woensdag 10 februari 2021

Al veel geld uitgegeven aan nieuwe kleren!

Lezers die vaker op dit blog komen, weten dat ik vrij veel afgevallen ben. Ik ben binnen 6 jaar inmiddels van morbide obesitas naar alleen nog maar een overgewicht gegaan. Dat is fantastisch voor mijn gezondheid! Ik heb hiermee de kans op kwalen flink verminderd. Dood ga ik uiteindelijk toch, want dat gaat ieder mens, maar mijn kansen op een langer en relatief gezonder leven heb ik aanzienlijk vergroot!
Maar dat betekent wel dat de kleding die ik had mij nu toch echt wel aan de grote kant zijn.
Omdat het er serieus op lijkt dat ik niet weer terug ga naar mijn hoge oude gewicht, ga ik kleding uitzoeken en weg doen! Beetje bij beetje, stapje voor stapje, net als het gewichtsverlies. Kleding die ik niet goed kan innemen of kleding die ik gewoon niet meer goed vind staan, gaan naar de kledinginzameling en dan kunnen de nieuwe kledingstukken prominent in mijn kast!

Wat kocht ik allemaal nieuw in de afgelopen 3 maanden?

spijkerbroek 34,98
2 ribbroeken, smalle rib 46,00
3 leggings in verschillende kleuren 40,50
joggingbroek, donkerblauw 15,99
trui, blauw met bloemmotief 32,34
fleecevest, blauw 22,50
zwarte trui met opdruk 27,00
lichtgrijze coltrui 9,00
roze thermoshirt met ritsje
12,99
20 onderbroekjes 32,00
5 hemdjes 16,00
zomerjurk met motief, korte mouw 27,00

316,30

Daarnaast heb ik een aantal broeken en pyjamabroeken kleiner gemaakt, zodat ik ze nu weer naar tevredenheid kan dragen. Aan het kleiner maken van truien en shirts ben ik nog niet begonnen.
Ik vind dat ik al flink wat geld uitgegeven heb, maar toch heb ik eigenlijk nog weinig passende kleding kunnen kopen voor dat geld. De basis is er, als de winkels weer open gaan, dan ga ik eens wat rondneuzen in de kringloop!

22 opmerkingen:

 1. Waar gebruik je die leggings voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment gebruik ik ze voor de warmte onder mijn broeken. Verder wil ik ze gebruiken als pyjamabroeken en als legging voor onder een rok of jurk. Dit in verband met mijn compressiekousen. De leggings verhullen dan mijn kousen voor een groot deel.

   Verwijderen
 2. Good for you! Goed passende kleren zijn gewoon fijn. En heel schappelijk bedrag hoor, voor dit alles. Ik zou het tienvoudige kwijt zijn, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha lekker, smalle ribbroeken. Lekker warm en toch netjes. Het lijkt me een goede basic lijst zo.
  Ben je ook zo blij met alle warme kleding? Ik merk tot mijn verrassing dat ik het buiten best nog lekker vind momenteel. Een extra laagje helpt er bij. Ik ben erg blij dat ik eerder al maillots en onderhemden had gekocht. Tot mijn verrassing voel ik me nu warmer dan in december, toen het zo nat en guur was. HEt scheelt dat er weinig wind is op dit moment!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Droge lucht is veel fijner. Nederland is meestal guur en waterkoud. Het nummer op de thermometer zegt niet alles. Vocht, wind doen er ook toe.

   Verwijderen
 4. Ik vind het hele schappelijke prijzen. Ik zou zeggen: geniet van het feit dat je zoveel kilo s kwijt bent. En geniet van je leuke nieuwe kleding.

  Fijne dag, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met Elly eens!
   En ik zou stoppen met het innemen van de kleding.
   Bij deze nieuwe fase in je leven hoort kleding waarin je je goed voelt en die goed past en flatteert.
   Het verhaal van de (heren) onderbroeken van jouw moeder schiet mij te binnen. Je kunt ook te zuinig zijn.

   Verwijderen
  2. Ik blijf toch zuinig. Niet zo zuinig als mijn moeder hoor! Ik zit nu in een tussenfase en ik heb nog niet mijn streefgewicht bereikt. Mijn streven is een BMI iets lager dan 25 en daar zit ik nog niet. Dus uiteindelijk kom ik nog 1 à 2, misschien wel 3 maten kleiner uit dan de maat die ik nu heb. Waarom een BMI lager dan 25? Omdat mijn taille nog steeds verbijsterend breed is! Mijn huidige BMI is 29. Een gezonde taille omvang is lager dan 80 cm en ik zit nu op ongeveer 100 cm.
   Als het mij lukt om op dat streef-BMI te blijven, dan doe ik alle ingenomen kleding weg. Maar voorlopig dus nog niet!

   Verwijderen
  3. Overigens voel ik mij prima in (iets) te grote kleding. In kleding die te klein is, ook al is het maar een beetje, voel ik mij doodongelukkig. Daarin kan ik mij niet bewegen en voel ik mij een soort volgepropte worst.

   Verwijderen
  4. Ook ik ben het met Elly eens ,geniet er gewoon van dat je fijne nieuwe kleding hebt en voor heel mooie prijsjes .Niets lijkt er op dat je het ook fijn vind om eens nieuwe dingen voor jezelf te kopen en dat alles voor dat bedrag !! En 20 nieuwe onderbroeken voor zo'n prijs ?

   Verwijderen
  5. Hi Aaf, heb je ook bij je arts nagevraagd of je je taillewijdte als uitgangspunt moet nemen? Ik noem dat met name, omdat vrouwen na de menopauze als regel hun taille kwijtraken. De beruchte trommelbuik doet dan zijn intrede en is lang niet altijd in verhouding tot de rest van het lijf.
   Hiermee wil ik niet zeggen dat je zou moeten stoppen met afvallen of zo, maar meer dat een arts goed kan bepalen of bepaalde richtlijnen ook van toepassing zijn op je leeftijdsgroep (Bij BMI moet je ook je leeftijd mee laten wegen bv).

   Verwijderen
 5. Leuk is dat voor je. En soms kan je 'oude' kleding niet meer blijven innemen, want dan is het model eruit. Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach Aaf toch, minder dan 80 cm. Ik heb even mijn taille gemeten. Die is inderdaad 78 cm, maar ik heb me gelijk ook even gewogen en dat is 59,5 kg. Maar zoveel (of weinig) weeg ik al mijn hele leven.
  Dat gewicht zal je waarschijnlijk niet bereiken en dat hoeft ook niet. Je komt al van zo ver. Na je zeventigste wordt de buik nu eenmaal dikker. En neemt die taille mee. Ik zou dat idee van 80 cm maar loslaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoef niet persé een taille kleiner dan 80 cm. Volgens de Hartstichting zit ik met een omtrek minder dan 88 cm ook al redelijk buiten de gevarenzône. (https://www.hartstichting.nl/risicofactoren/overgewicht/meten-buikomvang)
   En als dat ook niet lukt, niet getreurd, ik ben nu al sowieso beter af dan met een BMI van boven de 40.

   Verwijderen
  2. Ik vind het super dat je al zoveel afgevallen bent! Wat ongelofelijk knap!
   En wat leuk dat je al zoveel nieuwe kleren hebt aangeschaft. Geniet er maar lekker van, dat heb je wel verdiend.
   Wat betreft je opmerking dat je liever iets te ruime kleding draagt dan te strakke: dat is heel herkenbaar. Dat voelt ook veel zwieriger en je beweegt je dan fijner.
   Ik gebruik leggings op dezelfde manier als jij: overdag onder mijn lange broek als extra laagje en 's nachts als pyjamabroek, elke dag een schone. In de zomer draag ik ook altijd leggings onder mijn jurken, maar dan wel capri-leggings. Die zijn wat luchtiger dan gewone, maar bedekken wel een groot deel van mijn benen. Omdat mijn benen stralend wit zijn met blauwe aders, vind ik dat mooier staan.

   Fijn dat je steeds gezonder en ook steeds mooier wordt.
   Een hartelijke groet van Jo.

   Verwijderen
 7. 20 onderbroekjes voor 32 euro pffff, ik ben voor een onderbroek van een beetje redelijke kwaliteit al gauw 6 euro kwijt , want ik ben al bijna 60 en ga dus voor een slip van iets groter formaat vooral omdat ik nog werkzaam ben in de schoonmaak en een onderbroek dus vooral goed passend moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onderbroekjes...? Tenten.

  Margit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel ja, wrijf het mij maar even in! Ik ben wel wat gewend in dit opzicht. Dat is zeker niet voor het eerst, dat gebeurde al rond mijn 6e, toen ik een dik kind was!
   Voor mij zijn broekjes in maat 46/48 broekjes.
   Een opmerking als die van jou vind ik niet prettig! Toch heb ik hem geplaatst omdat ik lezers wil laten zien hoe kwetsend sommige mensen ten opzichte van dikke mensen en ook kinderen kunnen zijn.
   Margit, een volgende gelijksoortige opmerking gooi ik weg!

   Verwijderen
  2. Ja hoor Aaf zeker doen en u echt er niets van aantrekken
   Mensen kunnen zo gemeen zijn om alles maar te zeggen wat ze denken
   Fijn dat het met u goed gaat

   Verwijderen
  3. Kleding van een mens is nooit een tent! Een mens heeft ondergoed, shirts, broeken, jurken etc. Ook als die mens meer dan 100 kg weegt. Je ontmenselijkt iemand als je het hebt over tenten!

   Verwijderen
  4. Wat een onvriendelijke, niets toevoegende opmerking Margit.

   Verwijderen
 9. Hoi Aaf, super knap zoveel afvallen. Ik ben ook afgevallen en wil ook nog meer kilo’s kwijt. Ik koop zo min mogelijk kleding. Dan draag ik de kleding vaker en hoef ik wanneer ik een maat kleiner heb geen goede kleding weg te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.