woensdag 26 juni 2019

Kun je met dit weer in korte broek op kantoor verschijnen?

Het is warm, flink warm en dat roept de vraag op of je in zomerse kleding naar kantoor kunt.
Kan een korte broek, een rokje of een jurkje?
Ik vind dat het kan, maar dan wel netjes. Tegenwoordig heb je voor vrouwen weer heel erg korte broeken die een groot deel van het, of eigenlijk vrijwel het gehele bovenbeen vrij laten. Dat vind ik net wat te ver gaan. Ik zou het niet doen, ik zou gaan voor bedekking tot rond de knie. En slippers vind ik ook net wat te ver gaan. Mooie sandalen kunnen prima en dichte schoenen uiteraard ook. En dat blote middenrif of een blote torso zoals sommige mannen buiten rondlopen? Ik vind dat echt veel te bloot, niet doen!
De NOS had er gisteren ook een artikel over: "het korte broek-dilemma"
Daarin werd een tweet van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangehaald die het over verzorgde blote benen heeft. Wat is dat precies? Moet je als man en als vrouw je benen scheren en zijn ze dan verzorgd? Of mag je geen vlekken of spataderen op je benen hebben en zijn mijn 66+ benen per definitie niet toonbaar en moeten ze verborgen blijven in een panty of een lange broek?

Wat ik zelf deed toen ik nog werkte:
Ik droeg op warme/hete dagen een 3/4 broek die het halve onderbeen vrijliet, daarbij droeg ik dichte schoenen met een minisokje. Ik droeg daarbij een nette blouse of poloshirt met mouwen tot de elleboog.
Als ik werkte in de vakantie en er vrijwel niemand in het gebouw was, dan kwam ik op hete dagen ook wel in een kortere broek, die net boven de knie valt. Die broek combineerde ik dan met birkenstock slippers. Ook dan droeg ik geen mouwloze kleding, ik vind mijn bovenarmen namelijk nogal flubberig en niet echt toonbaar.

Hoe kleed jij je bij wamte als je naar je werk gaat?

14 opmerkingen:

 1. Voor dit soorr dagen heb ik werkjurken....met een mouwtje dat bijna tot de elleboog komt en waaarvan de rok op de knie valt. Daaronder sandalen met dichte teen en een hakje of lage pumps. Dat mikn benen bijna 50zijn, is helaas wel te zien aan de aderen achter op mijn knie, maar dat is dan maar zo. Lange broek is me echt even te warm en korte broek kan op mijn werk (veel klantcontacten) echt niet. Groet, g

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ligt geheel aan je functie, het bedrijf en of je in contact komt externe partijen.

  Zelf moet ik er representatief uitzien voor werk. Korte broeken en blote benen zijn een dikke nono. Vandaag werk ik thuis dus zit lekker in korte broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik droeg zakelijke kleding op het werk, ook met warm weer. Alleen dan bv een linnen wijde broek, a la Marlene Dietrich.Lekker losjes om de benen.Knieën en bovenarmen zijn bij mij altijd bedekt, geen diepe decolleté, leerde ik vroeger zo, en doe ik nog steeds. Alleen thuis blote armen en benen.En eerlijk gezegd vind ik dat niet frisser,eerder klammer dan met bedekking.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doordat ik regelmatig maandenlang in temperaturen tussen de 30 en 40 graden leef heb ik ervaren dat ‘n ruimzittende lange linnen (of katoenen) rok of broek met daarbij een eveneens niet te strakke linnen (of katoenen) blouse met 3/4 mouw het prettigst is om te dragen bij hoge temperaturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanwege de airco op het werk en in de trein zorg ik dat ik altijd een sjaaltje en vestje bij me heb, al vallen de mussen dood van het dak. Werk: de airco is ingesteld op mannen met pakken, niet op dames met een rok en een blousje. Trein: in de trein zijn de verschillen tussen de ene coupe en de andere ontiegelijk en je hebt niet altijd de mogelijkheid om een zitplaats elders te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen ik nog jong en strak was was het hop-pan-ts tijd en die droegen we ook allemaal gewoon op kantoor. En hele hoge minijurkjes.

  Het was een heel andere tijd.
  Mijn zomerjurken zijn allemaal zonder mouwen en mijn bovenarmen zijn niet strak meer. Een paar rokjes zijn boven de knie en dan zie je de ritssluitingen van mijn knieprotheses.

  Werken doe ik niet meer, ben gepensioneerd, en daarvoor had ik net wat bedektere kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik mag een broek aan die tot rond de knie zit, niet korter ( idem met rokjes of jurkjes, maar die draag ik niet naar het werk ). Mouwloos mag, maar doe ik liever ook niet, gewoon korte mouw t shirt. Het is bij ons vrij warm, maar we doen kalm aan dan is het wel vol te houden. Ohja, geen flip flops, maar wel nette sandalen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik nog op de afdeling werkte, gewoon uniform aan. Gelukkig werk ik in een zh met klimaat controle. Nu werk ik gedeeltelijk op een poli. Dus nette kleding met dichte schoenen en een uniform jas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben airco, dus het is gelukkig goed te doen. Ik vind het zelf onzinnig dat rokjes en jurkjes wel geaccepteerd zijn bij vrouwen en dat mannen geen blote benen zouden mogen. Als je een representatieve functie hebt snap ik het kortebroekenverbod nog wel, maar in alle andere gevallen: gewoon doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dunne niet te strakke jurken van katoen of viscose, met een korte mouw. Die draag ik het liefst in het subtropisch klimaat waar ik woon. Kan me voorstellen dat je die ook in Nederland kan dragen op je werk. Mijn jurken vallen tot over de knie. Makkelijk als je gaat zitten en ik vind korte jurken meestal niet mooi.
  Helemaal niet tuttig hoor, als je mooie stof en kleur uitzoekt. Veel koeler ook dan die eeuwige korte broeken met hemdjes. Dat staat bijna niemand en geen last van knellende tailleband en afzakkende spaghettibandjes.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er is geen slecht weer,slechte kleding wel!
  Het gevoel dat alles masr moet kunnen, zit er diep in bij Nederlanders. Gewoon de goede stoffen uitzoeken. Vroeger droegen mannen bv tropenpakken. Veel linnen dus maar zorg dat je decent bent.Altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Slechte kleding is er inderdaad, maar dan meer met betrekking tot gezondheid. Alls wordt steeds meer richting dat iedereen er goed uit moet zien (en wie "lelijk" is moet zich maar van top tot teen bedekken).

  Vroeger was je pas een man als je rookte dat vinden we nu gelukkig ook idioot. Dus ik heb goede hoop dat ooit gezond (!) verstand komt en dat we ook voorrang geven aan wat gezond is voor het lijf, ook met betrekking tot kleding in warme en koude temperaturen.

  Ik kijk dan ook altijd met bewondering naar een man hier in de buurt die erg gezet is (waarschijnlijk door gezondheidsproblematiek) en toch elke dag door weer en wind langzaam lopend zijn honden uit laat, en bij heet weer, toch een korte broek draagt waardoor je ziet dat zijn onderbenen helemaal in de steunkousen zijn ingepakt. En zich er niets van lijkt aan te trekken wat anderen ervan vinden. Hij groet overigens altijd vriendelijk: als hij wandelt ben ik op de fiets op weg naar mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Persoonlijk heb ik altijd de voorkeur gehad voor losse linnen kleding. Hoe bloot/lang/kort die was maakte nooit zo veel uit in mijn beleving. Warmte is sowieso altijd horror daar helpt geen korte broek/rok of open schoen tegen ;)

  Ik denk dat het best oké is om fatsoenlijke kleding te verwachten van werknemers, geheel aangepast op functie en werkomgeving natuurlijk. Maar wat mij enorm stoort is dat de focus in deze 'maatschappelijke discussie' momenteel erg lijkt te liggen bij wat 'mooi' is.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op mijn werk zijn we verplicht werkkleding te dragen (veiligheidsschoenen, lange broek, shirt met korte mouw). Geen airco en metalen constructie van het pand, dus warm, het zij zo. Ik vind het niet prettig als ik een bedrijf binnen ga en wordt begroet door iemand in korte broek en teenslippers, maar dat is mijn persoonlijke mening, ik begrijp best dat mensen erg last hebben van warmte en in lange broek gewoon niet in staat zijn om hot werk te leveren.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.