maandag 14 januari 2019

Psst! Wil je je huis verkopen?

In verband met de nogal overspannen huizenmarkt in de stad Groningen, kreeg ik een tijdje geleden een brief van een vastgoedbedrijf met de vraag of ik mijn huis wilde verkopen. Bij hen melden zich namelijk volgens de brief bijna dagelijks potentiële kopers die op zoek zijn naar een woning in mijn wijk en ze hebben te weinig woningen in hun bestand.
Daarom willen ze graag mijn huis kopen!

Ze doen een gratis waardebepaling van mijn woning  en geven bij de verkoop 25% courtage korting.
Het aanbod is geldig tot en met februari 2019.
Kijk eens aan! Dat is mooi!
Maar waar moet ik dan wonen en hoe vind ik een redelijk geprijsde geschikte nieuwe woning terug?

Ik kom niet in aanmerking voor sociale huur en met een huurwoning in de vrije sector ben ik al snel door het geld van een verkochte woning heen.
En wat dan?
En dan heb ik het nog niet eens over het gedoe van een verhuizing! 

Mijn besluit: ik blijf rustig zitten waar ik zit!

9 opmerkingen:

 1. Die kregen wij een jaar geleden ook regelmatig in de bus. Wij zitten ook nog steeds waar we zitten..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hebben wij 7 jaar geleden ook gehad, in onze vorige woning Onze woning stond op Funda en we kregen regelmatig aanbiedingen om te verkopen voor 60-70 procent van de taxatiewaarde. Hebben we niet gedaan uiteraard, maar af en toe was het wel aantrekkelijk. We hadden namelijk een starterswoning met erfpacht. Praktisch onverkoopbaar! Uiteindelijk toch gelukt, maar daar zijn mijn eerste grijze haren ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk dat je je huis niet gaat verkopen.

  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kreeg jaren geleden briefjes van een makelaar in de brievenbus, omdat hij geïnteresseerden had voor ons type woning. Toevallig besloten wij kort daarna om uit elkaar te gaan en belde ik die makelaar, dat hij met zijn kijkers van harte welkom was.

  Toen 'ineens' waren die kopers helaas net niet meer aan het zoeken, maar wilde hij het wel voor ons verkopen. Aangezien ik zelf in onroerend goed zat en hem als makelaar absoluut niet wilde hebben heb ik hem vriendelijk bedankt.

  Als je toch geen andere plannen of vooruitzichten hebt, dan is het helemaal prima om te blijven zitten. Aan de andere kant: gezien jouw overwaarde zul je ook weer niet zo snel interen op je vermogen en kun je iets huren en ruimer leven de overwaarde. Als je in de toekomst bijvoorbeeld naar een andere woonvoorziening moet of overlijdt is het makkelijker te regelen voor je dochters. Zomaar een spinsel hoor. Maar gezien de goede markt levert het nu wel veel op misschien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, makkelijker voor de dochters, kan maar hoeft niet hoor.

   1. een woningbouw wil dat je het huis in een bizar korte tijd leegtrekt en "in oorspronkelijke staat" oplevert. Kan voor veel stress zorgen voor erfgenamen die toch al in een rouwproces zitten.
   2. de woningbouwverenigingen die ik in het verleden meemaakte, daarvan moest je minimaal 25 jaar hebben gehuurd, dan mocht de woning worden opgeleverd zoals die was (dus wel leeg en netjes, maar niet complete verbouwingen hoeven doen). Alles onder de 25 jaar: ga maar lekker aan de gang. Complete kapitaalvernietiging incluis: mooie keuken er uit rammen, gammele corporatiemeuk terugplaatsen etc.

   Ik heb wat huilende mensen gezien, en die huilden niet alleen van verdriet om de overledene, maar om de oneindige werkzaamheden die ze moesten verrichten, en geen geld hadden om het uit te besteden.

   Zelf heb ik veel zorgen gehad om een koophuis met allerhande gebreken leeg te krijgen en op te leveren, maar ik had er tenminste wel zoveel tijd voor als ik nodig had, zonder corporatie in mijn nek.

   Verwijderen
  2. Er zijn bedrijven/opkopers die een huis voor je leeghalen en bezemschoon opleveren. Ik heb bij mijn testament en map met gegeven rondom overlijden zo'n bedrijf genoteerd, zodat nabestaanden niet die druk ook hebben.Ik kijk jaarlijks de adressenlijst na en controleer dan ook of dat bedrijf nog bestaat.
   Heel handig ook, in die map zit ook een lijst met abonnementen die opgezegd moeten worden. Jaarlijks die map doornemen en actualiseren scheelt de familie later een boel rompslomp.

   Verwijderen
 5. Er was een actie van een Rotterdamse makelaar, die huizen wilde taxeren voor de verkoopwaarde. Dat heb ik laten doen.
  Ik vertelde welke woning ik ooit zou willen hebben.

  Ik weet nu de verkoopwaarde van mijn woning. Dus zocht ik internet af. In Friesland, dicht bij vaarwater, zag ik een vrijstaande woning met energielabel A en met grote tuin plus een grote moestuin met kasje in de achtertuin, die exact hetzelfde kostte als mijn woning.

  Ik deed het niet, om redenen dat ik hier centraal woon en hier mijn familie en vrienden heb. De verkoopwaarde, dat was de reden.

  Maar dat ik elders groots kan wonen voor de prijs van mijn woning. Ah.... Heerlijk. Dus ooit...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk hoor! Man het is ja een gekkenhuis hier in het noorden, en zeker in de stad! Wanneer hier woningen te koop komen op funda, staat er een dag later al verkocht onder voorbehoud bij, gaat echt snel. Wij zitten hier prima en willen ook niet weg, tegen geen enkel bod...

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.