Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 5 april 2018

Zijn deze uien werkelijk bijna dubbel zo duur als op de site staat?

Laatst schreef ik over voornadeelverpakkingen. Ik kwam bij de AH een 2 kg verpakking uien tegen die volgens het schap €1,99 kostten. Op de site staan ze voor €1,09 per 2 kg en is het inderdaad een voordeelverpakking. De netjes van 1 kg kosten € 0,95. Dan heb je dus voor 14 centen méér  één kilo extra uien.
Afgelopen dinsdag heb ik een van de medewerkers op de man af gevraagd of ze werkelijk €1,99 kosten, zoals op het schap staat. Ja, volgens hem wel, want anders stond het er toch niet? Ik vertelde dat ze voor €1,09 op de site staan en dat ik ze niet voor 1,99 euro wilde hebben. Dan kocht ik ze wel ergens anders. Dat prijsverschil vond de man toch wel vreemd. Als ik even geduld had, dan ging hij het label even scannen. Hij kwam al snel weer terug met het bericht dat deze uien helemaal niet €1,99 kosten, maar €1,09. Hij heeft de prijs direct aangepast, zodat er nu op het schap staat €1,09.

14 opmerkingen:

 1. Je moet het ook niet aan zo'n medewerker vragen, die weten het ook niet. Tenzij je de chef zelf te pakken kunt krijgen. Dus het beste is om het zelf te scannen of bij de kassa te vragen wat het kost. In de kassa computer staat de prijs die je betalen moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, het is toch juist fijn dat Zuinigaan dat wél heeft gedaan?
   Nu is de prijs gecorrigeerd, en weten andere klanten ook waar ze aan toe zijn!

   Verwijderen
 2. Ook daar worden fouten gemaakt bij de kassa computer.
  Je moet gewoon goed opletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even de tijd nemen scheelt jou geld en anderen na jou

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed te weten! Bij groente/fruit gaat wel vaker iets mis. Of bij de artikelen met 35% korting. Info-balie is gewillig hier. Van de week nog een blik soep meegenomen met 35%, was er niet afgehaald, hup ik kreeg meteen 85 cent terug, deden ze niet moeilijk over...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 6. Ik vindt gebakken uien heerlijk! Een beetje zout en een beetje peper erbij en smullen maar!
  Wat is het toch fijn dat je ze voor 55 cent per kilo kunt kopen!
  Dat is wel een zeer goedkope en zuinige groente!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie verdienen er geld aan die goedkope uien ? De boeren ? De supermarkt ? Veel te goedkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Boeren vangen 5 a 6 euro per 100 kilo.(geen typefout)
  Reken maar dat de tussenhandel en de winkel hier fiks aan verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hangt er bij jullie geen scanapparaat ergens in de winkel? Ik vind dat handig ,het toont de prijs,en of het een bonusartikel is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is vast wel een scanapparaat. Deze winkel is onlangs ingrijpend verbouwd en ik weet niet waar die scanner nu hangt. Ik gebruik ook regelmatig scanners, om dezelfde redenen als jij.

   Verwijderen