Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 17 juli 2019

Een verrassingsfilm!

Gisteren ging ik voor het eerst naar de Sneakpreview. Je neemt een kaartje en je hebt geen idee welke film het wordt, want dat is een verrassing. Het is altijd een film die binnenkort in de bioscoop komt.
Ik ging nog nooit eerder naar een Sneakpreview, want ik had twijfels over de verrassing, ik durfde het niet goed aan. Want misschien is het helemaal niet een aangename verrassing en heb ik reuze spijt dat ik in de zaal zit.
Ik houd niet van veel geweld in films, een beetje is nog wel OK, maar bij een vechtfilm haak ik af. Ook Science fiction films kunnen mij niet boeien. Daarnaast moeten films ook niet al te griezelig zijn. Enge films zijn niets voor mij!
Doe mij maar een romantische comedy of een gewone comedy of filmhuis-achtige films met een boodschap. Een leuke Disneyfilm mag ook, zo wil ik zeker de Lion King gaan zien.
De verrassing pakte deze keer goed uit. Het was Poms, een leuke comedy die begin augustus in de bioscoop komt. Grappig en een beetje drama. Ik heb er met genoegen naar gekeken.
Volgende week is er weer een Sneakpreview, ik denk dat ik ga, maar dan kies ik een stoel die dichtbij de uitgang is. Nu zat ik ver van de uitgang, en zou de hele zaal door moeten als ik de film helemaal niets vond. Als ik volgende week de film niet de moeite waard vind, dan ben ik gauw weer weg. Door mijn abonnement is dat ook niet zonde van de aankoop van het kaartje, want het abonnement is al voor drie maanden betaald en loopt dus na die drie maanden af.
Gisteravond zag ik twee films, misschien doe ik dat komende dinsdag ook wel. Dan ben ik hoe dan ook niet voor niets naar de bioscoop gekomen.

6 opmerkingen:

 1. Oh die lijkt mij leuk zeg. Ik ga hem zeker zien.
  Zelf zou ik nooit naar een film durven waarvan ik niet weet wat er gaat gebeuren, best lastig want de keuze blijft klein maar dit lijkt mij heel mooi.Dank je voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoeveel films heb je nu gehad? Ik zou mij kunnen voorstellen dat alle leuke films op een bepaald moment op zijn, dat er niets meer overblijft. Zo veel aanbod heb je nu ook weer niet bij de Pathé in de maand juli!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De teller staat nu op zeven. Morgen Aladin en binnenkort The Lion King en dan hoop ik op nieuwe films, want er is inderdaad nu niet zo veel interessants meer over!

   Verwijderen
 3. Misschien lezen ze je blog ook wel en dachten ze, dat is een leuke film voor Aaf. Chearleadersclub voor 60 plussers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij onze sneakpreview wordt altijd wel het genre genoemd. Handig, want ik houd ook niet van alle genres.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me heel handig! Dat is hier helaas niet zo, dus naar de film gaan is bij de sneakpreview dus een complete verrassing, maar dat kan ook op een teleurstelling uitdraaien.

   Verwijderen