dinsdag 8 december 2020

Wat stond er op tafel op mijn verjaardag?

Een van de lezers vroeg naar mijn traktaties en maaltijd op mijn verjaardag.
Mijn beide dochters zouden met hun man en de kleinkinderen 's middags komen. Mijn kleinzoon was snipverkouden, vanwege de coronaregels bleven mijn jongste dochter en haar man thuis bij hun zieke zoontje. Mijn andere schoonzoon speelde voor taart en cadeaukoerier. Dat kan omdat we allemaal dicht bij elkaar wonen. Hij bracht hen 6 stukjes taart en haalde de verjaardagscadeaus op bij mijn jongste dochter. Via skype aten we gezamenlijk taart en werd er gezongen en pakte ik de cadeaus uit.

Zoals ik reeds schreef, maakte ik een worteltaartje en een dadeltaartje. (klik op de link voor de recepten)
Daarbij dronken we thee, limonade en water.
In de loop van de middag aten mijn kleindochter, dochter en schoonzoon ieder drie porties taart (in totaal bijna 500 calorieën), waardoor er weinig ruimte was voor andere hapjes. Ik at 1 stuk dadeltaart.
Mijn oudste dochter en mijn schoonzoon met de kleindochters bleven eten. Ik heb voor hen een lekkere pasta-maaltijd gemaakt. Met als groente 2 aubergines, 2 paprika's, een prei, een ui en 500 ml gezeefde tomaten. Ongeveer 1500 gram groenten + de gezeefde tomaten, die tel ik ook bij de groenten. In totaal gingen er dus 2 kg groenten in de saus. De groentensaus combineerde ik met 400 gram volkoren fusilli en 400 gram vega gehaktballetjes. Ook 8 maanden oude babykleindochter at, gezeten in de kinderstoel, wat van de fusilli, maar dan wel zonder saus. Uiteraard viel er ook wel iets op de grond.
Er bij voor de disgenoten van 4 jaar en ouder: verse groene olijven en als toetje heerlijke sojayoghurt in vanillesmaak.
En toen was het voor mijn dochter en haar gezin tijd om naar huis te gaan.
Er was van de pastaschotel nog één portie over. Gisteren was het tijd voor restverwerking. Van de rest heb ik soep gemaakt, een soort minestronesoep. Ik deed er een blik reuzenbonen bij (280 gram grote witte bonen) en bakte nog twee grote uien en een halve prei en mengde die door de soep. En toen had ik voor 2 dagen een heerlijke maaltijdsoep met veel groenten!

12 opmerkingen:

  1. Het klinkt als een lekkere en fijne verjaardag.
    Ik wil niet zeuren, maar toch: maximum aantal bezoekers per dag is toch drie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kinderen onder de 12 tellen niet als bezoekers en verder is het een beetje raar.
      Officieel mag Aaf met een dochter en een schoonzoon bij de andere dochter en schoonzoon op bezoek, want dan komen er drie volwassenen op bezoek.
      Bij haar thuis mag het dan officieel niet, omdat er dan vier mensen boven de 12 op bezoek komen.
      Dus als dochter en schoonzoon niet ziek waren geworden had het bij een van de dochters thuis gevierd moeten worden, volgens de regels.
      Deze vijf volwassenen mogen samen een verjaardag vieren in het huis van een van de twee dochters, maar niet bij de jarige. Maar het virus geeft er niks om in welk huis je bent, dus volgens mij had het dan ook prima bij de jarige gekund!
      Dus dan hangt het ervan af of de regels letterlijk na wilt volgen of inziet dat het bij Aaf thuis exact hetzelfde risico is als bij een van de dochters thuis en de regels wat vrijer interpreteert.

      Elkje

      Verwijderen
    2. Dat was precies wat wij dachten! We hadden afgelopen zaterdag sinterklaas gevierd in het huis van één van de dochters. Er kwamen dus toen 3 volwassen bezoekers.
      Hetzelfde aantal mensen in mijn huis op ongeveer een zelfde oppervlakte kon dan in onze ogen geen probleem zijn.
      Het is inderdaad wat een soepele interpretatie van de regels, maar die regels zijn een beetje vreemd! Vijf volwassen + drie kinderen onder de vijf mag in de huizen van elk van mijn dochters wel en in mijn huis weer niet.

      Verwijderen
    3. De vraag is om niet de grenzen van de regels op te zoeken. Doordat mensen dat steeds maar weer blijven doen, stijgen de cijfers weer, en oh, wat een gemopper dat er met Kerst niet meer dan 3 bezoekers op 1 dag mogen worden ontvangen. Zaterdag waren jullie allemaal bij elkaar, en het kwam niet bij jullie op om zondag dan maar helemaal niet bij elkaar te komen, nadat inmiddels 1 van de kinderen snipverkouden was geworden?!

      Verwijderen
    4. We hadden totaal niet het idee dat we de grenzen van de regels opzochten.
      Omdat het gezin met het zieke kind thuis bleef, voldeden we keurig aan de regels.
      Voor de rest waren we met de zelfde mensen als de dag er voor en we hielden ons prima aan de 1,5 meter regel, geen handen geven, geen knuffels, niets!

      Verwijderen
    5. Nou Anja... uiteindelijk hadden ze 3 bezoekers op één dag in het huis van één van de dochters en 2 bezoekers in het huis van Aaf. En twee keer dezelfde mensen lijkt me een stuk veiliger dan weer een compleet ander gezelschap. Je mág gewoon op dag 1 persoon ABC uitnodigen, dan op dag 2 persoon DEF, op dag drie GHI, op dag vier JKL etc. Dát vind ik pas de grenzen van de regels opzoeken. Om op zondag dan maar niet bij elkaar te komen lijkt me complete kolder. Ik zou zelfs gewoon met kleinzoon langs gegaan zijn. Waarschijnlijk had hij de anderen toch al aangestoken als dat zou gebeuren. Wat kun jij je aanstellen zeg.
      Ga jij maar lekker Roomser dan de Paus alleen in je huis zitten, ik nodig nog even wat vriendinnen uit voor het weekend.

      Verwijderen
    6. Overigens is de verkouden kleuter gisteren en vandaag gewoon naar school gegaan, want verkouden kleuters zonder koorts mogen naar de basisschool gaan.

      Verwijderen
    7. Heel logisch geredeneerd Aaf, zo zou ik ook tellen. Zo spannend zijn die bezoekjes niet.

      Fijn dat het leuk was en veilig om de snotterende peuter thuis te laten.

      Verwijderen
  2. Dat klinkt gezellig en lekker! Vooral van de saus bij de spaghetti ben ik onder de indruk. Wat zit daar lekker veel groente in!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De groenten waren eigenlijk bedoeld voor meer personen. Ik had de groente 's ochtends al gesneden, voordat mijn jongste dochter meldde dat mijn kleinzoon te ziek was en dat ze dus thuis bleven. Als zij ook waren gekomen, dan had ik méér pasta gebruikt + nog twee blikjes tomatenstukjes.

      Verwijderen
  3. Mag ik nog? Van harte gefeliciteerd! Jammer dat je je kleinzoon ziek was het is weer snottertijd, moeilijk te onderscheiden van Covid-19.
    Het lijkt me toch gezellig geweest te zijn en lekker en je lieve schoonzoonkoerrier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah bedankt! Leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.