Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 12 mei 2018

Boodschappen in de afgelopen week - mooi op budget!

In de afgelopen week bleef ik goed rond de 35 euro die ik mezelf als budget heb gesteld.

 5 - 12 mei '18
*=aanbieding, @=afgeprijsd, GTA=geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding
bananen ca 1 kg* AH 1,25
1,5 kg sinaasappels* AH 2,00
brood, 2 hele volkoren AH 2,38
pitabroodjes AH 1,00
prei, 2 grote * AH 0,55
pompoen, 1600 gram AH 4,29
2 kg uien* AH 0,82
900 gram rode linzen AH 2,19
blik kikkererwten AH 0,59
cayennepeper AH 2,19
kurkuma AH 2,19
tofu, 400 gr Toko 1,29
silken tofu, 300 gr. Toko 1,29
Snacks
volkoren biscuitjes AH 0,69
ijs* AH 3,99
Dranken  0
Kat  0
Verzorging
Kleinkinderen
babykoekjes AH 1,65
babybillendoekjes 2 pakjes* AH 1,60
3 potjes babyvoeding* AH 2,33
TOTAAL 32,29

Wat de uitgaven duur maakten, waren de pompoen en de specerijen. Van de pompoen en de linzen met de specerijen, maakte ik een heerlijke soep voor de hele familie, een familiemaaltijd met kinderen en kleinkinderen.
Ik heb voor als de kleinkinderen het eten niet erg lekker vinden, in de aanbieding een paar potjes gekocht. Soms vinden ze dat veel lekkerder dan wat de grote mensen eten.

Binnenkort publiceer ik een jaaroverzicht over de weekbedragen van de boodschappen! Ik ben er druk mee bezig.

10 opmerkingen:

 1. Ow, de pompoen is inderdaad duur. Ik heb gezien dat de supermarkt ook pompoenstukjes in de vriezer heeft...vind ik wel prettig als de pompoen erg duur is. Plus dat het al blokjes zijn, is soms ook handig.
  Ik zie dat je linzen enkikkererwten bij AH koopt, maar ook naar een Toko gaat. Is die Toko dan te duur met linzen en kikkererwten? Ik ben erg tevreden over de diverse Toko's hier, en koop er graag. Kromme komkommers en sinaasappels en tomaten met minder mooie buitenkant. Maar kwalitatief super eten.Als het rustig is, vraag ik of ze een leuk recept hebben of een artikel wat ik niet herken aan me uitleggen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kikkererwten en linzen kocht ik eerder, toen was ik niet in de gelegenheid om bij de toko langs te gaan. Meestal kook ik zelf kikkererwten, maar in het recept was sprake van blikjes, daarom gebruikte ik een blikje uit de voorraad en een blikje van AH. Ik vind 59 cent voor 400 gram gekookte kikkererwten ook wel meevallen.

   Verwijderen
  2. @ Greet: Die ingevroren blokjes pompoen bij AH zijn 4,64 per kg, dat is niet goedkoper. Ik kocht nu 1,6 kg voor 4,29. Ik geef toe dat daar nog pitten etc. in zitten, dus netto zal het geen 1,6 kg zijn.

   Verwijderen
  3. Heb een paar weken geleden voor 99 ct per stuk 2 flespompoenen gehaald. Daar hebben we vanavond 1 kg pompoenfriet van gemaakt en iets van 2 liter pompoensoep.
   Het prijsverschil van zelfgeweekte of gekochte in blik is niet zo groot. Scheelt een paar cent als je de energiekosten mee rekent. Al is zelf geweekt wel gezonder.

   Verwijderen
 2. Natuurlijk is de pompoen duur het is er ook geen tijd meer voor en ik kan het weten want we hebben net de jonge pompoen plantjes in de moestuin gezet.
  Of zelf invriezen in het najaar dan zijn ze het goedkoopst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had me vergist bij het lezen van de prijs. Ik dacht te lezen hoeveel de pompoenen per kg kostten, maar de prijs per 500 gram was vermeld, waardoor de pompoen 2x zo duur was als gedacht.

   Verwijderen
 3. Hoe doe jij boodschappen ? Maak je een menuplan aan de hand van de aanbiedingen,je voorraad en afspraken ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak zelden een menuplan. Wel heb ik vage plannen, zoals voor vandaag pasta maken, maar wat ik daar dan ik doe, dat bedenk ik op het laatste moment. Die pompoensoep was ook iets van het laatste moment en niet echt gepland.

   Verwijderen
 4. Waarom moet jij babybillendoekjes kopen? Dat hebben de ouders toch bij zich als hun kind bij jou komt?

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg wel pakken luiers aangeleverd, maar billendoekjes koop ik zelf. Zo duur zijn die dingen niet. Voor €1,60 heb ik 126 stuks.

   Verwijderen