zondag 8 november 2020

Veel geld terug van de energieleverancier

Van 1 november 2019 tot 1 november dit jaar was ik bij Oxxio. Vanaf 2 november ben ik overgestapt naar Greenchoice.
Tot mijn verrassing ontving ik afgelopen donderdag al de eindafrekening! Dat is heel snel!
Het was een nota van 7 pagina's!
Enorm! Ik kan prima lezen, maar doordat die nota zo lang was, raakte ik in eerste instantie het spoor wel een beetje bijster. Heel veel bedragen en getallen! Ik heb volgens mij ook wel eens een nota van 2 of 3 pagina's gehad, dat vind ik een stuk overzichtelijker! 

Wat stond er allemaal in?
Mijn gasverbruik was het afgelopen jaar 438 m3 - kosten €539,03
en mijn stroomverbruik was 653 kWh, waardoor ik geld terug kreeg, want de verbruikskosten waren lager dan de teruggave energiebelasting.
Inclusief de kosten voor netwerkbeheer en belastingen kwam het totaal op €492,59.
Daar ging de cashback van 165 euro nog af, zodat de uiteindelijke rekening voor een heel jaar  €327,59 werd. Ik ben heel tevreden over dit verbruik en dus ook deze nota! Natuurlijk speelde de zeer zachte winter ook een rol, anders was de rekening wel wat hoger geweest.

Ik krijg geld terug en dat had ik ook wel verwacht!
Hoe veel?
€338,41, dus mijn maandvoorschotten hadden €28,20,  dat is bijna 30 euro per maand, lager kunnen zijn! Als de rentes hoger waren geweest, dan had ik al in de winter mijn maandelijks voorschot verlaagd. Ik heb veel te veel betaald, het is niet erg nu, want de rente stelt toch niets voor!

5 opmerkingen:

  1. Ik was verleden week ook stomverbaasd, iets meer dan 200 euro terug. Zachte winter, dalende gasprijzen. Het was echter niet zo zo'n lange factuur.😄

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als goed is moeten wij a's week de jaaropgave door geven.
    Ons gas verbruik is iets hoger dan de jouwe 455 M3 maar ons stroom verbruik ligt veel hoger ruim 2200khw - maar we krijgen wel terug alleen nog geen idee hoeveel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat lekker zeg! Fijne meevaller.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Het is niet zo dat ik dit geld verdiend heb of gewonnen. Ik had gewoon te veel betaald. Ik heb er nog niet een bestemming voor, het geld gaat in de buffer.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.