In de afgelopen week kocht ik maar weinig, eigenlijk had ik nog zo veel in huis, dat ik alleen op maandag een beetje boodschappen haalde. Het grootste bedrag gaf ik online uit aan nieuw plantaardig eiwitpoeder, 1,8 kg, daarvan maak ik dagelijks een eiwitshake voor de broodnodige eiwitten. Ik kreeg op woensdag van schoonzoon nog een blok tofu, zodat ik nu ook weer voldoende plantaardige vleesvervangers in mijn koelkast heb.
Komende maandag ga ik voor de laatste keer boodschappen doen in 2020!
19 t/m 26 dec 20 | |||
*=aanbieding, @=afgeprijsd GTA= geld terug actie | WAAR | PRIJS | |
Voeding | |||
peer* | AH | 0,29 | |
sojasaus* | AH | 1,34 | |
potje zwarte bonensaus met knoflook* | AH | 1,57 | |
tempeh* | AH | 1,35 | |
witte bonen in tomatensaus* | AH | 0,56 | |
eiwitpoeder voor eiwitshakes | Online | 19,99 | |
spruiten, 500 gr* | AH | 0,69 | |
bakolie | AH | 1,65 | |
Snacks/ hapjes | |||
Dranken | |||
4 liter sojamelk* | AH | 2,64 | |
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN | 30,08 | ||
Diversen | |||
batterijen, 2x 4 stuks* | AH | 4,59 | |
TOTAAL | 34,67 |
Waar koop jij je eiwitpoeder? 1,8 kilo voor 19,99 valt me reuze mee.
BeantwoordenVerwijderenHet is inderdaad niet duur en het is ook nog biologisch en 100% plantaardig. Ik kocht 2 zakken, ook ééntje voor mijn dochter, ik kocht het hier: https://www.pit-pit.com/eiwitpoeder-erwten.html
VerwijderenDe vorige aankoop deed mijn dochter, toen kocht zij 2 zakken van 1,8 kg.
Bedankt, ik ga meteen bestellen want ik vroeg me al af hoe ik aan genoeg eiwitten kom.
VerwijderenHartelijke groet, Meisje Lief ;-)
Zolang er nog gesproken wordt over vleesvervangers, is vlees nog de norm. In vlees zitten dus onmisbare voedingsstoffen die je niet zomaar kunt laten staan.In die zin begrijp ik diegenen die protesteren tegen de woorden vegetarische worst, vegetarische kipburgers enz.
BeantwoordenVerwijderenVlees is voor mij niet de norm, je kunt vlees prima laten staan, als je maar zorgt voor plantaardige vervanging.
VerwijderenIk denk zelf niet in termen van vleesvervangers. Ik zie het meer als eiwitbronnen. En naast die eiwitbronnen neem ik extra vitamine B12 en ijzer.
Vlees is zonder twijfel de norm. Al eeuwenlang worden gebalanceerde maaltijden ontwikkeld met gebruik van de eiwitbron vlees (waar inderdaad naast eiwitten ook nog andere onmisbare voedingsstoffen in zitten). Gelukkig kunnen we het vlees zelf nu prima vervangen, maar de culinaire traditie ombouwen gaat niet zo makkelijk - ook voor mijzelf niet. Ik ben erg blij met het grote aanbod aan vleesvervangers en vind het juist handig dat je weet waar het op lijkt, zodat je bij het kopen meteen weet wat je ermee kunt. Dat haalt een drempel weg.
Verwijderen- Schoonzoon
P.S.: Overigens is elke dag vlees eten in elk geval in Nederland pas 60 jaar de norm. Nu eten Nederlanders er veel te veel van, dus het moet sowieso minder. Dat het om zo'n relatief nieuwe norm gaat, biedt mij ook hoop voor het ombuigen ervan.