Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

donderdag 12 juli 2018

Alwéér verhuizen!

Vorig jaar ben ik op mijn werk 2x verhuisd: van de begane grond naar de 1e verdieping en daarna vlak vóór de zomer nog weer naar de 2e verdieping.

En nu moeten we dus weer verhuizen.Vandaag ga ik inpakken en we verhuizen naar een kamer ongeveer 5 deuren verder: de inhoud van 4 hoge kasten, de inhoud van 5 bureaus met lades, de inhoud van 2 lage kasten. Uren werk om alles in dozen te stoppen, de bureaus en apparatuur en kasten te verhuizen en dan vervolgens het meubilair weer plaatsen en alles weer uitpakken en herinrichten.
We hebben geprotesteerd, twee keer zelfs. Omdat we het nut er helemaal niet van inzagen. Diegenen waar we het meest mee werken zouden maximaal 25 meter verder moeten lopen om in onze kamer te komen.
We zijn gehoord door een paar dames van het projectteam. Ik vond  dat gesprek een wassen neus, en dat blijkt ook wel, we mogen niet blijven waar we zitten.
In de 18 jaren dat ik in het huidige gebouw werk, ben ik zeker 10 x verhuisd.
Over verspilling van tijd en middelen gesproken!
1 voordeel: ik gooi steeds meer weg en het aantal dozen dat ik bij een verhuizing nodig heb wordt steeds kleiner!

5 opmerkingen:

 1. Ja, management en vage plannen...
  Wees nog maar blij dat je niet in een zgn. 'kantoortuin' zit; hel op aarde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat dacht je van het nieuwe werken, wij hebben diversen afdelingen die uitsluitend gebruik maken van flexplekken, dan ben je al blij als er überhaupt een bureau vrij is :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja waardeloos flexplekken. Alleen om te besparen op de hoeveelheid buro's..

   Verwijderen
 3. Stom is dat, vooral als het niet echt nodig lijkt te zijn, maar meer een dingetje op het lijstje van de manager is. Kijk...heb ik ook weer voor gezorgd. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen