zaterdag 31 maart 2018

Groningen van het gas af!

Vandaag niet een bericht over de boodschappen, die boodschappen blijven er wel. Je kunt vanavond een stukje lezen over mijn boodschappen van de afgelopen week.
Eerst wil ik het hebben over het gasbesluit!
  
Voor mij en voor veel meer mensen nogal onverwacht, heeft de regering besloten dat in 2030 de gaskraan helemaal dicht moet zijn.
Dat is heel mooi!
Dan wordt er geen gas meer onder onze voeten weggepompt en houden de aardbevingen misschien eindelijk op! Niet meteen in 2030, want er is al zo veel gas uit de bodem gehaald, dat die bodem zeker niet al in 2030 tot rust komt.
Helaas!
Maar op zich is het een mooi resultaat van jarenlang strijd tegen de gaswinning.
Nu is het van groot belang dat alle gedupeerden ook echt schadeloos gesteld worden voor alle schade die is ontstaan en die nog zal komen.
Ook dat is een taai verhaal, dat slecht van de grond komt.
Constant is er een gevecht om geld om schade te herstellen. En er is al heel veel schade aangericht, schade die misschien wel nooit meer goed hersteld kan worden. Denk aan eeuwenoude kerken en andere monumenten. Hoe herstel je zo'n gebouw zonder dat je het afbreekt en het nooit meer wordt wat het ooit was?
Echt vertrouwen in een goede afloop voor al die mensen die hun woningen in waarde zagen dalen of waarvan het huis zo slecht is dat het gevaarlijk is om in te wonen, heb ik nog niet.
Hopelijk komt dat nog!

2 opmerkingen:

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.