donderdag 31 december 2020

Oud en nieuw 2020/2021

Het wordt dit naar een zeer bijzondere oud- en nieuw viering. Geen vuurwerk, maar 2 bezoekers per huishouden.
Een terugkijken naar vrijheidsbeperkende lockdowns en alle extra doden die corona heeft veroorzaakt,  de oversterfte bedroeg 13.000 mensen, alleen al in Nederland.
Ik heb geen oliebol of appelflap gekocht dit jaar, zo'n heerlijke, maar zeer vette en voedingskundig niet echt verantwoorde lekkernij levert al snel tussen de 160 en 340 calorieën. Toch maar niet. Slecht voor mijn gezondheid! Vroeger, tot zo'n 22 jaar geleden en mijn man definitief in de psychiatrie belandde, bakte ik altijd zelf, minstens een emmer vol met oliebollen en appelflappen (eigenlijk waren het appelbeignets)! En daar at ik dan minstens 10 van, meestal misbaksels! In de nieuwjaarsnacht had ik altijd pijn in mijn maag en goed voor mijn lijn waren ze al helemaal niet!
Ik heb nu nog wel wat verse olijven gekocht, want helemaal niets is ook een beetje kaal!
Ik maak een heerlijke warme maaltijd met een winterrecept van Vegan Richa.  En verder eet ik vanavond een goudrenet, zonder geolied jasje, gewoon puur. Ik vind ze uit de hand ook heerlijk.
Ik ben in mijn eentje vanavond. Niet erg, zo doe ik het sinds ik kleinkinderen heb. Mijn kinderen worden 's ochtends bijna altijd heel vroeg wakker gemaakt door hun kindjes. Vaak al rond zes uur. Dan heb je niet echt zin in een late nieuwjaarsnacht. Dus ze gaan op een gewone tijd naar bed. Ik ga wat later en kijk wat tv waarschijnlijk!

En dan het jaar 2021!
Ik verwacht er zeker heel wat van!
De belangrijkste verwachtingen:

  • een nieuwe heup
  • doordat ik met die nieuwe heup beter kan bewegen  meer fitheid en kracht
  • een vaccinatie tegen covid-19 die hopelijk bescherming biedt


Heb ik goede voornemens?
Jazeker!

  • Doorgaan met creatief bezig zijn, met het zelf maken van kleding en aquarelleren etc.
  • Duurzaam en gezond eten, zonder vlees, met minder vis en minder zuivel.
  • In een gestaag tempo kilo's laten verdwijnen zodat ik dichter bij een gezond BMI kom.

Dan vraag je misschien: is dat van die voeding wel een voornemen? Ik vind van wel, je moet het iedere dag opnieuw doen. Je heb talloze keuzemomenten per dag en iedere keer weer kiezen voor de juiste optie is heel veel werk!

Ik wens jou een goed uiteinde en een goed en heel gezond 2021!

13 opmerkingen:

  1. Misschien eet ik 1 oliebol op mijn werk en daar blijft het bij. Ik kan er namelijk niet zo goed tegen.

    De allerbeste wensen voor 2021!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De heup is afwachten,maar je voornemens zijn eigen werk. Succes daarmee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeje roetsj het nieuwe jaar in! (Niet letterlijk natuurlijk)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prettige avond gewenst en morgen gezond weer op.
    Er is veel op TV waar we graag naar gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wens je een fijne jaarwisseling, en een heel goed en gezond 2021. En vwb die goede voornemens van je: ik haak (voor een deel) bij je aan! (NA morgen, dus pas...)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt goed, die voornemens.

    In nieuw zeeland waar een absolute lockdown was kan nu al gefeest worden. In Wuhan met de absolute lockdown, wordt gewoon gefeest.
    Ik geloof dat polderend Nederland teveel ellende geeft. Teveel versnippering, wat je nu terug ziet bij vaccinatie. In Nieuw Zeeland en China is er niet gevaccineerd. China geef ik alleen als voorbeeld. De vrijheid is er totaal zoek. Nederland kan wat leren van Nieuw Zeeland.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een rustige jaarwisseling gewenst en alle goeds voor 2021!
    Ik ga kijken ofik ouderwetse appelflappen kan maken (zonder bladerdeeg) zoals mijn moeder die maakte. Succesrate tot dusver nul; ik heb voor de zekerheid de keuken nog maar niet schoongemaakt. Maar je bent nooit te oud om je vaardigheden uit te breiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nouwww rustige jaarwisseling, ze knallen hier in de woonplaats er gewoon op los!!!
    Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een zeer gezond 2021

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gewicht is een raar iets. Overgewicht en Corona is een slechte zaak maar overgewicht en kanker weer niet. Want bij de behandeling van kanker heb je juist een reserve nodig. Dus let niet zozeer op je gewicht als wel op je gezondheid. Ik wens je dus vooral een gezond 2021 toe.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik een BMI heb van 25, heb ik nog steeds veel kilo's reserve. Ook een BMI van 20 is nog gezond en tussen een BMI van 25 en een BMI van 20 zitten voor mij 16 kg. Dat lijkt me echt genoeg! Ik zit nu nog ruim boven een gezond BMI van 25. Dus er kunnen best nog wel wat kilo's af! Ook overgewicht is een risicofactor bij het ontstaan van kanker.

      Verwijderen
  10. Fijne avond gewenst. Hopelijk lukt het zowel met de verwachtingen als met de voornemens ;-)

    Hier ook kinderen die vroeg op zijn, dus we gaan gewoon naar bed. Er is geen vuurwerk en om nou op te blijven om te zien dat het twaalf uur wordt.... Mochten we toch wakker worden van vuurwerk dan staan we wel even op en anders zien we het nieuwe jaar morgen wel tegemoet.

    De beste wensen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.