dinsdag 15 januari 2019

Vreemde zuinigheid

Soms betrap ik mezelf op vreemde zuinigheid. Ik had laatst al geblogd over de reservefiets die ik heb laten repareren en weer in gebruik genomen heb. Deze fiets doet het uitstekend, ik ben blij dat hij  nu weer gebruikt kan worden.

Er is wel één ding mis met de fiets, de handvatten van het fietsstuur zijn oud en versleten. Daardoor is het rubber plakkerig en het voelt niet fijn om de handvatten met blote handen vast te houden. Er moeten eigenlijk nieuwe op. Maar wat had ik nu in mijn zuinigheid bedacht?

Ik fiets alleen in de late herfst/winter/vroege voorjaar op die fiets. Dan heb ik toch de handschoenen aan en heb ik helemaal geen probleem met die versleten handvatten 😃

Maar toen vond ik dat toch wel een vreemde zuinigheid van mijzelf. Het is prima om weer de andere fiets te gebruiken, maar niet vanwege de slechte handvatten van de oude fiets. Ik zorg gewoon dat beide fietsen zomer en winter te gebruiken zijn! Anders heb ik in de zomer nog steeds geen bruikbare reservefiets.

12 opmerkingen:

 1. Dan zie je maar weer eens hoe jarenlange bijstand je blik vertroebelt!
  Kun je er zelf nieuwe handvaten opzetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb op de mijne tape gedaan. Niet zo mooi (maar een lelijke fiets wordt minder snel gestolen) maar wel heel praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tip: doe er oude babysokjes overheen. Ik had ook zulke handvaten en heb ze inmiddels laten vervangen. Maar de sokjes hielpen tijdelijk wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Action: 2 handvatten voor 1,87 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL. Ik kan me er wel bij voorstellen. Het probleem is dan namelijk eigenlijk heel goedkoop op te lossen in de winter : )

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer door minder15 januari 2019 om 12:10

  Ja ja zo gaat het soms. Ach ik denk dat iedereen weleens iets heeft waar later van denkt leuk bedacht maar toch onhandig. (Ps staat lekker leven met minder niet meer op je blog lijst!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb weleens een zoom in een rok snel gerepareerd met nietjes, werkte prima.
  Niet meteen vervangen zit ook wel in die generatie, denk ik. Eerst proberen te herstellen en repareren...niet meteen naar de winkel lopen voor nieuwe dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap dat wel, ik zou ook eerst een andere oplossing proberen te zoeken. Ik denk dat ducttape het probleem wel op zal lossen inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Onze vrienden uit het Verenigd Koninkrijk hebben hier toch een prachtige uitdrukking voor: "Penny wise, pound foolish". Ik herken dit overigens ook bij mijzelf (in nog veel sterkere mate). Ik wijt dit aan mijn jarenlange extreme en noodgedwongen zuinigheid, die nu volstrekt niet meer nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Penny wise, pound foolish betekent toch wel iets anders dan wat zuinigaan hier verteld. Zuinigaan is naar mijn mening gewoon altijd zuinig. Met deze uitdrukkig wordt bedoelt dat iemand zuinig is in kleine zaken en juist wel veel geld uit geeft bij grote zaken.

   Groetjes Dreadlocks

   Verwijderen
 10. Zelf ben ik absoluut niet zuinig eerlijk gezegd ,maar gek genoeg gaat de goedkope tube tandpasta tot het laatste drupje leeg .Dat soort rare zuinigheid van ons moet ik dan wel om lachen

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.