maandag 15 februari 2021

Twee vuilniszakken per maand

Nu ik een kleinere kledingmaat nodig heb, ga ik kleding weg doen! Mijn plan is om 2 vuilniszakken per maand te vullen en weg te doen.
Hier in mijn wijk kun je 1x per maand zakken met textiel aanbieden en dan worden ze keurig opgehaald. Ik moet zeggen, ik heb weinig ervaring met dit ophalen, want ik heb tot nog toe in al die (bijna 14) jaren dat ik hier woonde zelden iets aangeboden. In de komende week doe ik dit voor het eerst sinds lange tijd.
Ik ga dus zakken vullen, in eerste instantie met oude t-shirts, oude jassen, een oud vest met capuchon, etc. In de schuur staan nog twee gevulde zakken met oud bed textiel, maar die gaan nu even niet mee, alleen twee zakken kleding van mij en een zak van mijn dochter, die ook graag iets kwijt wilde.
Drie zakken is genoeg, ik wil ook niet extreem veel aanbieden, ik houd het vooreerst deze maand op 3 zakken. 2 van mijzelf en 1 van dochter. Volgende maand weer!
Dat oude bed textiel, dat doe ik op een andere manier weg, dat stop ik in een textielcontainer die hier op een paar plaatsen in de wijk staan. Ze waren met oud en nieuw even weggehaald, maar ze staan er al lang weer.

Twee zakken per maand dus! Ik begin met kleding die ik in geen jaren droeg of die vaal en lelijk zijn. Feitelijk kleding die ik al lang geleden had kunnen weg doen, maar niet weg deed. Die kunnen in ieder geval weg, daarna komen andere kledingstukken aan de beurt. Ik ben heel benieuwd hoe veel zakken ik uiteindelijk weg doe!
Er komt hoe dan ook ruimte in mijn kasten! Dat is goed, want ik heb nu nauwelijks plek voor de nieuwe kleding die ik recent aangeschaft heb.

12 opmerkingen:

 1. Echt een klusje voor de Lockdown!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo herkenbaar, ik bewaar ook altijd alle kleding, omdat ik er geen afscheid van kan doen. Maar het is misschien gelijk ook een stok achter de deur om die kilo’s er nooit meer aan te laten komen. Je voelt je vast veel lichter straks, na het opruimen van de kasten. En je bent al zoveel afgevallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik draag kleding af.
  Al vanaf mijn 54ste heb ik maat 42 en ik ben nu 71.
  Kleding kopen vind ik vreselijk en daarom ben ik er zuinig op. Nooit langer dan 2 dagen hetzelfde, meteen luchten, meteen herstellen als er iets aan mankeert, mijn sokken slijten redelijk gelijkmatig dus stoppen hoef ik zelden. Alles wat in mijn kast hangt wordt regelmatig gedragen. Het kleine zwarte jurkje minder vaak dan de spijkerrok of -broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk 2 keer per jaar mijn kledingkast na,of er iets weg kan . voorjaar maak ik nieuwe setjes,doe winterkleding die weg mag naar de kleding container,schrijf op welke aanvulling er nodig is. in het najaar weer maar dan voor de winter ,zo hou ik overzicht koop ik geen overbodige kleding ,bevalt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik 2 vuilniszakken kleding weg doe heb ik nog maar de helft over denk ik.. Ik heb niet weinig kleding. Maar heb wel bijna alles het hele jaar door aan. (Op een paar dikke vesten voor de winter en een paar dunne zomer items na, de rest vaak in laagjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou! Er past best veel in 1 vuilniszak! Ik verwacht dat 8 à 10 zakken echt wel het maximale is dat ik weg doe!

   Verwijderen
  2. Dan ben je echt goed aan het opruimen. Tijdens mijn verhuizing kwam ik er achter dat mijn complete zomer en wintergarderobe, inclusief alles wat nauwelijks gedragen wordt in 3 kratten past. Ik verbaas me altijd over de hoeveel heden vuilniszakken met kleding die mensen weg kunnen doen, want ik vind mijn kast behoorlijk goed gevuld, dat zou wel wat minder kunnen.

   Verwijderen
 6. Heel goed. Weg wat je niet gebruikt en ruimte maken voor de goede spullen. Bij mij gaan dingen die te klein of te groot zijn of versleten eigenlijk bijna gelijk weg. Ik heb ook nooit meegemaakt dat ik het later miste.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien willen ze bij het asiel wel je oude beddengoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb toevallig van het weekend mijn kledingkast opgeruimd. Het is lekker hoor, als alles weer een beetje georganiseerd is, en als je wat ruimte in je kast hebt gemaakt door dingen die je toch nooit (meer) draagt weg te doen! Dus veel succes & plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sommige kledingstukken nemen meer plaats in dan andere. Het advies is doorgaans, om de kledingstukken weg te doen die je een jaar niet gedragen hebt. Maar wat was ik afgelopen week blij met mijn ultradikke winterjack met gevoerde, capuchon en elastische boorden aan de mouwen! Drie jaar in de kast gewoond en nu de aankoop al weer meer dan waard. Heerlijk comfortabel door de kou banjeren. :_D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik twee vuilniszakken kleding weg zou doen,ben ik bang dat ik haast niks over heb om aan te trekken........

  BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden niet geplaatst. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.