Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 31 maart 2018

De boodschappen van de afgelopen week - veel geld uitgegeven aan drinken

In de afgelopen week gaf ik veel geld uit aan boodschappen en voornamelijk aan "drank".
In totaal gaf ik €43,26 uit. 
Mijn dochter kocht namelijk nieuwe limonadepoeder voor mij. Tot nog toe kreeg ik de poeder cadeau, voor mijn verjaardag, sinterklaas of moederdag. Deze keer heb ik zelf besteld via haar. Ik kocht 60 zakjes voor suikervrije limonade. Met ieder zakje maak ik ruim 1,5 liter limonade. Dat is 25 cent per liter. We hebben alleen lekkere smaken gekocht en ik kan weer voor maanden vooruit!
Wil je er meer over weten, klik hier.
Verder relatief duur: olijfolie, roomboter en kaas.

24-31 maart '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding    
bananen Lidl 0,95
appels Lidl 0,73
2x luxe hard broodje Lidl 0,58
brood, 1 hele volkoren AH 1,19
2 x 250 gr roomboter* AH 3,22
halvarine AH 0,69
kaas* 300 gr AH 2,05
500 ml. olijfolie* AH 3,73
zilveruitjes, potje AH 0,45
tuinerwten, diepvries AH 0,85
lente ui, bosje Lidl 0,59
zoete aardappelen Lidl 0,69
bos radijs Lidl 0,79
witlof Lidl 0,48
tofu toko 1,29
noodles, Japanse * toko 1,49
Snacks    
chocolade met hazelnoten AH 1,04
Dranken    
poeder voor 90 liter limonade internet 22,45
Kat   0,00
Verzorging   0,00
Kleinkinderen   0,00
TOTAAL   43,26

13 opmerkingen:

 1. idd de limonade en olijfolie en niet te vergeten de roomboter maken je boodschappen duur, maar dat is allemaal voorraad Groetjes Cisca Servie , die je boodschappenlijst iedere week volgt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doet zij iets in dat bedrijf? Ik drink het al jaren en mijn favoriet is amandel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ze doet daar niets in. Mijn beide dochters en ik drinken het graag en we bestellen zo nu en dan flink wat.

   Verwijderen
 3. Oja, die poederlimonade ken ik. Die koop ik altijd voor het kamperen. Lichtgewicht meenemen en zonder risico dat een fles aanmaaklimonade in de tas stuk gaat.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sjonge.. geweldig dat stukje en de reacties over de limonade. Ik ga zo direct even kijken. Dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welke zoetstoffen zitten er in de limonade??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je op de link klikt, en dan een smaak uitzoekt, staat er netjes beschreven welke zoetstoffen er in zitten.
  Had ik ook voor je kunnen doen, maar ik ben ook liever lui.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Werkelijk nog nooit gehoord van die limonade ;)... Toen m'n fles een keer leeg was en ik weigerde om speciaal daarvoor naar de super te crossen, zijn we vanaf dat moment overgegaan op water. Kinderen ook. Gaat prima ;)... Nog voordeliger en gezonder ook. Ondanks dat het suikervrij is en zogenaamd alleen 'natuurlijk' is, koop ik in de supermarkten geen 'gezonde' limonades meer. Kinderen weten niet beter inmiddels. In het weekend aangelengde sap (zoon van 1,5 krijgt dan ong. 1:6 verhouding, dochter van bijna 5 1:4 of 5, zoiets). Dat zien we ook echt als luxe :)... Zelf drinken we ook aangelengde sap, brrr op verjaardagen vraag ik zelfs om water erbij vaak. Ik vind het anders zooo zoet, kwestie van gewenning denk ik...

  Heb je die nieuwe roomboter van AH al geprobeerd? De goedkopere variant? Niet die basic-versie, maar iets van De Zaanse Hoeve ofzo? Ik houd niet van de basic-variant, dus koop altijd het Albert-Heijnmerk of de Campina in de aanbieding. Nu zag ik dat er een nieuwe was, nl. blauw voor ongezouten en rood voor gezouten. Ik heb een ongezouten meegenomen, maar moet het nog proeven...

  Mooi boodschappenlijstje weer! Goede Paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik drink deels water, maar ik houd ook erg van limonade. Een beetje luxe voor 25 cent per liter. Vooral de fruitsmaken vind ik lekker, behalve dan banaan.

   Volgens mij bestaat de AH basic roomboter niet meer. Die is nu vervangen door Zaanse hoeve boter. Of dat dezelfde boter is in een nieuw jasje, dat weet ik niet. Ik heb deze keer de AH roomboter in de aanbieding gekocht, voor €1,61 en daarmee nog weer 18 cent goedkoper dan de Zaanse Hoeve.

   Verwijderen
 8. Ik heb op de site gekeken en vond het er erg aanlokkelijk uit zien. Ook de prijs is denk ik goed. Maar als ik verder google naar ingrediënten.. Daar schrik ik dan wel weer van. Hoe handig ook, ik laat ze toch liever daar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit had ik ook. Maltodextrine is gewoon een suiker, wordt afgeraden voor diabetici, verder een aantal bedenkelijke kunstmatige zoetstoffen, natuurlijk aroma's d.w.z. chemisch nagemaakt anders moet er staan b.v. aardbei of appel aroma, dan worden ze gemaakt van het fruit. Drink ik toch maar liever gewoon water.

   Verwijderen
 9. Wat ik mis in jouw lijstjes is de persoonlijke verzorging . Geen gezicht verzorging bv dagcreme ,shampoo douchegel deo bodylotion tandpasta en dergelijke dingen ,doe jij daar niet aan? Is geen kritiek hoor gewoon een vraag .Maar misschien heb ik dat gewoon gemist
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, ik heb ooit van Curacao van die poederzakjes meegenomen (merken oa. Sprim, Tang etc.). Dus ik ga deze zeker eens bekijken, want ik heb al overal gezocht, maar kon ze nergens vinden.

  BeantwoordenVerwijderen