zaterdag 7 november 2020

De boodschappen van de afgelopen week

Het is al weer zaterdag! Al weer een week met boodschappen die ik helemaal zelf gehaald heb! Op de fiets, tijdens rustige momenten. Als ik bij de supermarkt kom, dan kan ik aan de parkeerplaats zien of het druk is of niet. Als het heel druk is, dan draai ik om en dan ga ik de volgende dag.
Tijd genoeg!
Ik heb mezelf in de afgelopen week verwend met avocado, verse vis, met een notenmix en olijven.

Komende week is het Sint Maarten. De winkels doen er deze keer niets aan vanwege corona. Daarom verwacht ik meer kinderen dan anders langs mijn deur! In ieder geval mijn oudste kleindochter en mijn kleinzoon komen langs!

**De vegaballetjes waren een gratis aanbieding. In de winkel hier vlak bij waren ze niet verkrijgbaar, maar wel in de andere winkel waar ik ook regelmatig naar toe ga.

 31 okt - 7 nov 20


*=aanbieding, @=afgeprijsd WAAR PRIJS
Voeding    
avocado* AH 1,19
abrikozen, gedroogd* AH 0,99
kaki fruit, 3 stuks* AH 0,99
kaas, 30+* AH 2,59
radijs @ AH 0,38
sla @ AH 0,71
puntpaprika, 2 stuks* AH 1,49
salade ui AH 0,59
komkommer AH 0,79
bloemkool* AH 1,19
gezeefde tomaten AH 0,59
zoute haring* AH 1,79
tempeh* AH 1,27
vega wokstukjes* AH 1,27
vega balletjes** AH 0,00
makreel AH 2,19
Snacks/ hapjes    
notenmix AH 2,49
olijven, 3 doosjes* AH 5,00
Dranken    
4 liter sojamelk AH 3,52
cupjes koffiemelk (voor de hulp)
AH 0,78
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     29,81
Diversen    
lijm  AH 2,99
batterijen AH 1,79
sintpapier AH 0,99
soda AH 0,89
schoonmaakazijn AH 0,48
afvalzakjes AH 0,89
snoep voor Sint Maarten* AH 1,98
nog meer snoep voor Sint Maarten* AH 2,69
TOTAAL   42,51

10 opmerkingen:

  1. Is het wel de bedoeling met deze lockdown dat kinderen langs de deur gaan? Als oudere en/of kwetsbare zou ik dat persoonlijk een risico vinden. Natuurlijk is het ieders eigen keuze om wel of niet mee te doen. Sowieso vind ik het in deze tijd van snoepovervloed een wat verbleekte traditie. Fijn dat je weer zelf de boodschappen kunt halen en je herstel goed verloopt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat het lukt om zelf boodschappen te doen. En weer goed geslaagd met de boodschappen als ik je lijstje bekijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier gaan ze voor de optie kaars in windlicht, aanbellen bovenraam open zonden en emmer laten zakken. Beetje creativiteit.
    En omdat er verder geen hol te doen is.. gaan alle kinderen op stap. Elke groep een oudere broer of zus en een ouder mee.
    Ze worden op school in groepjes ingedeeld, starten vanaf school.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ipv meer bedoel je ws minder kinderen... ivm corona

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, ik bedoel wel degelijk méér. Dat denk ik omdat de winkels niet aan SintMaarten doen. Daar kunnen de kinderen niet terecht voor SintMaarten-snoep.

      Verwijderen
  5. Ik doe elk jaar braaf mee, maar dit jaar niet. Die hordes voor de deur in een Amsterdamse hotspot. Ik moet er niet aan denken. Bovendien hoorde ik gisteren dat er in onze buurt de nodige besmettingen zijn. Volgend jaar maar weer. Groet Riet
    Nb. Overigens heel fijn voor je dat je herstel zo voorspoedig gaat

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier in belgie zijn rondgangen deur aan deur verboden tot midden december idd. Dit om oa halloweentochten en sint maarten enz tegen te gaan. Kinderen deur aan deur die in een bak sneop grabbelen..de begeleiders enz...allemaal niet zo veilig

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Makreel en zoute haring is geen verse vis. Deze vis is bewerkt
    Verse vis moet je zelf kruiden en bakken, stoven etc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze vis ligt in de schappen van de verse vis, niet bij de conserven of bij de diepvries. Ook is deze vis beperkt houdbaar met UHT datum. En vergis je niet, veel van de zogenaamd "verse vis" die je zelf nog moet bereiden, komt uit de diepvries en wordt vervolgens verkocht als vers. Ga maar eens kijken bij tv programma's als de keuringsdienst voor waarde!

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.