donderdag 15 oktober 2020

Bijna 2 kilometer!

Zowel gisteren als eergisteren liep ik bijna 2 kilometer.
Voor mijn doen een ongelooflijk eind!

Ik liep dinsdag naar het winkelcentrum en haalde wat boodschappen en twee plantjes voor in huis.
Gisteren liep ik in een andere richting, naar een andere supermarkt. Door veel rustpauzes te nemen, ging het allemaal prima. Ik had ook naderhand geen klachten, geen spierpijn, geen pijn aan mijn heupen.
Wel is het zo dat het mij flink wat energie kost en de rustpauzes echt noodzakelijk zijn, maar dat mag hem de pret niet drukken.

Ik kan verder lopen dan ik in jaren gedaan heb!
Hoe leuk is dat?
Mondkapje mee en daar ging ik! Natuurlijk wel met rollator, zonder mag nog niet en daar ben ik ook nog niet aan toe. De rollator heeft ook een zitje, waardoor ik mijn stoel altijd bij de hand heb.
Ik moet jullie zeggen, ik ben heel blij met een stukje herwonnen vrijheid!

Vandaag lees ik op de site van AH dat de online bestellingen hard gaan en de bezorgmomenten vol lopen. Heel fijn dat ik nu zelf weer wat kan ophalen. Het was de afgelopen dagen rond 2 uur 's middags lekker rustig in de winkels.


14 opmerkingen:

 1. Wat fijn voor je dat je al weer zo ver kunt lopen! Voorzichtig hè op natte bladeren etc!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed zeg en ook zo fijn dat je dit zelf zo goed op pakt. Je bent en blijft ene voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een rollator is zo fijn als je er eenmaal aan gewend bent, de eerste keer ermee naar buiten is even slikken, het is toch gevoel van gehandicapt zijn. Vooral mijn vader zag er destijds de enorme voordelen van.
  Zelf ben ik er nog niet aan toe, met stok loop ik goed naar heb wel een driewielerfiets.

  In het verleden vond ik een boodschappenkarretje als een stap naar het oud worden, maar de schaamte verdwijnt snel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest buiten eerst wel even slikken inderdaad. Ik voelde mij ineens wel erg bejaard. Nu denk ik: dan lijk ik maar bejaard, ik kan nu wel veel verder lopen dan zonder de rollator! Voor de korte afstanden gebruik ik wel de stok!

   Verwijderen
  2. Het is in het begin inderdaad slikken, maar toen ik hem na mijn ongeluk tijdelijk moest gebruiken was ik toch wel heel erg blij met de rollator. Wat een handige hulpmiddel is dit toch en zo fijn voor mensen die niet meer zelfstandig los kunnen lopen.

   Verwijderen
 4. Wat fijn om te lezen dat je zo geniet van deze wandelingen en dat je pijnvrij bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De heup die nog geopereerd moet worden is niet helemaal pijnloos, maar het is op dit moment gelukkig goed te doen!

   Verwijderen
 5. Wat goed zeg. En je vrijheid weer terug door de rollator.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is een goede start Aaf. Maar kijk wel uit voor overbelasting. Goed naar je lichaam luisteren. Op naar 3 kilometer, succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O wat ontzettend goed! En kan jou het wat schelen die rollator. Ook ik die normaal gesproken zeer fit ben, heb 2 jaar geleden tijdelijk met een rollator gelopen. Geen Coronavirus, die bestond nog niet, maar wel een hele heftige andere. Alles sal reg kom Aaf, beetje bejaard is helaas niets aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd. Ik kan niet anders dan je ermee feliciteren. Want tussen erop hopen dat het gaat na de operatie en het doen zitten heel veel stappen. Wat prachtig dat je zover bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel erg goed van je! Je bent idd een goed voorbeeld.
  Wat betreft rollator beter met een rollator naar buiten en lekker in beweging dan achter de geraniums want dan ben je echt snel oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zal dat een openbaring voor je zijn. Erg hoor dat je dat zolang niet kon. Mooi ook dat de winkels nu al te belopen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat vind ik al flinke afstanden zo kort na de operatie. Geweldig dat dat lukt, hartstikke fijn voor je.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.