zondag 14 juni 2020

Boem! Au!

Gevallen

Ineens lag ik op de grond, naast mijn fiets! Eenzijdig ongeluk noemen ze dat, geloof ik.
Ik zou afstappen, bij de fietsenstalling van de Albert Heijn en er ging iets mis met mijn evenwicht.
Hoe en waarom ik precies viel, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik spierpijn heb in bovenbenen en romp en dat ik gekneusde ribben heb. En verder zie ik dat ik blauwe plekken heb op mijn linker arm, linker been, heup en romp.
Toen ik daar lag, dacht ik dat het wel wat meeviel, ik had nauwelijks pijn. Maar dat zal de adrenaline zijn geweest, want niet lang daarna deed het toch behoorlijk pijn.

En naar huis

Ik ben omhoog geholpen door lieve behulpzame omstanders die mij ondanks corona toch de helpende hand boden. Ik heb geen boodschappen meer gedaan en ben direct weer naar huis gegaan om bij te komen van de schrik.

Ik heb ervaring 

Het is balen, die gekneusde ribben! De blauwe plekken zijn niet erg, maar die ribben voel ik met elke beweging! Ik neem nu 6 tabletten paracetamol per dag, daarmee is de pijn redelijk onder controle. Behalve dan 's nachts. Dan heb ik er flink last van! Ik weet van twee vorige valpartijen met mijn fiets waarbij ik gekneusde ribben opliep, dat ik van die gekneusde ribben ongeveer een maand last heb en het zal steeds beter worden, gelukkig!

20 opmerkingen:

  1. Oei vervelend, veel beterschap. Hopelijk gaat het snel beter.
    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vervelend!! Beterschap! Hopelijk voel je je snel weer wat beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat naar, beterschap gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beterschap Aaf, ik voel met je mee. Gr. Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de beterschapswensen!
    Ik heb inmiddels een goede strategie ontwikkeld voor het 's nachts omdraaien in bed. Dat doet namelijk erg veel pijn. Ik heb ontdekt dat snel draaien evenveel pijn doet als langzaam draaien. Dus draai ik nu zo snel mogelijk, dan is de felste pijn zo snel mogelijk weer voorbij. Niet draaien is geen optie, want ik ben nu eenmaal een mens dat vaak omdraait tijdens het slapen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ahhh wat vervelend :-( en vooral erg pijnlijk!
    Hopelijk gaat het snel beter met je ribben.
    Goed opletten, en vooral goed blijven ademhalen omdanks dat dat pijn doet.

    Ik heb 4 van mijn linkerribben nu 2 jaar geleden gebroken, inmiddels 2 operaties eind vorig jaar verder, en nog steeds net zoveel ellende helaas :-(

    Ik had een soortgelijk iets afgelopen zaterdag, liep gewoon met mijn zus en nichtje en opeens lag ik, heel lomp, althans zo vind ik het zelf. Volgens mijn zus leek het erop dat ik door mijn linker been zakte, ik heb dit half april ook al eens gehad.
    Mijn hele linkerkant doet nu helaas weer pijn, maar goed, dat komt wel in orde.

    Sterkte in ieder geval! Hopelijk voel je je steeds iets beter.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In 1999, bij mijn eerste valpartij met gekneusde, of mogelijk gebroken, ribben, ben ik uitgebreid onderzocht door mijn huisarts.
      Ze wist niet zeker of het een kneuzing was of dat er een breukje zat. Qua pijn en hersteltijd maakte dat volgens haar weinig uit. Alleen was een breuk gevaarlijker voor de longen, een botsplinter kon in mijn longen prikken en de long beschadigen. Sindsdien controleer ik mijn ademhaling goed bij een valpartij waarbij ik weer dezelfde soort pijn heb: word ik benauwd? Dan naar het ziekenhuis, want dan is de long mogelijk beschadigd.
      Ik probeer ook vooral niet oppervlakkig te ademen en goed door te ademen.

      Verwijderen
    2. Heel goed dat je weet dat gebroken ribben gevaarlijk kunnen zijn!

      Verwijderen
    3. Gelukkig dat je die kennis toen hebt opgedaan.

      Of eigenlijk vervelend, maar dat je er inderdaad wel alert op bent.
      Ik heb sindsdien namelijk last dat ik niet goed diep kan ademhalen, ben me er wel regelmatig op een dag bewust van, en dan doe ik het wel even, maar is dan nog pijnlijker, maar wel nodig voor je longen.

      Verwijderen
  7. Wat een schrik. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat is schrikken zo'n valpartij. Blij te lezen dat omstanders je hielpen. Dat is prettig dat mensen toch gewoon nog positieve menselijke dingen doen, ook in deze Corona-tijden. Hou jezelf goed in de gaten hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo pijnlijk gekneusde ribben en duurt inderdaad een maandje voor het echt weg is.
    Wel blijven rekken en strekken anders heb je de neiging teveel te verkrampen is mijn ervaring

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh vervelend en vast ook heel erg geschrokken. Helemaal omdat je niet weet daardoor, waardoor het 'vertrouwen' een beetje weg is. Heel beterschap en succes met de ribben. Uit ervaring weet ik dat dat wel even duurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Och jeetje toch! Qua pijn snachts en vooral smorgens als al de paracetamol uitgewerkt is, ik neem zelf snachts nog een paracetamol, om pijnstilling in de bloedspiegel hoog te houden noemen ze dat.Ik heb daarvoor zuigtabletten, dat is wat makkelijker snachts(en bij snachts omdraien wordt je toch wel een keer half wakker, dan even zuigtablet van nachtkastje pakken en innemen is dan kleine moeite)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat naar! Hier smeren we met Aarnica olie als we iets verrekken of kneuzen.

    Ik hoop dat de pijn snel mindert!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh, wat erg en wat pijnlijk. Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.