zaterdag 13 februari 2021

Boodschappen en weekmenu week 6

Wat at ik in de afgelopen week?

Zaterdag: hutspot met pastinaak, ui en wortel + een vleesvervanger. Als nagerecht: 150 gram sojakwark met (diepvries) bramen.

Zondag: nogmaals hutspot met pastinaak + vleesvervanger. Als nagerecht: een stukje chocoladeletter + koffie

Maandag: gekookte spruitjes, gebakken aardappel en een vegaburger. (ik had gekookt voor 2 dagen). Als nagerecht: sojakwark met (diepvries) bramen.

Dinsdag:  nogmaals spruitjes, aardappel en een vegaburger.  Als nagerecht: sojakwark met (diepvries) ananas.

Woensdag: wraps met oude kaas, bruine (pinto)bonen uit de vriezer, rode paprika, ui en prei + verse peterselie. Nagerecht: sinaasappel.

Donderdag: uit de vriezer - pasta met een tomaten-groentesaus (broccoli, wortel, ui, sperziebonen) en vega-balletjes. Als nagerecht: sojakwark met (diepvries) ananas

Vrijdag:  wraps met oude kaas, bruine (pinto)bonen uit de vriezer, rode paprika, ui, ratatouille uit blik, chilivlokken en prei + verse peterselie. Als nagerecht: sojakwark met (diepvries) bramen.

Voor alle maaltijden van deze week gebruikte ik voedsel uit de voorraad in vriezer, koelkast of voorraadkast (behalve de oude kaas).

Wat kocht ik in week 6?
Ik was oorspronkelijk, een week geleden, van plan om helemaal niets te kopen vanwege de weersverwachtingen,  maar woensdag en vrijdag was het stralend weer met zon en besloot ik met de fiets op stap te gaan en ook wat boodschappen te halen.

Bij de AH was de oude kaas in de aanbieding, voor 99 cent per ons. Ik houd van oude kaas! En daarnaast had ik in geen weken kaas gekocht. Dus ik ging voor de bijl. Heerlijk op de wraps!

Daarnaast kocht ik grapefruits. Ik houd erg veel van grapefruits, maar ik eet ze maar zelden. Dat komt omdat ik een cholesterolremmer slik, al wel 20 jaar. In grapefruits zit een stofje dat een bijwerking van de cholesterolremmer versterkt, waardoor mogelijk spierweefsel afgebroken wordt. Wat ik doe als ik grapefruits eet, is tijdelijk stoppen met de medicijnen, vanaf een dag van tevoren, daarna eet ik iedere dag een grapefruit en nadat de grapefruits op zijn, begin ik na een paar dagen weer met de cholesterolremmer. 
Het verdient in de ogen van mijn huisarts vast geen schoonheidsprijs, maar daar kan ik niet zo mee zitten. Ik wil op termijn eigenlijk wel stoppen met het middel, daar schrijf ik later nog wel eens over!

Dan mijn uitgaven:

6 - 13 febr'21


*=aanbieding, @=afgeprijsd GTA= geld terug actie WAAR PRIJS
Voeding    
grapefruit, 3 stuks* Lidl 1,29
297 gram haringfilet, gerookt* AH 2,00
243 gram oude kaas* AH 2,40
2 puntpaprika's, * AH 1,49
verse knoflook Lidl 0,69
rode spitskool, 1430 gram Lidl 1,29
rode uien, 750 gram Lidl 0,45
Snacks/ hapjes    
cup a soup, 6 pakjes à 3 porties AH 3,54

   
TOTAAL VOEDING EN DRINKEN     13,15

   
TOTAAL   13,15

3 opmerkingen:

  1. Ik heb ook jaren cholesterol pilletjes geslikt. In overleg met huisarts anderhalf geleden ermee gestopt. Cholesterol is iets gestegen maar het gaat nog goed. Eens per jaar bloed prikken hiervoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jouw cholesterol zal ook wel verbeterd zijn sinds je zoveel bent afgevallen?
    Hutspot met pastinaak klinkt als een goede combinatie, ga ik eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen idee of mijn cholesterol verbeterd is. Het was altijd goed, ook voordat ik die pillen slikte. Omdat het protocol is dat mensen met diabetes type 2 cholesterolremmers slikken, moest ik er destijds mee stoppen. De cholesterol wordt 1x per jaar geprikt en verder niet.
      Ik denk dat ik door gewichtsverlies en grotendeels vegan eten best zonder die pillen kan.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.