zaterdag 26 januari 2019

De boodschappen van de afgelopen week

Op zaterdag altijd vaste prik: de boodschappen.

Koffie
Ik bleef mooi binnen mijn budget van 35 euro en dat ondanks ruim 6 euro voor de aankoop van (oplos)koffie.

Vleesvervangers
Ook kocht ik veel vleesvervangers:
rookworsten, vegetarische balletjes, tofu en tempeh. Goed voor vleesvervangers voor ruim 25 éénpersoons warme maaltijden. De rookworsten zijn buiten de koelkast houdbaar, de tempeh is al gebruikt, van de vegetarische balletjes heb ik nog twee pakjes in de vriezer liggen en de tofu komt binnenkort aan de beurt.

Groenten
 Ik kocht preien, groene kool en spruitjes. In totaal bijna 3 kg, dat is gemiddeld ruim 400 gram per dag. En alles groen, dus geen misverstanden of de producten tot de groenten gerekend kunnen worden. 

Wat kocht ik in deze week allemaal?

19 - 26 jan '19

*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
bananen  AH 1,12
roomboter, 2x * AH 4,00
roggebrood AH 0,98
kaas, belegen goudse* AH 3,34
mie AH 0,52
2 vegetarische rookworsten *  @ AH 2.57
rode peper AH 0,40
tofu AH 1,43
tempeh AH 1,53
3 pakjes vegetarische balletjes, in totaal 750 gr* Coop 5,00
3 preien, 1123 gram* Coop 1,00
groene kool, 963 gram* Coop 1,00
spruitjes, 750 gram* Coop 1,00
Snacks
Dranken
oploskoffie* AH 3,59
filterkoffie* AH 2,57
2 sojadrink  Coop 1,84
Kat 0,00
Verzorging 0,00
Kleinkinderen 0,00
TOTAAL 29,32

7 opmerkingen:

 1. weer bedankt voor je lijstje. Wat is roggebrood duur geworden zeg, ik dacht dat een pakje roggebrood ca 50 ct zou zijn. Overigens roggebrood kent men hier niet, veel te gezond.Gr. Cisca Servie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hebben ze daar in Servië alleen witbrood in de winkels?
   Het roggebrood is hier wel goedkoper verkrijgbaar, o.a. bij de aldi, maar die soort vind ik niet lekker. Ik ga voor het echte Friese roggebrood van Van Dijk uit Sint Johannesga (geen sponsor van mijn blog hoor!) Wijlen mijn schoonmoeder had dit roggebrood altijd. Ik heb wel eens andere geprobeerd, maar dit roggebrood smaakt mij het beste!

   Verwijderen
  2. inderdaad hier geen roggebrood. Brood wordt hier heel veel gegeten vnl wit en bij iedere maaltijd. Brood van 500gr kost 40ct. De meeste mensen eten dikke plakken brood ong. dubbel zo dik als in Nederland. In Belgrado kan je in speciaalzaken wel tarwebrood kopen maar is dan duur.Ik krijg van een familielid tarwemeel en bak dan zelf tarwebrood. Gr. Cisca Servie

   Verwijderen
 2. Dankjewel weer. Ik vind het altijd leuk om mee te kijken naar je wekelijkse boodschappenlijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke keer weer een mooi lijstje en best veel gezonde dingen .Toch nog een keer mijn vraag want ik zie eigenlijk nooit dingen zoals tandpasta shampoo deo zeep of douchegel op jouw boodschappen lijst ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door allergieën gebruik ik vrijwel geen deo, zeep of douchegel. Shampoo en tandpasta wel, maar maar heel weinig. Een beetje tandpasta en een beetje shampoo is genoeg. Ik koop zo nu en dan tandpasta en shampoo in 2 = 1 acties.
   Ik heb bij mijn 1e afscheid voor jaren doucheproducten gekregen. Met een deoroller doe ik een jaar.

   Verwijderen
  2. Ik las laatst in een blog reactie dat iemand het huismerk van e.Tos zo fijn vond. In december flesje gekocht - 99 ct voor 300 ml. Iedereen in huis vind m prettig, dus ik denk dat ik die blijf gebruiken.Ik vind veel verzorgingsproducten te sterk ruiken en kan daar niet tegen (uitzondering: producten van de dure wellness keten met het vierkante logo) dus ik zoek vaak naar geschikte verzorgingsproducten. L.Idl had ook heerlijke sensitive shampoo maar die voeren ze nu niet meer in het assortiment. Die kostte 1.79 voor 250 of 300 ml - weet niet meer precies hoeveel er in ging.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.