donderdag 22 februari 2018

Bijna voorjaarsvakantie en bijna voorjaar!

Vanaf vanavond begint voor mij de voorjaarsvakantie. Tot 5 maart heb ik vakantie. Hoewel het flink koud is, is het wel prachtig zonnig weer! Hopelijk blijft dat zo de komende week, zodat ik heerlijk van de zon kan genieten.
De bollen schieten in mijn tuin de grond uit en de mininarcissen bloeien al bijna.
Hopelijk blijven de slakken er dit voorjaar van af, vorig jaar aten de slakken de bloemen van de narcissen op zodra ze begonnen te bloeien.  Ik ga niet met slakkenkorrels in de weer. Als er veel slakken zijn, dan is dat niet anders.
Ook staat er sneeuwroem in mijn tuin, ook wel chionodoxa geheten. Die bollen heb ik 1,5 jaar geleden geplant. Het sneeuwroem bloeit nog niet, maar ik hoop dat ook die binnenkort staan te bloeien.
Sneeuwroem
Wat ook weer begonnen is, is Beleef de Lente van de Vogelbescherming. Ik heb vorige jaren heel wat uren besteed aan het bekijken van de slechtvalken en ooievaars. Prachtig om deze vogels van zo dicht bij gade te slaan. Ook zeker iets om in mijn vakantie van te genieten!

5 opmerkingen:

  1. Leuke tip, die vogels!
    Geniet van je vakantie ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me heerlijk, werken bij een bedrijf of instantie waar er nog zoiets bestaat als voorjaarsvakantie! Sluit de hele afdeling waar je werkt dan? Ik ben nu heerlijk 4 dagen achtereen vrij, dus heb een soort mini-voorjaarsvakantie, en dat is fijn. Het is gestopt met sneeuwen, de vogeltjes komen weer tevoorschijn en snoepen van de voederstandaard in de tuin, met zaadjes en vetbolletjes. Het blijft genieten om naar te kijken.
    Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, er zijn collega's die geen vakantie nemen en doorwerken.

      Verwijderen
  3. stopaflosboete.nl ik vind dat echt een site voor jou, maar heb het nog niet op je blog gezien? of gemist?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja heerlijk, wij ook :)! Tenminste kids en ik, manlief werkt gewoon door :)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.