vrijdag 10 augustus 2018

Veranderingen in mijn uitgaven

Vanwege mijn vakantie vandaag geen rubriek vegetarische vrijdag, maar vandaag iets over toekomstige uitgaven.
Vakantie was voor mij een moment voor bezinning. Even er helemaal uit en van daaruit kijken naar waar ik mijn geld aan uitgeef en waarin ik zuinig wil zijn en waar niet.

Mijn kinderen geven meer geld uit aan eten en kookten lekkere dingen, waardoor ik besloot: dat wil ik ook! Bijvoorbeeld humus op brood, gewoon omdat het lekker en gezond is. Lekkere sauzen die toch veganistisch zijn. Een keer lekker makkelijk patat halen. En zo voorts en zo meer.

Ik wil een zomerpyjama. Mijn dochters hebben beide een prachtige zomerpyjama en ik heb alleen winterse nachthemden. Ik wil ook een zomerpyjama!

Ook wil ik een nieuwe korte broek kopen. Ik heb nu alleen maar witte of crème broeken mee naar Ameland. Héél onpraktisch bij een paar peuters.  Wat donkerder zou handiger zijn. Voor hete droge zomerdagen zoals die er waren in de afgelopen weken.

Daarnaast heb ik besloten de tenminste 60 jaar oude katoenen zomerdeken van mijn moeder weg te doen. Ik wil iets anders en niet een afdankertje van mijn moeder. Ik zit te denken om mezelf te verwennen met een heerlijk zijden zomerdekbed, of misschien wordt het toch een duurzaam verbouwde katoenen dekbed.
Daarnaast wil ik meer nieuw beddengoed. Mijn dekbedhoezen zijn prima, maar mijn hoeslakens niet. Ik heb in feite maar 2 hoeslakens in gebruik, de rest past niet goed om mijn matras of vertoont gaten. Ook voor mijn eenpersoonsbedden is het niet veel soeps dat ik in bezit heb. Ook de kringloop zou ik daar geen plezier mee doen. Alleen het setje dat ik nu mee naar Ameland heb is het aanzien waard en ziet er goed uit, maar de rest is oud en versleten en de rek is uit het elastiek van de hoeslakens. Weg er mee!
Als mijn kleinkinderen bij mij op grote bedden komen slapen, dan wil ik mooi en kleurig beddengoed voor hen gebruiken. Omdat ook volwassenen wel eens komen slapen, niet specifieke kinderdekbedhoezen, maar wel vrolijk en kleurig!

18 opmerkingen:

  1. Mooi om te lezen dat je een tevreden mens bent! Hetgeen je wilt vervangen is gewoon opgebruikt en een mooie pyjama en wat lekkers op brood zijn mooie kleine wensen om te verwezenlijken.
    Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groot gelijk,verwen jezelf. Ik kies ook voor lekker eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Zuinigaan,

    Ik heb een zomerdekbed van katoen bij de Ldl in de aanbieding gekocht voor 10 euro. Slaapt heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De vakantie als moment van bezinning vind ik mooi. Leuk dat je nieuwe inzichten en verlangens hebt gevonden! Soms moet je jezelf gewoon iets gunnen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb een heerlijk innen dekbedhoes gekocht bij ikea, ziet er niet alleen prachtig uit, linnen word minder vervuilend geproduceerd in vergelijking m katoen plus het gaat ook nog eens langer mee. Het is wel duurder,maar het oogt ook echt prachtig mooi. (ook op etsy kun je prachtige linnen sets kopen).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik snap heel goed dat je jezelf eens wil verwennen, goed plan ook. Als ik je een tip mag geven voor een zomerdekbed kies dan eentje van bamboe. Heerlijk om onder te slapen en ook veganistisch in tegenstelling tot die van zijde. Nog veel voordeliger ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij is zijde het toppunt van luxe, maar er moeten inderdaad enorm veel zijderupsen dood voor een dekbed van 2x2 meter. Daarom leek het mij beter om iets natuurlijks te kopen waarbij er geen dieren dood hoeven.

      Verwijderen
  7. Veel van de spullen die je wilt aanschaffen zijn ter vervanging van oude versleten spullen. Nu heb je de gelegenheid om dingen geheel naar eigen smaak te kopen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, ik word persoonlijk wel blij van leuke overtrekken, je fleurt er je slaapkamer mee op en eenmaal aangeschaft, gaan ze weer jaren mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed dat je nadenkt wat je anders wil. En gezond en toch lekker eten dat staat elkaar toch helemaal niet in de weg. Humus..mmmm!
    Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat lekker he als je besloten hebt om bepaalde dingen nu echt te gaan vervangen!! Groot gelijk! En na 60 jaar mag het ook wel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk hoor een nieuw dekbed kopen. Zelf zou ik nooit slapen onder een deken/kussen/matras wat van iemand anders is geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat klinkt allemaal nog best praktisch en bescheiden eigenlijk :)

    Voor de zomer (of altijd eigenlijk maar als het warm is, is het extra fijn) kan ik lakens van katoensatijn of percol zéér aanraden. Bamboe is zacht maar absorbeert veel minder vocht (zweet) en ademt lang niet zo goed als katoen en zijde kost een godsvermogen en slijt alleen maar ontzettend snel (en is niet erg diervriendelijk als dat een overweging is).
    Linnen kan ook heerlijk zijn maar is wel een veel grovere vezel, als je daar goed tegen kunt geen probleem maar persoonlijk kan ik dat er in periodes dat ik veel pijn heb er net niet bij hebben.

    Uiteindelijk natuurlijk lekker zelf uitzoeken wat jou bevalt.

    Mare

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk om je wensenlijstje te lezen.
    Zo'n weekje vakantie brengt zo wel extra kosten met zich mee. ;-)
    loesje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat klinkt allemaal als heel praktische wensen, waar je nog heel lang plezier van zal gaan hebben :).

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hummus kan je toch ook zelf maken van kikkererwten. Vandaag toevallig hummus gekocht bij bepaalde supermarkt met korting 1 euro. Heerlijk op brood of!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Via de webshop van Lid'l kun je momenteel mooie katoensatijnen dekbedovertrekken kopen. Ook hoeslakens van katoensatijn kun je hier nu kopen. Heb ze zelf al enige jaren nadat ik afscheid moest nemen van mijn Walra beddengoed dat behoorlijk versleten was. Ook blijven ze zeer mooi na diverse malen wassen. Je moet er wel goed opletten dat het Katoensatijn is.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat heerlijk om te lezen welke wensen je hebt, daar wordt een ander mens ook vrolijk van,
    hoop dat het allemaal mag uitkomen en je intens en lang van mag gaan genieten!
    stella

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik koop soms broeken in vage kleurtjes in de aanbieding.Of bij de kringloop Die ik dan verf. Kost een paar tientjes maar het is altijd nog geslaagd. Ik meng kleurtje.Draai meestal drie machines. En doe er tshirtjes of vestjes bij in. Elke verfbeurt een ander zakje bij in. Zo krijg ik kleding die altijd bij elkaar past. Zo leuk om te zien hoe het eruit komt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.