Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 6 juli 2019

Boodschappen in de afgelopen week

Deze keer is het mij wel gelukt om beneden de 35 euro per week voor voeding en drinken te blijven, hoewel ik wel geprofiteerd heb van voordelige aanbiedingen zoals oploskoffie, gerookte vis en vleesvervangers.
Volgende week moet ik spijsolie kopen, ik wil zowel olijfolie als zonnebloemolie kopen. Ik heb bijna geen olie meer, dus dat gaat wel wat kosten.

29 juni- 6 juli '19


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding
wilde perzik, 500 gr AH 0,99
tutti frutti 375 gr AH 1,79
rozijnen, 250 gram AH 1,19
nectarines, 1 kg Lidl 0,99
grof volkoren brood* Coop 1,19
kaas* AH 2,60
zuivelspread light AH 0,67
knäckebröd, 375 gr AH 0,95
maïswafels AH 0,59
bospeen* AH 1,19
gezeefde tomaten, 2 pakjes AH 0,98
trostomaten, 540 gr* Lidl 0,37
courgette Lidl 0,59
213 gr makreel + 233 gr haringfilet* AH 3,57
3 pakjes vleesvervangers* Coop 5,00
2x 750 ml sojatoetje* AH 3,00
Snacks/ hapjes 0,00
Dranken
2 potten oploskoffie goudmerk, à 200 gr* Coop 4,98
2 pakken sojadrink Coop 1,76
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN
32,40
Diversen
zegels  AH 2,00
kattenvoer, 4 kg* AH 7,18
TOTAAL DIVERSEN 9,18
TOTAAL 41,58

12 opmerkingen:

 1. Mooie kassabon weer. Door slim in te kopen heb je voor een bedrag van €35,- veel gezonde en onbewerkte producten, knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijf het knap vinden. Week in week uit, zonde dat je de olijfolie niet iets eerder gekocht hebt . Regelmatig aanbiedingen van. Doe ik niet met chocolade want dat gaat op, maar olijfolie is lang genoeg houdbaar. Of zie je komende week wel ergens olijfolie in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe gaat het met je koolhydraatarme aanpak? En benje er van ip dehoogte dat vanuit de koolhydraatarme aanpak zonnebloemolie en andere plantaardige oliën worden afgeraden? Olijfolie is wel prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd dat alleen olijfolie zou mogen en andere oliën niet! Ik vraag het na bij mijn diëtist, misschien is het een mythe die de ronde doet.

   Verwijderen
  2. Hmm , waar zij zal antwoorden zal er erg van afhangen of zij (na) geschoold is op het gebied van koolhydraatarm/lchf/keto eten, of een klassiek diëtiste is die het voedingscentrum volgt en alleen de schijf van 5 promoot. Ik zal even kijken of ik een goede link voor je heb om te lezen. Het is niet alleen olijfolie, masr roomboter, kokosolie, avocado olie, walnootolie, olijfolie, reuzel, ghee.

   Verwijderen
  3. Hier vind je een goede beschrijving van deze leefstijl :http://www.suikerbom.nl/lchf/

   Verwijderen
  4. Ik kan het helaas niet zo gauw vinden waar het snel en eenvoudig staat toegelicht. Het komt er op neer dat de geraffineerde olien worden afgeraden. Ik stuur je de link van the new food, ik wilde dat ik dit jaren eerder had gevonden. Het is life changing. https://thenewfood.nl/

   Verwijderen
  5. Ik heb mijn twijfels bij de dame van "suikerbom". Ze is een blogger en heeft nul achtergrond in voedingswetenschap of diëtetiek en is evenmin medisch onderlegd.
   Ze geeft een weekmenu zonder groenten/fruit. In vijf dagen enkel en alleen 2,5 avocado en wat kruiden in de kruidenboter en verder vlees, vis, eieren, room(boter) en kaas.

   Verwijderen
  6. Dat weet ik niet, ik heb die blog verder niet gelezen, en volg die niet. Ik zocht twee niet ingewikkelde sites met uitleg over lchf eten en de relatie met cholesterol. Welke wel zeker onderbouwd zijn met wetenschappelijke bronnen. Ik heb me zelf uitgebreid ingelezen in o.a. wetenschappelijk publicaties en videos van lezingen van in lchf gespecialiseerde artsen bekeken. Maar om nu meteen een link naar zo'n publicatie door te geven leek me wat te ver gaan :) vandaar daar ik even heb gegoogeld naar een site met eenvoudige uitleg. Ik zit zeggen, doe er mee wat je wilt, het is een zeer gunstige leefstijl en zeker voor mensen met diabetes. Insuline en tabletten afbouwen/mee kunnen stoppen is zeker een optie. Voor wat betreft de groente, ik eet lchf en wij eten ongeveer 400 gram groenten per dag. Ik zou zeggen, bespreek het eens met de diëtiste.

   Verwijderen
 4. http://www.suikerbom.nl/2017/10/30/de-waarheid-over-cholesterol/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al die overdreven onzin. Van dat beetje olie gaat echt niemand dood. Als je normaal en gezond eet, wat zuinigaan volgens mij voornamelijk doet, dan gaat het met 95% van de mensen echt heel goed.
   Sinds we achterlijk doen met onze 'kennis' over eten, zijn we dikker en dikker geworden. Rara...

   Verwijderen
  2. Klopt inderdaad, sinds er wordt aanbevolen om vetarm te eten en veel koolhydraten te nuttigen, zijn we steeds dikker geworden! Goede conclusie!

   Verwijderen