zondag 3 januari 2021

Gas- en stroomverbruik in week 53

Hoewel een jaar 52 weken + 1 of 2 dagen, was er in het afgelopen jaar een week 53. Dat is om die extra dag en in schrikkeljaar 2020 2 extra dagen te compenseren.

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week

Mijn gebruik in de afgelopen week (week 53):

GAS -> 23,8 m3.
In week 52 gebruikte ik 19  m3.

STROOM ->  14  kWh
In week 52 gebruikte ik ook 14  kWh.

Weer voor mijn doen vrij veel  gas verbruikt. Ik schreef al eerder dat ik in de vorige winter niet boven de 22.1 m3 uit kwam en dat was maar 1 keer.
Nu dus wel!
Het zal aan mij liggen of aan het weer, ik ga er van uit dat ik in november maar weinig terugkrijg van mijn maandelijkse voorschotten van €52,- per maand.
Op zich vind ik €52,- voorschot voor energie zeer acceptabel, dus geen enkele reden tot zorg.

En, als ik verder kijk dan naar de afgelopen winter, dan zie ik ook in de winters dáárvoor wel 7 tot 10 weken met een verbruik van boven de 20 m3. Dus zo uitzonderlijk is deze winter tot nu toe nu ook weer niet!

Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €20,26
En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, dus alleen het gas en de stroom, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

2 opmerkingen:

  1. Wat een laag elektriciteitsverbruik. En met temperaturen rond het vriespunt is dat gasverbruik ook zeker laag te noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het zo knap dat je zo weinig elektriciteit verbruikt. Haal je altijd de stekkers uit apparaten die je niet gebruikt? Ik ben al een tijdje m’n eigen elektra en gasverbruik aan het monitoren. M’n elektraverbruik is vrij hoog. Ik let al op onnodig licht etc. Opladers eruit als het apparaat klaar is. Zelf verdenk ik de tv media box in slaapstand als grootverbruiker.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.