zaterdag 26 december 2020

De boodschappen in de afgelopen week

In de afgelopen week kocht ik maar weinig, eigenlijk had ik nog zo veel in huis, dat ik alleen op maandag een beetje boodschappen haalde. Het grootste bedrag gaf ik online uit aan nieuw plantaardig eiwitpoeder, 1,8 kg, daarvan maak ik dagelijks een eiwitshake voor de broodnodige eiwitten. Ik kreeg op woensdag van schoonzoon nog een blok tofu, zodat ik nu ook weer voldoende plantaardige vleesvervangers in mijn koelkast heb.
Komende maandag ga ik voor de laatste keer boodschappen doen in 2020!

 19 t/m 26 dec 20


*=aanbieding, @=afgeprijsd GTA= geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding    
peer* AH 0,29
sojasaus* AH 1,34
potje zwarte bonensaus met knoflook* AH 1,57
tempeh* AH 1,35
witte bonen in tomatensaus* AH 0,56
eiwitpoeder voor eiwitshakes Online  19,99
spruiten, 500 gr* AH 0,69
bakolie AH 1,65
Snacks/ hapjes    
Dranken    
4 liter sojamelk* AH 2,64
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     30,08
Diversen    
batterijen, 2x 4 stuks* AH 4,59
TOTAAL   34,67

6 opmerkingen:

  1. Waar koop jij je eiwitpoeder? 1,8 kilo voor 19,99 valt me reuze mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad niet duur en het is ook nog biologisch en 100% plantaardig. Ik kocht 2 zakken, ook ééntje voor mijn dochter, ik kocht het hier: https://www.pit-pit.com/eiwitpoeder-erwten.html

      De vorige aankoop deed mijn dochter, toen kocht zij 2 zakken van 1,8 kg.

      Verwijderen
    2. Bedankt, ik ga meteen bestellen want ik vroeg me al af hoe ik aan genoeg eiwitten kom.

      Hartelijke groet, Meisje Lief ;-)

      Verwijderen
  2. Zolang er nog gesproken wordt over vleesvervangers, is vlees nog de norm. In vlees zitten dus onmisbare voedingsstoffen die je niet zomaar kunt laten staan.In die zin begrijp ik diegenen die protesteren tegen de woorden vegetarische worst, vegetarische kipburgers enz.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vlees is voor mij niet de norm, je kunt vlees prima laten staan, als je maar zorgt voor plantaardige vervanging.
      Ik denk zelf niet in termen van vleesvervangers. Ik zie het meer als eiwitbronnen. En naast die eiwitbronnen neem ik extra vitamine B12 en ijzer.

      Verwijderen
    2. Vlees is zonder twijfel de norm. Al eeuwenlang worden gebalanceerde maaltijden ontwikkeld met gebruik van de eiwitbron vlees (waar inderdaad naast eiwitten ook nog andere onmisbare voedingsstoffen in zitten). Gelukkig kunnen we het vlees zelf nu prima vervangen, maar de culinaire traditie ombouwen gaat niet zo makkelijk - ook voor mijzelf niet. Ik ben erg blij met het grote aanbod aan vleesvervangers en vind het juist handig dat je weet waar het op lijkt, zodat je bij het kopen meteen weet wat je ermee kunt. Dat haalt een drempel weg.

      - Schoonzoon

      P.S.: Overigens is elke dag vlees eten in elk geval in Nederland pas 60 jaar de norm. Nu eten Nederlanders er veel te veel van, dus het moet sowieso minder. Dat het om zo'n relatief nieuwe norm gaat, biedt mij ook hoop voor het ombuigen ervan.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.