woensdag 14 oktober 2020

Veel tandartskosten dit jaar!

In april had ik kiespijn en had ik dringend een tandarts nodig. Het bleek dat er  een vulling van een kies gebroken was en dat daaronder de kies was gaan rotten. De ruimte onder de vulling kun je natuurlijk met geen mogelijkheid schoonhouden! De kies werd gerestaureerd en ik kon weer prima kauwen.
Heerlijk!

Recent had ik weer problemen, ik kon aan de linker kant niet mer kauwen zonder pijn en koude dranken deden pijn aan die kies. Ook hier was sprake van ongeveer eenzelfde probleem als in april. Terwijl de verdoving inwerkte, heeft de tandarts nog even het hele gebit gecontroleerd en tandsteen verwijderd. Daarna kon begonnen worden aan de kies.
Totale kosten tandarts dit jaar: €404,64.

Ik ben blij met mijn aanvullende verzekering! In april was de vergoeding voor de tandartsrekening €125,95 van het totaal van €178,68. Nu is de rekening hoger, omdat het een algeheel consult werd en er ook tandsteen verwijderd is. De kosten van de behandeling van deze maand zijn €229,96, daarvan krijg ik €140,04 vergoed.
De totale vergoeding dit jaar voor tandartskosten: €265,99

Dit jaar betaal ik voor de aanvullende verzekering €267,-.  Als dat nodig is, dan kan ik ook nog 12x fysiotherapie uit de aanvullende verzekering krijgen. Ik heb nu twee thuisbehandelingen fysiotherapie gehad, die kosten €57,35 per keer. Dus dat is ook al weer goed voor €114,70.
Ik ben dit jaar een dure voor de zorgverzekering. Andere jaren betaal ik meestal meer aan aanvullende verzekering dan dat de verzekering mij oplevert. Dan betaal ik mee aan de zorgkosten van anderen.
Ik vind het prima geregeld zo!

12 opmerkingen:

 1. De zorg is hier inderdaad goed geregeld.
  Ik heb in mijn naaste omgeving heel wat dure behandelingen gezien chemo kuren kunstheupen kunstschouder en nog veel meer.
  Ik klaag dan echt niet over de verzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een nieuwe heup heb je recht op een half jaar fysiotherapie uit de basisverzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mijn fysiotherapeut niet.

   Verwijderen
  2. Ik heb het nagezocht: De Basisverzekering vergoedt noodzakelijke fysiotherapie in het geval van een heupprothese vanaf de 21ste behandeling.

   Verwijderen
 3. Ik heb al 4 jaar een kunstgebit. Dat scheelt enorm in de tandartskosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat deden ze vroeger ook. Tot in de jaren 50 of 60 kregen bruiden en bruidegommen van hun ouders een kunstgebit cadeau. Dan hadden ze voortaan geen kosten meer aan hun gebit. Een goede investering, vond men toen.
   Nu is het in het ziekenhuis en verpleeghuis nóg zo dat ze me vragen of ik mijn kunstgebit ook uit wil en of ik daarvoor een bakje nodig heb 🤣

   Verwijderen
 4. Ik (70) heb ook nog grotendeels mijn eigen tanden en kiezen met een paar kronen, ook 2 voortanden een kroon omdat een tandarts die tanden had verprutst.
  Gisteren toevallig voor controle geweest en verschillende kleine gaatjes naast oudere vullingen.
  Al paar jaar een tandartsverzekering tot 1000 euro, wel duur maar elk jaar haal ik dat er wel uit, ga ook naar mondhygieniste 2x per jaar. Hoop nog zo lang mogelijk met eigen te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Afgelopen maand: gebitsreiniging, controle, 1 klein gaatje en 1 lekke vulling. Zojuist bij een specialist geweest: 2 foto's, 3d scan conclusie grote ontsteking tussen bovenkant kies en holte. specialist gaat overleggen met kaakchirurg. Dan wordt of de bovenkant van een wortelkanaal afgeknipt of de hele kies gaat eruit. En dan te bedenken dat ik bij deze kies al 2x een wortelkanaalbehandeling heb gehad en er een kroon opzit. (Die wellicht verloren gaat na 5-6 jaar) ik ben niet zo blij :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Brrr tandarts perikelen. Ik vind het altijd maar eng. Ik ben net maandagochtend naar de mondhygiëniste geweest gelukkig en hoef nu weer even niet.

  Maar de kosten kunnen flink oplopen lees ik wel bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de zorgverzekering elke keer weer een flinke kostenpost. Wat mijn rekeningen zoal zijn boeit me niet meer zo sinds ik die niet meer op papier krijg maar moet inloggen met mn DigiD. Ik houd DigiD voor de overheid en niet voor andere (commerciele) zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn moeder 80jr ook nog alle tanden en kiezen, ik ben er meer kwijt dan zij haha
  Ik heb trouwens ook aanvullende verzekering, loop aan het ziekenhuis, de controles, bloedprikken en fysio om de week gaan allemaal uit dat aanvullende potje evenals mijn hulpmiddelen.. ben ook erg blij met de aanvullende verzekering, het is niet goedkoop maarja moest ik het allemaal zelf betalen dan was het nog veel duurder.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.