zondag 12 mei 2019

Meer naaiklussen gedaan: jurkjes hersteld

In de afgelopen tijd kocht ik twee verkleedjurkjes voor peuters rond drie jaar. Beide jurkjes kocht ik heel goedkoop bij de kringloop. Alleen ........ goedkoop betekent meestal dat er nog iets aan moet gebeuren om ze te gaan gebruiken: naadjes los, of op andere plaatsen mankeert er iets aan het jurkje.

Mijn kleinkinderen passen er nu ongeveer in, dus hoog tijd om de jurkjes weer in orde te maken.
Dus toen ik een nieuwe rits in mijn oude blauwe zomerjas zette, heb ik ook meteen maar de jurkjes aangepakt. Ze zijn nu beide weer helemaal heel!
schouderbandjes weer goed vastgemaakt

achternaad en schouderbandjes gerepareerd
Ik denk dat ook mijn kleinzoon er graag eentje aan wil. Hij houdt van jurkjes, hij droeg laatst ook een prachtig jurkje van zijn nichtje. Betekent dit dan dat hij homo of transseksueel is?  Welnee, in veel culturen dragen jongens en mannen jurken (denk aan de Romeinse toga's en de kleding in de Arabische wereld) en ook in Nederland droegen jongetjes op Marken en in Spakenburg tot hun vijfde jaar jurken en rokken als ze klederdracht aan hadden. Ik denk dat hij met zijn nog geen 2,5 jaar jurkjes gewoon heel mooi vindt.

8 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je dat zelf allemaal kunt. Vooral dat groene jurkje is echt schattig.

  Over jongetjes en jurkjes: sommige ouders kunnen daar erg ingewikkeld over doen vind ik. Veel jongetjes hebben een jurkenfase. Niks leuker dan je verkleden en prinsessenjurken met kant, glitters en eventuele toverstafjes en tiara's zijn nu eenmaal heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kleinkinderen (van 8, 6 en 6), 2 jongens en een meisje, waren en zijn ook dol op verkleden en verkleedkleren. Ook op de jurkjes, tutu’s en schorten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattige jurkjes voor wie ze ook draagt. Lief van Oma dat ze ze even gerepareerd heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn zoon vond het ook leuk om in de balletjurkjes van zijn zus rond te dansen, niks mis mee, hij mocht er alleen niet mee naar school, ik was toch bang dat bekrompen mensen daar opmerkingen over zouden maken tegen een lief blij 6 jarig jongetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke verkleedkleren heb je gevonden. Van kringloop aankopen vind ik ht ook nooit erg om iets aan te repareren of veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben die hele transdiscussie een beetje zat...... Mijn dochter van 10 heeft heel kort haar, en wordt de hele tijd voor een jongetje aangezien. Als ze een jurk aanheeft, wordt recht in haar gezicht gezegd dat ze een jongen met een jurk is. De mode voor meisjeskapsels is op dit moment lang-langer-langst. Ze is echt een meisje, en trekt het zich erg aan (lang haar is op dit moment niet mogelijk vanwege de haarstructuur).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij was dit een blog over verkleedkleren en geen transdiscussie. ;-)

   Verwijderen
  2. Gezien de inhoud van de post van Siebrie snap ik haar reactie wel.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.