Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 17 december 2018

Allerlaatste kerstpakket van de werkgever!

Iedereen die op 1 december in dienst was, heeft bij mijn werkgever recht op een kerstpakket. Mijn oude contract liep tot en met 5 december, dus ik zou ook als ik nu al met pensioen was, een kerstpakket mogen ophalen.
Ik vind het leuk dat er ieder jaar weer een kerstpakket is. Dat voelt toch als een zekere waardering van de inzet van de werknemers. Jaren achter elkaar was het een verrassing, niet altijd naar smaak van de ontvangers. Het is ook heel moeilijk om het iedereen naar de zin te maken, zeg maar gerust onmogelijk en er belandden in de loop van de jaren heel wat delen van het kerstpakket in de vuilnisbak of bij de kringloop. Als collega's vertelden dat ze een drinkfles of een ochtendjas meteen weggegooid hadden (in de kliko ermee!), dan vond ik dat zo zonde van het geld dat er aan besteed was! Als ik er niets mee kon, probeerde ik dit niet-gewenste artikel in ieder geval weg te geven en een nuttige bestemming te geven.
In de afgelopen 3 jaren was het kerstpakket eigenlijk niet een pakket, maar een digitale bon/code, waarmee je op een site voor 25 euro iets mocht uitkiezen wat gratis thuisgestuurd werd. Ook dit jaar weer deze keuze. Voor elk wat wils dus!
Er is enorm veel te kiezen. Die keuze is een luxeprobleem. Zal ik een personenweegschaal kiezen, een lekkere fles wijn, een boek, een sieraad, een speelgoedje of een bord + bekertje voor de kleinkinderen?
Ik moet er nog even over nadenken!
Ik denk dat het deze keer een weegschaal wordt, maar het definitieve besluit is nog niet genomen!

2 opmerkingen:

 1. Jaren geleden kreeg ik een H.ema bon. Ik heb er led kerstboomverlichting van gekocht. Nu denk ik elk jaar weer aan het bedrijf terug als ik de verlichting ophang.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat dat betreft heeft een bon voordelen boven een doos met traditionele voedingsmiddelen zoals chocolade, wijn, zalm en koffie.
   Ik zal bij de artikelen die ik gekozen heb altijd de verbinding leggen met mijn werk.

   Verwijderen