maandag 7 december 2020

Bij met verjaardags- en sinterklaascadeaus

Afgelopen zaterdag vierde ik met mijn dochters en hun gezinnen sinterklaas en gisteren was ik jarig!
Twee dagen achter elkaar cadeaus!
Al mijn hele leven krijg ik begin december veel cadeaus en moet ik ieder jaar een flinke verlanglijst produceren. En ook al heel lang weet ik eind december of later helemaal niet meer wat ik nu op mijn verjaardag kreeg en wat ik van sinterklaas kreeg. Niet zo raar natuurlijk als dat zo snel na elkaar komt!
Daarom ga ik het nu eens opschrijven. Als ik dan dit blog herlees, dan weet ik het weer!

Sinterklaas:

  • 2 chocoladeletters
  • een maatlepelsetje, handig voor het koken van recepten. Kleine hoeveelheden zijn anders moeilijk af te meten.
  • een mooi geïllustreerde weekplan-kalender. Ik gebruik al jaren zo'n kalender, ik vind het heel handig voor het noteren van afspraken en andere zaken die ik niet vergeten wil.
  • een adapter voor mijn bloeddrukmeter (die kreeg ik vorig jaar, volgens mij voor mijn verjaardag) . Mijn bloeddrukmeter werkt op batterijen en het apparaat verbruikt tamelijk veel stroom en dus gaan er regelmatig batterijen bij het afval. Met de adapter je kan hem rechtstreeks aan de stroom koppelen, veel milieuvriendelijker!


Verjaardag:

  • 2 leuke kleutertekeningen
  • Upgrade van mijn computer waardoor hij sneller is geworden en weer beter werkt. Schoonzoon die in de ICT werkt heeft dit voor mij geregeld. Hij heeft een nieuw onderdeel in mijn computer gebouwd.
  • Twee  prachtige boeken met voorbeelden voor aquarelschilderingen. Zie ook hier, daar staat 1 van deze boeken.
  • Penselen en een doosje met aquarelverf in 12 kleuren. Ik heb in het verleden ook geaquarelleerd. De boeken nodigen uit om meteen aan de slag te gaan! Leuk!
  • Een abonnement op Knip Mode. Een modeblad met naaipatronen. Ik heb lang geleden heel veel kleding genaaid voor mezelf en voor mijn dochters. Ik naaide ooit jassen, broeken, truien van tricotstof, jurken, rokken en nog veel meer! Het lijkt me leuk om deze hobby weer wat op te pakken en weer wat te naaien!


17 opmerkingen:

  1. Wat een gezellige dingen. En fijne verjaardagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk van die cadeautjes waar je meteen van in de actie wil schieten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt fijne cadeau's gekregen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alsnog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
    Leuk een jaar Knip, meer heb je dan ook niet nodig, want de patronen komen elk jaar weer terug in ander stofje en details.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had nog heel oude naaibladen: Knippies en Marions uit de jaren 80. Daar staan geen grote maten in en de patronen voor kinderkleding zijn echt verouderd.
      Ik kan voor mijzelf wel patronen aanpassen en vergroten, dat heb ik ooit, zo'n 30 jaar geleden geleerd op een cursus, maar liever heb ik een passend en meteen bruikbaar patroon. Heerlijk om weer eens naaibladen te ontvangen en daaruit inspiratie op te doen.

      Verwijderen
  5. Veel sterkte Martine, de komende jaren lees ik weer mee. Elk onderwerp waar je over schrijft vind ik boeiend.. komt ook door jouw schrijfstijl. Ik wens je toe dat je over 10 jaar nog steeds actief bent als blogger en met hopelijk meer actie in jouw leven. Veel liefs en alle goeds voor 2021 Bieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heet Aaf en geen Martine. Ik denk dat de reactie verdwaald is en eigenlijk bij Min of Meer hoort. Misschien als reactie op haar post "jublileum?"

      Verwijderen
    2. De reactie zal inderdaadverdwaald zijn denk ik.

      Verwijderen
  6. Nog van harte gefeliciteerd ik wens je een fijn nieuw levensjaar. Veel plezier met je kados

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lok winske mei dyn jeardei . Wat een nuttige en leuke cadeaus heb je gekregen. Is ze al bijna zeventig dacht ik . Ze is toch nog maar net gepensioneerd. Ligt dicht bij elkaar maar klinkt zo anders 😊. Geniet van wat je met de cadeaus kunt doen. Fijn hé. Dat er nu veel grote maten patronen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke cadeautjes heb je gekregen en wat handig dat je schoonzoon verstand van computers heeft.
    Gefeliciteerd Aaf en een mooie nieuw en gezond levensjaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een leuke doe-cadeautjes kreeg je - dat zijn altijd mooie dingen, waar je (minstens) een jaar lang iets aan hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en hoe leuk zal het zijn als je iets nieuws voor jezelf en je kleinkinderen gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.