Mijn beide dochters maken in de afgelopen jaren steeds lekkere veganistische taarten. Het zijn inmiddels beproefde en geliefde recepten. Ik vind ze zelf ook heerlijk, dus ga ik voor komende zondag ook deze taarten maken. Ik maak er twee, een dadeltaart en een wortel/speculaastaart.
Het zijn kleine taartjes, als je wilt kun je voor een grotere springvorm het recept ver(drie)dubbelen.
Worteltaart 8 stukjes à 145 calorieën
125 gr wortel
75 gr suiker
60 ml zonnebloemolie
75 gr zelfrijzend bakmeel
½ banaan
½ tl bakpoeder
½ el citroensap of citroenrasp
1 el speculaaskruiden
vanillearoma
zout
springvorm
14 cm (springvorm
18 cm: alles verdubbelen, 24 cm x3)
bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de wortel in een blender en hak fijn.
- Doe de fijngehakte wortel, suiker, zonnebloemolie, meel, gezeefd bakpoeder, citroensap of citroenrasp, speculaaskruiden, een scheutje vanillearoma en een snufje zout in een kom.
- Doe de banaan in een blender en maak er pulp van.
- Voeg de banaan toe aan de kom en meng goed.
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Spreid het deegmengsel uit over de springvorm.
- Bak de taart 30 min op 180°C.
Dadeltaart 12 stukjes à 175 calorieën
180 gram dadels
80 gram biscuitjes zonder ei of roomboter (bijvoorbeeld digestive)
100 gram plantaardige boter
70 gram suiker
30 gram cashewnoten
1,5 eetlepels stroop
1,5 eetlepels kokosrasp
1 eetlepel custardpoeder
zout
springvorm 14 cm (springvorm 18 cm: alles
verdubbelen, 24 cm x3)
bakpapier
Bereiding
- Maak de dadels fijn met de hand of de staafmixer (dan eerst even laten weken en afdrogen).
- Maak de koekjes fijn met de hand of de staafmixer.
- Maak van de noten wat kleinere stukjes.
- Smelt de boter op het vuur.
- Bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
- Voeg de suiker, stroop, kokosrasp, custardpoeder en een snufje zout toe.
- Roer alles en schep het in de springvorm.
- Laat de
taart twee uur opstijven in de koelkast.
Ze lijken mij heerlijk! Wat is jouw favoriet?
BeantwoordenVerwijderenIk vind de dadeltaart het lekkerst! Een klein stukje, want de taart is heel calorierijk!
VerwijderenLijken me allebei heerlijk en niet moeilijk te maken.
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke recepten. Lijken me heerlijk.Wortel speculaas leuk voor Sinterklaas. Gr. MiekeR
BeantwoordenVerwijderenLekker. Goeie recepten.
BeantwoordenVerwijderenjammer dat de calorieën erbij staan...
BeantwoordenVerwijderenklinken heerlijk, de taarten
Berber
Ik vind het juist heel goed dat de calorieën er bij staan, dan weet je wat je binnen krijgt! Veel koolhydraten en vetten!
VerwijderenHeerlijk, ik ga ze ook maken, maar dan x 3 idd 24 cm. springvorm.
BeantwoordenVerwijderenIk vind 12 + 8 stukjes wel genoeg! Heel lekker, maar heel gezond is het niet!
VerwijderenJammer hè dat taart niet gezond is. Maar ik vries zelfgebakken taart altijd in.
BeantwoordenVerwijderen