Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 11 september 2018

Hoe gaat het nu met alle films die ik zou gaan zien met mijn abonnement?

Tussen 13 en 21 augustus ging ik naar 8 films. Dat was in mijn vakantie. Gemiddeld pakte ik 1 film per dag. Daarna was het voor mij interessante aanbod flink beperkt,  want ik had alle leuke of mogelijk interessante films had ik al gezien.

Ook door de vermoeidheid (misschien is uitputting een beter woord) die ik zondag beschreef, moest ik er niet aan denken om "helemaal" naar de stad te gaan en een film te zien, niet na mijn werk en ook niet in het weekend. Te veel moeite en ook geen zin. Ik ben aan niemand verplicht vaak naar de bioscoop te gaan alleen omdat ik een abonnement heb. Ik ga als ik zin heb en eerlijk gezegd zat ik in de afgelopen weken het liefste rustig thuis.

Sinds ik me realiseerde dat ik eigenlijk wel erg moe ben, gaat het ook wel weer iets beter. Het lijkt wel of het benoemen en er ook met bevriende collega's over praten al weer een stuk lucht geeft.
Ik ben afgelopen zondagmiddag naar de film geweest en gisteravond. Die laatste film "moest" ik zien van mijn oudste dochter en ze had helemaal gelijk, het was een mooie en interessante  film!
En zo'n film zorgt voor afleiding!
Komende donderdagmiddag nog weer een film, dan is er 50+ bios. Ik ga samen met oudste dochter en samen zijn we gemiddeld bijna 50. Ik heb overigens de vorige keer dat ik naar de 50+ bios ging veel méér dertigers gezien, die leeftijdsgrens zegt niet zo veel!

15 opmerkingen:

 1. 50+ films zijn lieve films met inhoud. Ook vaak films die normaal niet te zien zijn bij Pathe. De betere films zeg maar. Koffie of thee en een koekje er gratis bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en welke films heb je gezien? Mijn favoriet deze zomer was Call me by your name. Anne J.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Op Netflix staan heel veel prachtige natuurdocumentaires van BBCEarth, leuke Britse series als The Crown en Call the Midwife en ook veel mooie films. Je kunt ook bijvoorbeeld kiezen uit de categorie 'filmhuis'.
   https://www.xgn.nl/top-10-beste-filmhuis-films-op-netflix/all
   Wat bedoel je precies met bagger?

   Verwijderen
  2. Wat kijk jij dan graag Anoniem 10.11 uur?
   (sbs)6, rtl etc?
   Of liever Vrije geluiden en dat soort programma's?

   Verwijderen
  3. Ook echt weer zo'n nietszeggende reactie. Als Netflix zo erg zou zijn had het niet zoveel leden.

   https://www.statista.com/statistics/250934/quarterly-number-of-netflix-streaming-subscribers-worldwide/

   Beter kan je het dan verwoorden dat er voor jou geen interessante content op Netflix staat.

   Verwijderen
 4. Heel veel C, D en E films en series met rap kwekkende vrouwen
  Mvg Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nou ieder zijn eigen mening, Anne! Al klinkt het voor mij wel alsof het niet helemaal je eigen mening is... Het is ook een kwestie van smaak. Maar noem eens wat titels die je niet bevallen zijn? Vooral de series met rap kwekkende vrouwen ben ik wel benieuwd naar. Klinkt alsof ik die wel zou willen zien!

   Verwijderen
  2. Over smaak valt wel degelijk te twisten

   Verwijderen
  3. Ook genoeg A-films, misschien niet supernieuw. Heel veel interessante series met veel diepgang, die niet onder 'humor' vallen en verder gaan dan vrouwenserie. Klinkt niet als een mening die gebaseerd is op het hele assortiment Netflix.
   Maar goed: het staat je gelukkig vrij om zelf te weten wat je kijkt.

   Verwijderen
 5. https://www.facebook.com/maartenvanrossemblad/photos/pb.113524692009536.-2207520000.1536658467./2255288001166517/?type=3&theater

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je schreef vorige week toch ook dat je hoortoestel gerepareerd was. Je had niet direct door dat het niet goed meer functioneerde. Dit heeft natuurlijk ook veel energie van je gevraagd. Kan dus ook nog een (mede) oorzaak van je moeheid zijn.
  GV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt dat slecht horen energie vraagt. Daarnaast kunnen er nog andere oorzaken zijn. Ik heb een schildklierziekte, diabetes en astma. Deze ziektes kunnen allemaal van invloed zijn op mijn energie. Door de verkoudheid heb ik meer last van astma en kost het ademen mij meer moeite. Ik word 1 x per jaar geprikt op schildklierwaardes. Die zijn altijd goed, maar misschien heeft mijn schildklier tussentijds toch wel eens een dipje. Daarnaast zijn er vrij veel mensen met diabetes die klagen over vermoeidheid.

   Verwijderen
 7. Vind je het leuk om de titels te publiceren met een soort recensie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit lijkt me ook erg leuk om te lezen als filmliefhebber!

   Verwijderen