vrijdag 19 oktober 2018

Een bel me wel register??

Laatst in het nieuws: Het kabinet wil ongevraagde telefonische verkoop gaan verbieden. 
Op zich heel fijn dat in de toekomst niemand meer ongevraagd gebeld kan worden, maar hoe doe je dat? Hoe geef je zo'n plan handen en voeten?
Ik ben heel benieuwd hoe ze dan dan willen aanpakken.
Zou er een soort bel-me-wel-register moeten komen waar diegenen die graag ongevraagde verkooptelefoontjes willen krijgen zich kunnen registeren? Het idee is leuk, maar ik heb geen idee hoe het zou moeten, want eerlijk gezegd denk ik niet dat mensen zich voor een bel-me-wel-register zullen aanmelden.
Wat denk jij?

5 opmerkingen:

 1. Als je iets bestelt bij een bedrijf, geef je je telefoonnummer op zodat je gebeld kunt worden als het binnen is. Op dat moment geef je dus een bel-me-wel af. Het lijkt mij dat dit is waar het kabinet op doelt, alleen als je dus bewust je telefoonnummer afgeeft, mag je gebeld worden (en dan alleen in verband met de specifieke reden waarom je het gaf, dus in dit geval om je op de hoogte te brengen dat je bestelling binnen is, niet om op een ander moment met een verkooppraatje te komen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mail-me-niet register lijkt me ook handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het op zich een aantrekkelijk idee. Ik vind die ongewenste telefoontjes vervelend. Maar hoe ze dat vorm moeten geven weet ik inderdaad ook niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het moet niet zo ingewikkeld zijn. In principe mag je niet gebeld worden tenzij een bedrijf je nummer en je toestemming heeft. Eigenlijk een heel logisch gevolg van de nieuwe privacywet. Dat ik niet meer gemaild mag worden zonder mijn toestemming maar dat ze dan wel mogen bellen is eigenlijk best raar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vaak als ke wil deelnemen aan een aktie of ergens een gratis proefverpakking aanvraagt staat in de kleine lettertjes dat de organisatie en hun partners je mogen bellen met aanbiedingen. Mijn dochter heeft dat nu met de zwangerschapsdozen, gelukkig heeft ze een oud mobieltje met prepaid nummer voor dit soort zaken.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.