zondag 14 februari 2021

Echt winter! Mijn gas- en stroomverbruik in de afgelopen week

Verbruik gas en stroom in de afgelopen week
Mijn gebruik in de afgelopen week (week 6):

GAS ->  37 m3.
In week 5 gebruikte ik 31  m3.

STROOM ->  15  kWh
In week 5 gebruikte ik 14  kWh.

Al weer een koude week. Er waren in de afgelopen week nachten waarin het min 10 of min 12 was! Mijn radiatoren in de slaapkamers had ik vanaf 's avonds een uur of 8 opengedraaid en ik deed ze pas na 12 uren weer dicht. Mijn thermostaat deed ik niet lager dan 16 graden. Dat was om te zorgen dat de bovenverdieping niet al te veel afkoelde in de nacht.
Vanaf morgen wordt het weer wat minder koud en verdwijnt het winterse weer. Over een week zitten we al weer op boven de 10 graden overdag. 


Kosten voor gas en stroom

Wat kost dat verbruik van deze week?
Kosten van mijn verbruik deze week, uitgaande van 71 cent per m3 gas en 24 cent per kWh: €29,87.

En zoals altijd: dit zijn alleen de verbruikskosten, dus alleen het gas en de stroom, de overige kosten, zoals vaste leveringskosten en netwerkbeheerkosten komen daar nog bij.

1 opmerking:

  1. Wij verbruiken nu zo’n 1300 KWh per maand. Inclusief elektrische cv voor verwarming en tap/douche water, inductie en onze elektrische auto. Nu leveren de zonnepanelen minder op dan in de zomermaanden. Gelukkig kunnen we salderen.

    Ik vind 31m3 zelfs laag. Maar bij ons ook de thermostaat op 15 graden in de nacht. Nog niet aangesprongen schonmelt overdag zonder verwarming rond de 16 graden in de woonkamer.

    Gelukkig word het komende week warmer. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.