Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 10 september 2018

Energiegebruik in de afgelopen week

Ik had het blogje over mijn vermoeidheid eigenlijk voor morgen (dinsdag) bedoeld, maar per ongeluk publiceerde ik het gisteren al. Er ging blijkbaar wat mis. Ik ook niet erg, want de vermoeidheid is de hoofdoorzaak van mijn gebrek aan inspiratie om mooie blogjes te typen.

Vandaag maar eens het energiegebruik van de afgelopen week. Meestal publiceer ik dat op zondagavond, nadat ik de meterstanden genoteerd heb.


Wat verbruikte ik?

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 36):

GAS -> 0,7  m3.
In week  35 gebruikte ik ook 0,7 m3.


STROOM -> 10  kWh
In week 35 gebruikte ik 11 kWh.

Wat kost dat verbruik van deze week? 
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 63 cent per m3 gas en 20 cent per kWh: €2,44
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, de overige kosten komen daar nog bij.

5 opmerkingen:

 1. Ik sta elke keer versteld van je extreem lage elektriciteitsverbruik....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leg jezelf aan een liefdevolle oplader voor je vermoeidheid. Al je waarden ok?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker nog even weinig gas verbruik voor straks de winter weer begint :-D
  Wij verbruiken de ene week 1 m3 en de andere 2 m3 dus 6 m3 per 4 weken en met stroom hangen wij tussen de 20 en 40khw per week, dat is bij jou ook super laag, heb jij zonnepanelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb nog geen zonnepanelen. Ik ga ze binnenkort aanschaffen. Ik moet nog uitzoeken waar. En daar heb ik op dit moment niet de energie voor. Jongste dochter en haar man hebben recent panelen aangeschaft. Misschien neem ik dezelfde leverancier. Ze hebben het vast goed uitgezocht ;-)

   Verwijderen