nog niet, maar ik hoop dat ook die binnenkort staan te bloeien.
Sneeuwroem
Wat ook weer begonnen is, is Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Ik heb vorige jaren heel wat uren besteed aan het bekijken van de slechtvalken en ooievaars. Prachtig om deze vogels van zo dicht bij gade te slaan. Ook zeker iets om in mijn vakantie van te genieten!

5 opmerkingen:

 1. Leuke tip, die vogels!
  Geniet van je vakantie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me heerlijk, werken bij een bedrijf of instantie waar er nog zoiets bestaat als voorjaarsvakantie! Sluit de hele afdeling waar je werkt dan? Ik ben nu heerlijk 4 dagen achtereen vrij, dus heb een soort mini-voorjaarsvakantie, en dat is fijn. Het is gestopt met sneeuwen, de vogeltjes komen weer tevoorschijn en snoepen van de voederstandaard in de tuin, met zaadjes en vetbolletjes. Het blijft genieten om naar te kijken.
  Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, er zijn collega's die geen vakantie nemen en doorwerken.

   Verwijderen
 3. stopaflosboete.nl ik vind dat echt een site voor jou, maar heb het nog niet op je blog gezien? of gemist?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja heerlijk, wij ook :)! Tenminste kids en ik, manlief werkt gewoon door :)

  BeantwoordenVerwijderen