woensdag 19 juni 2019

Rust!!!

Op de dag na Pinksteren is bij mijn buurvrouw de verbouwing van de badkamer gestart. De vloertegels en de tegels aan de wanden zijn er uit gesloopt en er zijn sleuven voor leidingen gemaakt.
Het zijn gehorige huizen uit begin van de zeventiger jaren en een lawaai dat dit breken geeft!
Ik ben blij dat ik iedere ochtend zwem en dan even uit het lawaai was!
Ze begonnen al om 8 uur 's ochtends en ik slaap meestal tot 9 uur, maar dat slapen ging dus niet met al het lawaai.

De badkamer is ongeveer 8 vierkante meter en de wanden zijn helemaal betegeld, evenals de vloer.  Vernieuwing vindt plaats omdat er in de badkamer van mijn buurvrouw heel veel schimmel zit. Daarom is alles gestript en wordt er een volledig nieuwe badkamer geplaatst, in de hoop dat de schimmelklachten dan verholpen zijn. Ik hoop het voor haar!


Het werk moet in 3 weken klaar zijn. En gisteren was de allereerste dag dat ik geen last had van alle herrie! Nu begint de installatiefase, die geeft waarschijnlijk minder geluidsoverlast, dan draai ik mij om 8 uur 's ochtends nog lekker even om!

13 opmerkingen:

  1. Voortdurende herrie! Dat lijkt me heel vervelend! Fijn voor je dat het nu rustiger is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van de andere kant (ik probeer altijd maar de positieve kant te zoeken), het werk laat ze uitvoeren, dat betekend een hele dag herrie, maar daardoor schiet het ook op!
    Iemand die zelf bezig gaat, maakt misschien maar 1-3 u per dag herrie, maar dan duurt het eindeloos...
    Ik hoop dat zij van haar nieuwe badkamer kan genieten straks, en jij ook omdat het werk klaar is!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Slapen tot negen uur? Maar je blogjes staan altijd om zeven uur al weer klaar! Dat valt me tegen, ik maar denken dat je iedere dag vroeg op bent om weer een van je mooie berichten te schrijven.
    Groet,
    Greetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vreselijk!
    Wij hebben ook jaren in een rijtjeshuis en in de helft van een dubbele woning gewoond en ik had nooit last van lawaai, het was er wel maar het stoorde me niet. Nu wonen we 20 jaar in een vrijstaande woning oo een hele grote kavel in een klein dorpje.
    Logeer ik bij mijn zus, die in een rijtjeswoning (ook uit de jaren 70/80), dan hoor ik de buren bij alles wat ze doen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel herkenbaar! Bij mijn ouders woonde ik in de nieuwbouw, toen merkte ik nagenoeg niets van omgevingsgeluiden. Nu ik zelf vrijaf woon kom ik regelmatig thuis en hoor werkelijk alles: een kuchende buurman, een knierpende poort, een radio, dichtslaande deur, etc. Apart!

      Verwijderen
  5. Erg die herrie,die je niet kunt ontlopen. Hier liggen de oordoppen klaar,als het schooltje om de hoek wordt afgebroken en opnieuw gebouwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Valt wel mee toch, dat ze om 8 uur beginnen ? Dit keer heb jij geluidsoverlast, een andere keer ben je de oorzaak van die overlast. Het is maar tijdelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vijf werkdagen achter elkaar vond ik wel veel, ook door de gehorigheid van de woning.

      Verwijderen
    2. Wat een zure zeurderige reactie weer; ik ben het volkomen eens met anoniem.. Als jij je huis in 2007 hebt gekocht Zuinigaan, dus 12 jaar geleden, wat zijn dan 5!!! dagen van 8 uur als ze die 8 uur al aan 1 stuk werken.. In totaal komt dat neer op iets meer dan een halve minuut per dag sinds jij in je huis woont!! Ik heb liever 5 dagen overlast in 12 jaar, dan buren die elke dag 4 gaten boren. Vergeet daarnaast niet dat de schimmel ook naar jouw huis kan doorslaan met alle ellende van dien, denk daar eens over na! Kleine tip: doe je gehoorapparaten uit en oordoppen in, dat scheelt al een boel herrie! Mathilda.

      Verwijderen
    3. Haha, grappig dat je voor mij uitrekent hoeveel geluidsoverlast dat omgerekend in de afgelopen 12 jaar per dag was! Daar heb ik natuurlijk nu weinig aan en het is niet zo dat ik in het gehorige huis waarin ik woon, anders nooit last heb van die gehorigheid. Mijn buren aan de andere kant hadden zes inwonende kinderen in de leeftijd tussen 9 en 15 jaar toen ik hier kwam wonen. Als de buren de trap oplopen kan ik dat horen.
      De buurvrouw waar nu de badkamer van vernieuwd wordt, speelt iedere dag 2 uur piano, ook dat hoor je goed, want alle woonkamers grenzen aan elkaar.
      Op dit moment worden er bij deze buurvrouw tegels voor de badkamer op maat gezaagd. Dat hoor je wel, maar is een stuk minder gehorig, omdat er niet aan het betonnen casco van de woning gedrild wordt. Dat zagen van de tegels is steeds ook maar kort, niet zo langdurig als het verwijderen van de oude tegels.
      Mijn hoortoestellen deed ik steeds 's avonds pas in, ik heb er niet over gepeinsd om die overdag tijdens de herrie in te doen. Oordoppen vind ik in mijn oren heel vervelend, nog wel over gedacht.

      Verwijderen
    4. Dat gezeur over zeurderige reacties ook altijd! Ik vind Aaf geen zeur en ook niet zuur. Veel herrie is gewoon echt niet fijn!

      Verwijderen
  7. Laat Aaf lekker schrijven wat zij wil, als het je niet zint, klik je weg. Je bent toch niet verplicht om deze blog te lezen?

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.