donderdag 18 juni 2020

Helaas, de kuikens worden groot!

Dit voorjaar heb ik veel plezier beleefd aan de broedende vogels op Beleef de Lente.
Het is al weer de 3e week van juni en dat betekent dat het zo langzamerhand afgelopen is.
De slechtvalken komen alleen nog 's nachts in hun nestkast, om daar te overnachten, maar dat zal binnenkort ook niet meer het geval zijn, want ze kunnen al héél goed vliegen.
De nijlganzen zijn uit het ei gekomen en en de kuikens zijn vanuit hun nest in een hoge boom naar beneden gebuiteld en zijn nu buiten het bereik van de camera's. De eerste eieren van de nijlgans zijn geroofd en opgegeten door een steenmarter, maar mevrouw nijlgans hield vol en broedde uiteindelijk 9 eieren uit.
De merels hebben voor de 3e keer eieren gelegd in hun nest. Het is wonderbaarlijk hoe productief die dieren zijn.  De jongen van de eerste twee nesten zijn al uitgevlogen en nu zijn er opnieuw 4 eieren die bebroed worden. Inmiddels is moeder merel alleenstaande ouder en wordt het spannend of het gaat lukken voor de eieren die ze nu bebroedt.
Van de vijf kuikens die de ooievaars hadden, zijn er 3 groot geworden en ook zij vliegen bijna uit. Ze zijn al heel groot en binnenkort zien we ook daar een leeg nest.

Ik heb genoten van de vogels! Uiteraard ook die in mijn eigen tuin, maar doordat de Vogelbescherming nesten heeft met goede camera's, waren de nesten extra leuk en interessant1

1 opmerking:

  1. Ik heb er ook met veel plezier naar gekeken.

    Nu nog kuiken 3 van de Kerkuil zien groot worden, die scheelt wel erg met de andere 2, hoop dat hij het redt, gelukkig doet hij wel zijn best.

    De nijlgans was inderdaad bijzonder te zien hoe ze zich in de diepte storten

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.