Deze keer twee heerlijke recepten met tofu. Deze recepten zijn van mijn jongste schoonzoon, hij is de kok van de familie. In deze recepten wordt Patak's mild curry gebruikt. Ik heb zelf altijd de wat pittiger variant Madras in huis. Onderstaande recepten worden pittiger door gebruik van sambal.
Poesjkenabel 4 a 5 pers
450 gr tofu
wokolie (ongeveer 15 gram)
sojasaus (ongeveer 20 gram)
Patak’s Mild Curry (kruidenpasta) (ongeveer 20 gram + twee
eetlepels)
sambal (ongeveer 5 gram)
300 gr rijst naar keuze
4 uien
800 gr tomaten
zout naar smaak
2 bananen
Bereiding
1. Snijd de tofu in 4 plakken,
wikkel in een theedoek en druk voorzichtig het vocht eruit.
2. Maak in een bakje een marinade
met wat wokolie, sojasaus, Patak's en sambal naar smaak.
3. Snij de tofuplakken in stukjes
en voeg toe aan de marinade. Laat bij voorkeur een paar uur intrekken in de
koelkast.
4. Zet water op voor de rijst. Voeg
de rijst toe als het water kookt en kook de rijst gaar.
5. Bak de
tofu in wat wokolie bruin en een beetje knapperig.
6. Snij de uien fijn en bak ze in
een andere pan met wokolie gaar.
7. Snij de tomaten en voeg toe aan
de uien
8. Voeg 3 eetlepels Patak's toe aan de uien en tomaten
9. Voeg de rijst toe en
schep goed door. Proef en breng op smaak met zout en eventueel meer Patak.
10. Snij de bananen in plakjes, voeg
toe aan de pan en schep goed door. Zorg dat ze een beetje zacht worden voor het
serveren.
11. Voeg de gebakken tofu toe en schep nogmaals goed door.
Soezemoal 4 a 5 pers
450 gr tofu
wokolie
sojasaus
Patak’s Mild Curry (kruidenpasta)
sambal
300 gr rijst naar keuze
600 gr wortels
600 gr erwten (diepvries)
½-1 flesje woksaus Lemongrass Chili
(Conimex)
Bereiding
- Snij de tofu in 4 plakken, wikkel in een theedoek en druk voorzichtig het vocht eruit.
- Maak in een bakje een marinade met wat wokolie, sojasaus, Patak en sambal naar smaak.
- Snij de tofuplakken in stukjes en voeg toe aan de marinade. Laat bij voorkeur een paar uur intrekken in de koelkast.
- Zet water op voor de rijst. Voeg de rijst toe als het water kookt en kook de rijst gaar.
- Zet water op voor de wortels. Snij de wortels in stukjes en voeg toe als het water kookt. Kook de wortels gaar.
- Bak de tofu in wat wokolie bruin en een beetje knapperig.
- Zet intussen de erwten met een laagje water in een afgedekte schaal in de magnetron. 5 minuten op de hoogste stand, omscheppen, dan nogmaals 5 minuten totdat ze ontdooid en warm zijn.
- Voeg de
rijst, wortels, erwten en de woksaus toe aan de tofu en schep goed om.
Voeg meer woksaus toe naar smaak.
Op het moment ben ik eindelijk eens een beetje aan het experimenteren met koken. Deze recepten ga ik zeker onthouden.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het delen. Welke tofu is goed en waar kan ik die kopen?
BeantwoordenVerwijderenGroeten, Liesbeth
De recepten lijken me heerlijk! Wat je niet vermeld, is dat de kosten voor deze maaltijd ook heel laag zijn. Het kost per persoon erg weinig!
BeantwoordenVerwijderenWat ik vaak doe is plakjes stevige tofu marineren.In de marinade in elk geval knoflook,gember en ketjap. Daarna bakken. Heerlijk bij van alles.De recepten lijken me ook lekker.
BeantwoordenVerwijderenOp welk moment gebruik je de tofu in recept 1?? Meebakken met de uien??
BeantwoordenVerwijderenOeps, het deel van het bakken van de tofu was weggevallen uit het recept. Dat is inmiddels verbeterd!
VerwijderenIk houd er dus van om de tofu een beetje stevig te bakken in een andere pan, maar als je de tofu juist een beetje zacht wilt houden, kun je hem meebakken met de ui en is het een eenpansgerecht.
Verwijderen- Schoonzoon