Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 7 april 2018

Boodschappen in de afgelopen week - een zuinige week!

In de afgelopen week heb ik weinig uitgegeven. Ik ging 1 x uit eten met 3 collega's, dat etentje werd betaald door de werkgever, dus dat was al weer voor een warme maaltijd minder boodschappen doen.

Ik kocht veel groenten, ruim 580 gram per dag als ik de dag van het etentje niet meereken en dan heb ik de peterselie en de rode peper nog niet eens meegeteld. Daarnaast in deze week 17 stuks fruit. Dus ik heb mijn streefwaarden groenten en fruit ruimschoots behaald.

31 maart - 7 april '18 (week 14)
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
5 bananen Aldi 0,91
mandarijnen, 12 stuks Aldi 1,59
1 volkoren brood AH 1,19
1 pakje roggebrood AH 0,95
chocolade hagelslag  AH 1,15
rode peper AH 0,29
peterselie, grote pot AH 1,69
zoetzure paprika in potje AH 0,99
bleekselderij, 769 gram* AH 0,99
uien 2 kg AH 1,09
prei, 726 gram* AH 0,75
Snacks
2x 200 gr chocolade paaseitjes Aldi 2,00
Dranken
melkvervanger, 1 liter AH 1,99
Kat
kattenbrokjes, 1 kg AH 2,25
Verzorging 0,00
Kleinkinderen 0,00
TOTAAL 17,83

Ik heb deze week voor het eerst een melkvervanger gekocht op basis van haver. Met toegevoegde calcium en vitamine B12. Ik heb er nog niet van gebruikt en ik ben heel benieuwd hoe het zal smaken!
Volgende week ga ik ook weer tofu kopen! In de afgelopen week, heb ik de tofu gekocht in week 13 gegeten. Dat was 450 gram verdeeld over 5 maaltijden., dus krap 100 gram tofu per keer.
Volgende week zijn bij AH de zuivelvrije producten van Alpro weer in de aanbieding, daar ga ik zeker wat van kopen, onder anderen de cashewdrink. Die heb ik ook nog nooit geproefd, dus ook die wil ik proberen. Normaal €2,39 per liter, nu 2 liter voor 3 euro.

6 opmerkingen:

 1. Melkvervanger op basis van haver vinden wij in elk geval lekker. Het lijkt een beetje op de smaak van ongezoete havermoutpap maar dan vloeibaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb laatst gelezen dat je deze ook heel goed zelf kan maken. Ik ga het maar weer eens opzoeken en zelf proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees regelmatig dat je uit eten gaat op kosten van de werkgever. Zijn dit dan etentjes die gekoppeld zijn aan werkoverleg oid, of heb je zo'n royale werkgever?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hadden kortgeleden een accreditatie. Voor deze accreditatie hebben mijn collega's en ik heel veel werk verzet, regelmatig ook in vrije tijd zonder dat dit gecompenseerd werd. Dan werd ik thuis gebeld of geappt om zo snel mogelijk informatie aan te leveren. Informatie die ik alleen uit ict systemen kon halen.
   Het etentje was om ons te bedanken voor onze inzet.
   Ik ga overigens op 16 april al weer uit eten, deze keer met het hele team. Er is dan een studiedag over samenwerking binnen het team.
   Het zijn altijd wel eenvoudige etentjes, niet in dure restaurants en ook niet met dure drank. Gewoon in zijn soort vrij simpel.

   Verwijderen
  2. Kun je dan wel met pensioen, als jij de enige bent ?? :)

   Verwijderen
  3. Daar maak ik me ook wel zorgen over. Ik hoop dat ik tijd genoeg heb om een opvolger goed in te werken.

   Verwijderen