Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

maandag 7 januari 2019

Vakantie is weer voorbij

Vandaag ben ik weer met werken begonnen. Vroeg deze keer, om 8 uur met het traditionele nieuwjaarsontbijt met lekkere broodjes, muziek en dans en een toespraak van de baas, eigenlijk de baas van mijn baas.

En dan begint het gewone leven weer. Voor mij maar kort, vier weken om precies te zijn.

Het inwerken van mijn opvolgster ging in december uitstekend. Waarschijnlijk hebben we helemaal geen 4 weken van 2 werkdagen nodig om deze klus af te ronden, dus ik ga voorstellen om nog een paar dagen vrij te nemen. Ik heb nog voldoende verlof open staan, dus dat moet geen bezwaar zijn.
Nog 4 weken in het donker opstaan en in het donker naar het werk fietsen. Misschien dat het aan het einde van de 4e week al een beetje licht is als ik op de fiets stap.

Dan vanaf februari ga ik definitief met pensioen. Heerlijk! Ik ben er nu ook wel aan toe. In de kerstvakantie kon ik "oefenen" in met pensioen zijn. Lekker lezen, uitslapen, zwemmen, op kleinkinderen passen en ik vond de vrijheid zeker fijn.
En een nuttige invulling?
Dat komt later wel, of niet, want misschien vind ik oppassen op mijn kleinzoon en kleindochter nuttig genoeg en hoeft er voorlopig verder niets meer bij!

15 opmerkingen:

 1. Oppassen is supernuttig toch? Je bouwt de band met je kleinkinderen uit, en je helpt hun ouders :)
  Als je echt een hekel hebt aan door het donker fietsen, kun je misschien voorstellen dat jij een uurtje later begint. Dan kan je opvolgster opstarten en eventuele vragen kan ze binnen een uur stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk is oppassen heel nuttig. Ik bedoel eigenlijk een nuttige besteding daarnaast.

   Verwijderen
 2. Geniet van je pensioen. Oppassen is in mijn ogen heel nuttig. Goed voor een kind om in een vertrouwde omgeving, door een vertrouwd gezicht, opgevangen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Neem vooral de tijd voor jezelf. Het waren toch vreemde maanden. wel/niet werken/pensioen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed,dat je het begrip "nuttig"zelf in gaat vullen. Geniet van je tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me geweldig om regelmatig op de kleinkinderen te passen. Ben nu bijna 2 maanden down under en geniet ervan! Eind van de maand weer naar huis ��
  Janne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat er nu een goede opvolgster gevonden is. Dat maakt misschien ook dat je meer toe bent aan afscheid nemen. Succes nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me een goed plan, zo! Als jij er een dag of wat niet bent, kan zij ook kijken of ze echt alles weet, of dat er nog bepaalde dingen zijn waar ze tegenaan loopt. Die kan ze dan mooi weer aan je vragen als je er daarna nog weer even bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanaf vandaag werk ik nog 8 dagen: morgen, dan 2x een week van 2 dagen en in de laatste week van januari nog 3 dagen. Dat is prima te overzien.

   Verwijderen
 8. Vraagje niet over dit onderwerp: weet iemand waar Valhalla is? Er verschijnen nieuwe blogposts, maar de link geeft aan dat het hele blog verwijderd is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze verandert om het jaar of sneller van blogadres. Ze zal wel weer opduiken binnenkort. Of niet ;-)

   Verwijderen
  2. Precies dat, haha. Helemaal in touch met haar inner self in het hoge noorden, maar wel altijd boos op de vervuilende medemens en oorlogen, druk met enge opruiende dingen en elke maand een nieuwe blog. Tot zover chill met jezelf.

   Verwijderen
 9. Geen verplichtingen aangaan na je pensioen, af en toe oppassen kan wel, maar verder genieten van je vrijheid.
  Is de pensioenleeftijd nu 66 jaar en 4 maanden?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Vooral blijven doen wat je leuk vind. En ga opzoek naar een hobby. Zojuist had u het over lezen en zwemmen. Ga dat vaker doen

  BeantwoordenVerwijderen