zondag 5 augustus 2018

Lijstje met inkomen bijgewerkt!

In Nederland wordt altijd heel geheimzinnig gedaan over het inkomen. Ik heb er weinig moeite mee om de gegevens over mijn inkomen te delen met jullie.
Mijn inkomen is niet heel hoog, maar voor 3 dagen per week ook niet heel laag.
Voor mij is het prima!

Netto inkomsten januari 2018
salaris 1.722,05
netto
extra inkomsten (bruto) 75,00
variabel
vakantiegeld + 13e maand + reiskosten 231,35
netto
TOTAAL 2.028,40


Het bedrag vakantiegeld + 13e maand+ vergoeding reiskosten krijg ik ineens, in respectievelijk mei en in december, maar ik heb het voor het overzicht per maand berekend.
Extra inkomsten: euroclix, reclame op mijn blog, verkopen op Marktplaats en dergelijke,

Recent schreef ik een blog over mijn inkomsten vanaf mijn pensioen, die liggen dus 290 euro lager.

18 opmerkingen:

 1. Mooie inkomsten, ook na je pensioen. En aangezien je vaste lasten erg laag zijn, zul je ook na je pensioen nog steeds maandelijks heel veel geld "over" houden, waar je mee kunt doen wat je wilt. Fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je vindt zelf je inkomen niet heel hoog, maar ook niet heel laag. Ik denk dat heel veel mensen dit een hoog inkomen vinden, zeker omdat je het verdient in 3 dagen werken. Fijn dat je dat zo goed voor elkaar hebt, en met je lage vaste lasten zul je ook straks na je pensioen vast een heel goed leven kunnen leiden, zonder geldzorgen. Dat is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon een paar jaar geleden tegen inlevering van weinig loon 25% minder gaan werken. Die ouderenregeling bestaat inmiddels niet meer, je kunt er nu niet meer mee starten.
   Het was een regeling voor maximaal 5 jaar en ik ben er heel blij mee.

   Verwijderen
 3. Een mooi inkomen voor drie dagen werken per week plus veel vakantie.

  Ik heb zojuist mijn netto inkomen zonder te werken bij elkaar geteld en ik kom op 2405. Vier inkomstenbronnen heb ik nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt ook niet helemaal, want het extra inkomen is bruto en de overige bedragen zijn netto.

   Verwijderen
 4. Zo gek is het niet, dat mensen 'geheimzinnig' doen over hun inkomen. Is het nodig om zoiets over je buurman bv te weten ? Volgende stap is dat mensen met argusogen toekijken hoe dat ruime/krappe inkomen dan wel besteed gaat worden. Too much information noem je dat toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het niet erg als mensen weten wat ik verdien, maar wat je inderdaad gelijk krijgt is dat ze gaan oordelen. Geef je niet teveel uit en spaar je te weinig. Verschrikkelijk.

   Verwijderen
  2. O, als we toch elkaar iets gaan gunnen, de dubbele moraal wordt afgeschaft. Wat een vrijheid hebben we dan!

   Verwijderen
 5. Naar dat je jaren lang in de bijstand hebt gezeten heb je straks een heel goed inkomen, ik moet het met 45 jaren werken in de zorg nog maar zien te krijgen ( ben nu 60)
  Groet, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar dat ? Oh, je bedoelt "nadat" ...

   Ik kan ook niet geloven, Ellen, dat 45 jaar werken in de zorg je niks opgeleverd heeft. Als jij in de zorg werkt, heb je net als ik bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) pensioen opgebouwd. Bovendien heb je straks volledige AOW. Bij elkaar opgeteld moet dat ook een heel mooi pensioen zijn. Misschien kun je zelfs eerder stoppen met werken, door een deel van je pensioen naar voren te halen, of misschien zijn of komen er in jouw CAO wel tegemoetkomingen voor ouderen te staan (minder werken met behoud van salaris). Mijn CAO heeft dit inmiddels voor 60+ers.

   Ik zou eens met het pensioenfonds gaan praten (via hun klantenservice, (030) 277 55 77; of je kunt ook veel bekijken en berekenen voor jouw situatie op de website als je inlogt).   Verwijderen
  2. Ellen, de zorgsector staat erom bekend dat de lonen niet echt hoog zijn hé.... Ik kan ervan meespreken want mijn partner (alleenverdiener) werkt al jaren in de zorgsector. Basisloon is vrij laag en nog een geluk dat er supplementen worden uitbetaald bij nachtdienst en laatdienst zoniet zou het loon erg laag zijn.Pensioen zal hier, normaal gezien binnen 5 jaar tenzij pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 67, ook gene vetpot zijn.....

   Verwijderen
  3. Petra, het hangt erg af in welke sector in de zorg je werkzaam bent. De ene CAO heeft veel slechtere uitbetalingen dan de andere. Ik werk in de gehandicapten zorg en deze heeft niet zulke goede voorwaarden o.a. qua salaris schalen dan in andere sectoren. Bij ons is er nog geen sprake van het generatiepact wat in jouw CAO wel al geregeld is.
   Groet, Ellen

   Verwijderen
  4. @ Petra, ik denk dat ze gewoon 'naar dat je' bedoelt, dat kan namelijk ook, heeft een iets andere betekenis maar is gewoon goed nederlands.

   Verwijderen
 6. Meer door minder5 augustus 2018 om 23:08

  Zie onder het kopje vaste lasten bij mobiel 84,50 p/m staan ????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad niet. Het was 4,50 en het is nu 8,50 per maand. Het totaalbedrag heb ik wel 4 euro omhoog gedaan, maar ik heb per ongeluk de 4 laten staan bij het maandbedrag, zodat er nu 84 euro staat.

   Verwijderen
 7. Wanneer komt je levensverzekering die oorspronkelijk aan je hypotheek was gekoppeld, tot uitkering? Moet daar dan nog belasting over betaald worden of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent wel erg openhartig, pas er maar mee op zou ik willen zeggen want je weet nooit waartoe deze openhartigheid leidt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi inkomen zo zuinigaan! Jij gaat je er makkelijk van redden, ook als je pensioen ontvangt! Ik werk ook "maar" 3 dagen en mijn partner nog minder, en wij redden het ook prima met wat er binnen komt!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.